Notícies més llegides



Política


Blanes

El Sí al referèndum i els premis Bru Centrich protagonitzen el Vermut Republicà de la Festa Major de Blanes

Política  -  23/07/2017  -  14:55

Més d'un centenar de persones s'apleguen per homenatjar companys d'ERC que ens han deixat en la primera edició dels guardons


Premis Bru Centrich i Vermut Republicà a Blanes

Premis Bru Centrich i Vermut Republicà a Blanes




El grup d'ERC a Blanes ha celebrat aquest matí el seu tradicional Vermut Republicà, que organitza cada any coincidint amb la Festa Major del municipi, i que enguany ha estat marcada per la proximitat amb el referèndum d'independència i la primera entrega dels guardons republicans Bru Centrich.

Més d'un centenar de persones s'han aplegat aquest migdia davant la Casa del Poble per brindar per la cita amb les urnes, ja que la convocatòria d'avui ha estat també un acte de campanya a favor del Sí el pròxim 1 d'octubre. De fet, una enorme papereta simbòlica amb el Sí ha estat present a la cita, i els assistents s'hi han pogut fer fotografies per escampar la il·lusió de cara al referèndum.

Reconeixement als valors republicans

Durant l'acte també s'han entregat els primers premis Bru Centrich, que prenen el nom de l'alcalde republicà, i que, per la formació, és un bon pont entre les dues repúbliques, la del 31 i la que naixerà a l'octubre. Els premis, que volen reconèixer les persones o entitats que durant l'any hagin excel·lit en la promoció dels valors republicans, s'han estrenat premiant a títol pòstum els companys republicans que ens han deixat des de l'any 2015, quan ERC es va reincorporar a la vida institucional de Blanes. Es tracta de Fèlix Domènech, Joan Vilaseca, Paulí Borràs, Ramon Estrada, Marcel·lina Duran, Ramon Rullo i Antònia Carlos, i els seus familiars han rebut els guardons en nom seu durant l'homenatge.

A l'acte hi han intervingut el president d'ERC a Blanes i regidor, Albert Sanz, i el segon tinent d'alcalde de Blanes i portaveu dels republicans blanencs, Àngel Canosa, que ha subratllat que "no demanarem mai perdó per voler votar. Ens devem a la memòria dels companys que avui homenatgem". En la trobada també hi han participat la senadora d'ERC per Girona, Elisenda Pérez, i el diputat al Parlament i regidor a Lloret de Mar, Jordi Orobitg.


Autor: Redacció





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...