Notícies més llegides




La Selva


Blanes

Unes 200.000 persones omplen la platja de Blanes en l'inici del 47è Concurs Internacional de Focs d'Artifici

La Selva  -  23/07/2017  -  11:07

L'espectacle la Pirotècnia Vulcano va bocabadar al públic que omplia Blanes, i que després es va repartir al llarg dels diferents escenaris de festa amb una variada oferta musical


© Jordi Busquets / GN

© Jordi Busquets / GN




Després del trepidant inici oficial de la Festa Major de Blanes marcat pel pregó en reconeixement a les tres entitats que treballen contra el càncer, representades per la dibuixant i ninotaire Pilarín Bayés, va arribar un dels moments més esperats. La Pirotècnia Vulcano va inaugurar de manera espectacular la primera de les cinc nits del 47è Concurs Internacional de Focs d'Artifici de la Costa Brava, que finalitzarà la nit del dimecres 26 de juliol.

L'empresa que l'any 2009 ja va endur-se el primer premi del concurs va arribar disposada a revalidar-lo enguany amb un disseny molt acurat, uns colors nets i treballats, i una bona utilització dels tres espais escènics al voltant de la Roca de Sa Palomera, la zona de dispar. Els continuats aplaudiments i bocabadades exclamacions del públic, així com els entusiasmats comentaris un cop finalitzada la tirada així ho certifiquen.

Capítol a banda va ser l'homenatge al Girona FC amb motiu d'haver pujat a primera divisió que es va estrenar durant la passada nit, i que està previst que perduri en les quatre restants que encara queden. Es tracta que els tres coets que es disparen per avisar prèviament sobre l'imminent inici del castell de focs combinen el blanc i el vermell, els colors que identifiquen l'equip de futbol gironí.

Com sol ser habitual les nits de focs que coincideixen en dissabte, Blanes va registrar una massiva arribada de visitants. Fonts de Protecció Civil i Policia Local calculen que l'afluència de públic rondava ahir a la nit les 200.000 persones, repartides majoritàriament al llarg de la façana marítima. Pel que fa al Pla d'Actuació en Emergències, no es van registrar incidents remarcables, llevat de petites casuístiques que no estaven relacionades amb els focs, com per exemple un nen petit que va perdre's, i que finalment es va poder retrobar amb la seva família.

Visita de la Comissió Tècnica del Concurs de Focs als pirotècnics

Amb l'inici del concurs de focs, aquest passat dissabte també es va reprendre un costum introduït l'any passat. Una representació de la Comissió Tècnica del Concurs de Focs encapçalada pel primer tinent d'alcalde i regidor de Cultura i Festes, Quim Torrecillas, visiten cada dia els membres de la pirotècnica que dispararà a la nit acostant-se a la zona de llançament.

Aprofiten no tan sols per donar-li la benvinguda i parlar del disseny que tenen preparat de cara a la nit, sinó també per lliurar-li un obsequi per la seva participació en el certamen blanenc. Es tracta del Monument als Focs, obra dels coneguts i apreciats artistes blanencs Quim Serrano Bou i Antoni Selvaggi, que es va inaugurar l'any 2000 i que ocupa un lloc preeminent en la rotonda de circulació viària, a la carretera d'Accés a la Costa Brava.

El representant de la Pirotècnia Vulcano, José Luis Giménez Clemente, ja va avançar durant la trobada que el disseny que havien preparat seria espectacular, ja que s'hi havien esmerçat especialment. S'hi comptaven 1.500 artificis en la part digital i 9 punts digitals de dispar, amb efectes d'intensitat colorística excepcional, i un final trepidant a l'estil de la marca de Blanes, amb una profusió d'efectes i trons que, segons va avançar, demostrarien l'arrel valenciana de l'empresa.

Varietat d'actuacions als diferents escenaris de Festa Major

Un cop finalitzats els focs el nombrós públic que omplia el municipi –blanencs i visitants- comptaven amb una bona varietat d'escenaris on continuar gaudint de la Festa Major de Santa Anna. Així, l'Escenari de Festa Major de la Plaça dels Dies Feinera va allotjar una nova edició de la Vídeofesta, capitanejada pel veterà Toni Linares.

Com ja ha passat en anteriors edicions, la plaça es va omplir de gom a gom d'incombustibles rockers de tots els temps, però també de gent jove que aprecia la bona música. Es projectaven en una gran pantalla èxits musicals de tots els temps, principalment dels anys 80 i 90, així com del nou mil·lenni, però també de l'actualitat.

Molt a prop d'aquí, l'Escenari de l'Esbart Joaquim Ruyra instal·lat a la Plaça d'Espanya oferia concerts de rock amb els grups Fumetal de Tarragona i La Revuelta de Blanes. Una de les actuacions més especials que hi haurà en aquest espai tindrà lloc el dia de Santa Anna, dimecres vinent, amb un concert a càrrec dels Biflats, de Blanes, que presentaran el seu nou CD Catalan Fanfarre. La vetllada es tancarà amb un fi de festa a càrrec de Tamborinu So Obstinat de Barcelona.

Altres escenaris a càrrec d'entitats del municipi són el de la Casa de Andalucía de Blanes, que s'allotja a la Plaça dels Països Catalans, on cada nit hi ha un variat repertori d'actuacions i altres activitats, com per exemple la masterclass que tindrà lloc aquest mateix diumenge. Per últim, també hi ha les actuacions que ofereix l'Associació Cultural Joan Comorera, instal·lada a l'antic camp de futbol d'Els Pins, on hi ha principalment amenització cubana diversa i música a càrrec de l'Associació Cultural Sóc de Cuba, Soy Popular.

Segona nit de l'Ensorra't a la platja del centre

La crònica sobre com s'ha viscut la nit de dissabte a Blanes, en plena Festa Major, cal complementar-la amb la segona nit de l''Ensorra't', el Festival de Música Jove a la Platja. Després del triomfal inici de divendres, públic jove però també de totes les edats es van congregar disposar a gaudir de les actuacions de tres grups: Incombustibles, Funkiwis i Klischée. Es va completar la sessió amb DJ OGT.

Avui diumenge hi haurà Nit de DJ's, amb Rise Up DJ Campa, DJ Plan B i DJ Jungle Bwoy. Per últim, les dues darreres nits seran especialment intenses. Dilluns tocaran Mozrap, Subversa i Lágrimas de Sangre + DJ Bullanga; i dimarts serà el torn de Punks & Company, Extracto de Lúpulo i els Itaca Band + PD Broot. Serà la darrera nit d'un festival que aquest 2017 serà difícil d'oblidar sobretot pels seus organitzadors, la comissió del Consell Local de Joventut.


Autor: Jordi Busquets/GN





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...