Notícies més llegides




La Selva


Blanes

La Festa Major de Blanes s'inicia amb el pregó de Pilarín Bayés

La Selva  -  22/07/2017  -  19:40

L'han presidit les entitats que lluiten contra el càncer co-pregoneres, s'ha lliurat el trofeu a l'empresa guanyadora del concurs de focs 2016, i han actuat diversos artistes locals


Festa Major de Blanes/ Javier Calvete

Festa Major de Blanes/ Javier Calvete




Blanes ha encetat de manera oficial la Festa Major de Santa Anna 2017 amb el pregó d'inici de festes que ha tingut lloc aquesta tarda-vespre a una Plaça dels Dies Feiners plena de gom a gom, amb prop d'un miler d'espectadors. Pilarín Bayés ha ofert un pregó breu però carregat d'intensitat, complementat amb 20 dibuixos inèdits que s'han projectat a una pantalla que presidia l'escenari. També hi ha hagut una 21a il·lustració que l'artista ha realitzat en viu i en directe.

Val a dir que la tradicional celebració del pregó d'aquest 2017 ha trencat molts esquemes respecte a anteriors edicions, dotant-lo de molts més ingredients que l'han fet encara més amè. La popular dibuixant i ninotaire vigatana Pilarín Bayés ha donat veu a les tres entitats socials de la vila que lluiten contra el càncer: l'AECC-Catalunya Contra el Càncer, Amics de Joan Petit-Nens amb Càncer Fundació i Oncolliga Blanes, co-pregoneres de les festes d'enguany.

Un pregó amb quatre fonts gòtiques, la màxima distinció del consistori

Justament per aquest motiu, un cop finalitzat el pregó, s'ha lliurat la Font Gòtica, la màxima distinció que atorga l'Ajuntament de Blanes, tant a Pilarín Bayés com a sengles representants de les tres entitats que lluiten contra el càncer, que han presidit l'escenari durant tot el pregó, acompanyades per l'alcalde.

D'aquesta manera, com a autèntica novetat respecte als darrers anys, hi ha hagut quatre fonts gòtiques en lloc d'una. Les han entregat l'alcalde de Blanes, Miquel Lupiáñez, així com un representant de cadascun dels grups municipals del consistori. Per la seva banda, el primer tinent d'alcalde i regidor de Cultura i Festes, Quim Torrecillas, ha lliurat a Pilarín Bayés un ram de flors i, posteriorment, s'ha encarregat de propiciar un altre moment destacat de l'acte.

Lliurament del Trofeu al guanyador del Concurs de Focs 2016

Per segon any consecutiu, s'ha aprofitat un dels moments més solemnes i multitudinaris de la Festa Major de Blanes per entregar el trofeu a l'empresa guanyadora del Concurs Internacional de Focs d'Artifici de l'any passat. Es tracta de la Pirotècnia Hermanos Ferrández de Murcia, i l'ha rebut precisament un dels germans, Antonio Ferrández.

Val a dir que també hi ha hagut una novetat afegida en aquesta tradició recentment instaurada: abans de fer l'entrega, tots els assistents han pogut gaudir l'ària de La Reina de la Nit, que correspon a l'opera de Mozart La flauta màgica, com un obsequi especial i immaterial per al pirotècnic. L'ha interpretat en directe l'artista blanenca Núria Pérez, que ha emocionat a tothom amb la seva veu de vellut.

Un pregó farcit de talents locals amb els Gemelos Cortés i Nelson Asdrúbal

La intervenció de la jove cantant no ha estat l'única representació de talents locals amb què ha comptat la vetllada. En la segona part de l'esdeveniment, que se sol complementar amb una actuació musical o teatral, s'ha comptat amb dos altres artistes molt coneguts en les seves respectives facetes.

D'una banda, amb els joveníssims artistes veïns del barri de Valldolig, els Gemelos Cortés. Antonio i Paco Cortés, de 7 anys, són coneguts no tan sols a Blanes, sinó arreu de l'estat espanyol, perquè van ser finalistes del programa-concurs televisiu La Voz de Kids. Han interpretat diverses peces que han captivat al públic assistent tant per la professionalitat com per la seva perfecta sincronització. Un exèrcit de k

L'altra intervenció local ha estat la del cantant Nelson Asdrúbal, que ha homenatjat un altre artista blanenc molt estimat i apreciat per tota la vila. Es tractava del cantant internacional Esteban que va morir fa pocs anys, i que era conegut per ser La Veu de la Costa Brava, a l'estil de Julio Iglesias.

Un pregó farcit de referències blanenques i amb 21 il·lustracions inèdites

Tal com havia avançat fa una setmana, Pilarín Bayés ha ofert un pregó breu però no per això carregat d'intensitat, on un dels elements centrals ha estat agrair la tasca de les tres entitats socials que lluiten contra el càncer a Blanes: "Quina meravella tenir davant dels nassos aquesta gernació d'éssers humans amb voluntat de fer el bé a un col·lectiu que ho necessita amb tant de dinamisme, gràcia, alegria i generositat!", ha explicat cap al final del discurs.

Al llarg del pregó, també ha fet un repàs a diversos artistes i personatges il·lustres lligats a Blanes, com ara Rafael Bataller, Joan Planells, els germans Padern, Joaquim Ruyra, Roberto Bolaño o Joan Junceda, entre d'altres. També ha fet referències divertides, com per exemple al fet que el popular cantant dels anys 70 Camilo Sesto en realitat es diu Camilo Blanes, o bé que el personatge històric Francesc de Blanes en realitat, segons la pregonera, era com una mena d'agent 007 al servei del Papa Luna.

La coneguda vessant religiosa de Pilarín Bayés també s'ha fet notar amb les referències a Joan Baptista o bé a Santa Anna. Tampoc han faltat descripcions molt espontànies, com ara la que ha triat per expressar agraïment a les entitats homenatjades: "Visca la mare que us va parir! Tan bona gent i tant macus!".

A l'estil d'un auca gegant projectada dalt l'escenari, Pilarín Bayés ha complementat el seu discurs amb 21 il·lustracions originals que ha cedit a l'Ajuntament de Blanes. La darrera d'elles l'ha realitzat en viu i en directe, sobre un paper subjectat a una pissarra. Per últim, val a dir que per anar anunciant els diferents ingredients amb què ha comptat l'acte solemne, s'ha incorporat la figura del Mestre de Cerimònies, que ha anat a càrrec del periodista Marc Romero.


Autor: Redacció





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...