Notícies més llegides



Alt Empordà


Roses

Roses desisteix del concurs de venda de tiquets al passeig i amarradors als espigons de la Riera

Alt Empordà  -  07/07/2017  -  00:21

L'oferta anava destinada a les empreses de transport i oci marítim


Cala Montjoi- PN Cap de Creus

Cala Montjoi- PN Cap de Creus




L'Ajuntament de Roses ha acordat desistir del concurs públic per a l'atorgament d'autoritzacions per a la instal·lació de taquilles per a la venda de tiquets i de punts d'amarratge per a embarcacions de transport i oci marítim, al passeig Marítim i als espigons de la Riera Ginjolers, respectivament.

Davant el fet que la normativa vigent possibilita la presentació de sol·licituds d'empreses d'arreu sense cap tipus de limitació, i un cop valorades les conseqüències que l'augment d'autoritzacions i el consegüent establiment d'un elevat nombre d'activitats d'aquesta tipologia poden provocar a les cales i litoral rosincs, l'Ajuntament ha acordat desistir del concurs, d'acord a criteris de sostenibilitat i salvaguarda del seu litoral.

L'acord s'ha pres en coherència amb la petició feta a la Generalitat, a principis de l'any 2016, sol·licitant una moratòria en la concessió de noves línies de transport marítim de passatgers i activitats lúdiques al litoral rosinc, a les cales urbanes i al Parc Natural. La moratòria es demanava com a pas previ, fins que el Departament de Territori i Sostenibilitat avalés amb els corresponents estudis la capacitat de càrrega que la badia de Roses pot suportar.

La petició, pendent de resposta, té com a objectiu aturar l'augment d'embarcacions dedicades al transport i a l'oci, que en temporada naveguen contínuament per la franja litoral, fins a disposar d'un estudi que determini la càrrega d'aquest tipus d'embarcacions que Roses pot admetre d'acord a criteris de sostenibilitat i garantia de qualitat, tant per a banyistes com per a tot tipus de navegació, a rem, vela o motor.

Les peticions del sector ecologista i l'estudi que s'està portant a terme actualment previs a la formulació o proposta de PRUG (Pla rector d'ús i gestió del PN del Cap de Creus), han motivat també la decisió de desistiment presa pel consistori.


Autor: Redacció





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...