Notícies més llegides



Besalú, Vila Comtal


Besalú

El Seminari de Romànic descobreix el patrimoni dispers del comtat de Besalú

Besalú, Vila Comtal  -  05/07/2017  -  09:07

L'esdeveniment se celebra aquest dissabte, 8 de juliol, a les instal·lacions del Museu d'Art de Girona





El Seminari de Romànic organitzat per l'entitat Amics de Besalú i el seu Comtat arriba aquest dissabte, 8 de juliol, a la seva 26a edició. Ho fa focalitzant l'interès en el patrimoni dispers del llegat besaluenc, atès que l'esdeveniment inclourà peces dels diferents pobles que havien format part del comtat. "Ens vam adonar que Besalú ja estava molt estudiat en aquest sentit i vam apostar per fixar-nos en aquesta dispersió patrimonial fruit de les guerres o els espolis que hi ha hagut en el temps", explica el president d'Amics de Besalú i el seu Comtat, Joan Frigola, qui assenyala que molts d'aquests materials dispersats s'han concentrat en diferents museus i espais culturals.

Les jornades, que es faran al Museu d'Art de Girona, s'iniciaran amb una visita al matí a la Catedral de Girona i al mateix Museu d'Art de Girona, una activitat que comptarà amb la participació de Jordi Camps, conservador en cap de l'àrea medieval del Museu Nacional d'Art de Catalunya (MNAC), i Manuel Castiñeiras, professor de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).

A la tarda, el protagonisme del seminari recaurà a les diferents ponències, que arribaran després de l'acte de benvinguda oficialitzat pel mateix Frigola i per Carme Clusellas, directora del Museu d'Art de Girona. La primera conferència, 'Reagrupant les obres d'art disperses dels monuments romànics de Besalú i el seu entorn', l'oferirà Jordi Camps (16:30h), mentre que Marc Masó, doctorand de la UAB, parlarà sobre 'Santa Maria de Besalú i la seva escultura: Reconstruint un trencaclosques' (17:30h) i Joan Duran-Porta (docent de la UAB), oferirà la conferència 'Vestigis dispersos i memòria del patrimoni sumptuari de l'antic comtat de Besalú'.

El seminari compta amb la col·laboració econòmica de la Diputació de Girona i el cop de mà logístic del Museu d'Art de Girona.


Autor: J.N/ GN





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...