Notícies més llegides




La Selva


Santa Coloma de Farners

ERC-MES de Santa Coloma arriba a la meitat de la legislatura satisfet de la feina feta

La Selva  -  29/06/2017  -  00:36

Convertir l'Administració local en un servei permanent i eficaç per al ciutadà és l'eix central de les polítiques del govern de Santa Coloma de Farners


David Rueda / Ajuntament de Santa Coloma de Farners

David Rueda / Ajuntament de Santa Coloma de Farners




L'equip de govern a l'Ajuntament de Santa Coloma de Farners, format per 7 regidors d'ERC i 1 de Moviment d'Esquerres (MES), tanca la primera meitat de la seva legislatura satisfet de la feina feta i amb la previsió d'arribar al final de la present legislatura havent complert els compromisos adquirits. El seu eix central de treball és el de convertir l'Administració local en un servei permanent i eficaç per al ciutadà. Aquesta primera etapa de legislatura s'ha centrat a proveir d'informació a la ciutadania tant a través dels canals tradicionals com de les xarxes socials i de la web municipal, i també a implantar l'administració electrònica, projecte que s'ha iniciat aquest 2017 i que facilita la interacció dels ciutadans amb l'Ajuntament i viceversa.

Els regidors de l'equip de govern van celebrar aquest dimecres al vespre a la biblioteca Joan Vinyoli un acte de balanç d'aquests dos anys, obert a la ciutadania. Hi van assistir una quarantena de persones que, després de la intervenció de cadascun dels regidors explicant la feina feta en cada àrea, van participar en un diàleg i van exposar qüestions concretes que preocupen, com ara els problemes d'abastament d'aigua i l'estat de la Riera i temes concrets en matèria d'urbanisme i obres. "Han manifestat la seva inquietud i interès en temes que som conscients que són importants i que hem de mirar de resoldre en els propers mesos", afirma l'alcalde, Joan Martí (ERC). L'Ajuntament de Santa Coloma de Farners ha editat un llibret que recull les principals actuacions que s'han portat a terme durant aquests dos anys i que es repartirà a les bústies del municipi en els propers dies.

És pensant en la participació de la ciutadania que a Santa Coloma de Farners s'han posat en marxa els primers pressupostos participatius. També per aquest motiu el govern municipal intenta estar en permanent contacte amb el teixit associatiu de la població i incidir en la dinamització de les activitats ciutadanes.

Pel que fa a l'àmbit cultural, ERC-MES ha donat continuïtat a la tasca positiva que reconeix als governs anteriors, i ha actuat allà on ha detectat mancances. "D'una banda hem heretat equipaments culturals com La Casa de la Paraula i l'Auditori, magnífiques instal·lacions a les quals hem dedicat pressupost, imaginació i esforços per dotar-los d'un contingut adequat a les necessitats de la població no només de Santa Coloma, sinó de la comarca de La Selva, per poder oferir una programació cultural i d'arts escèniques variada i de qualitat; però d'altra banda ens hem vist obligats a decidir, a contracor però sense poder evitar-ho, el tancament definitiu del Teatre Catalunya, que pel seu mal estat representava un perill per a la seguretat de les persones", explica Joan Martí.

Durant aquests dos primers anys, s'han portat a terme obres d'importància cabdal per a la ciutat, com és el cas de la llargament reivindicada remodelació integral del carrer del Prat, un dels eixos vertebradors del municipi, que va suposar la inversió municipal més important del 2016 (744.062 euros).

En l'àmbit econòmic Martí destaca que "s'han posat en marxa nous projectes per al municipi sense que se n'hagin vist afectades les butxaques dels colomencs", és a dir que s'ha aconseguit no haver d'incrementar la pressió fiscal al ciutadà.

Durant la segona meitat de la legislatura, que ara s'obre, ERC-MES continuarà treballant per resoldre qüestions pendents com el polígon industrial, que fa anys que està paralitzat, i per posar fi als problemes d'abastament d'aigua potable que pateix el municipi a l'estiu.

ERC-MES governa a Santa Coloma de Farners des del 2015, després de 36 anys de governs de Convergència i Unió (compartint govern i alcaldia amb PSC a la legislatura 1991-95), i ho fa en minoria, "circumstància que, tot i que ens obliga a mantenir equilibris amb la resta de grups municipals (PDeCAT, PSC i CUP), és positiva en tant que recull sensibilitats diferents", assegura Joan Martí, que és alcalde també des del 2015 en relleu del convergent Antoni Solà, que ho era des de 1995. Martí afirma que ERC i MES estan governant "en plena sintonia".


Autor: Redacció





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...