Notícies més llegides




Baix Empordà


Calonge

La Subhasta d'Art Solidària de Calonge - Sant Antoni recapta 5.105 €

Baix Empordà  -  19/06/2017  -  10:54

Els diners es destinaran a la investigació per trobar una cura per l'Atàxia de Friedreich, una malaltia poc comuna que pateix una veïna de Calonge


Subhasta d'Art Solidària de Calonge - Sant Antoni

Subhasta d'Art Solidària de Calonge - Sant Antoni




La Subhasta d'Art Solidària per lluitar contra l'Atàxia de Friedreich va aconseguir recaptar 5.105€. Aquest acte va tenir lloc divendres al vespre a la Sala Fontova, i es van posar a subhasta gairebé un centenar d'obres. El mateix divendres es van aconseguir recaptar una mica més de 4.000 €, i ahir diumenge es van posar a la venta al preu de sortida les obres que havien quedat desertes, incrementant en 1.000 € més la recaptació. Ara aquests diners es destinaran íntegrament a la investigació que encapçala el doctor Antoni Matilla, de la Unitat de Neurogenètica Bàsica i Traslacional de l'Hospital Germans Trias i Pujol, i que actualment s'està portant a terme per trobar una cura per l'Atàxia de Friedreich, una malaltia neurodegenerativa poc comuna que pateix una veïna de Calonge.

La Subhasta d'Art Solidària és una activitat organitzada per l'Ajuntament de Calonge amb la col·laboració del marxant d'art Juanjo Gallardo i enguany arribava a la tercera edició. En total, entre les tres edicions s'han aconseguit recaptar 20.625€. En l'edició d'enguany també hi col·laboren Galeria Jec Salis, Encarna Angulo Art, Martí Balart, Parc Art, Bonart, Fundació Jordi Comas, Top Hupa, Sala Parés, Òscar Pàmies i Omnium Galeria.

Una malaltia poc freqüent

L'atàxia de Friedreich és una malaltia poc freqüent que causa la degeneració de les neurones de la mèdul·la espinal i del cerebel, provocant sobretot dificultats en el moviment, en la capacitat de caminar i que amb el temps deixa els pacients en cadira de rodes. Aquesta malaltia afecta unes 500 persones a Catalunya i comença a manifestar-se entre els 5 i els 15 anys. L'Atàxia de Friedreich no té cura i ara l'Institut d'Investigació en Ciències de la Salut Germans Trias i Pujol de Badalona, la Universitat Autònoma i pacients i associacions de tot l'Estat espanyol han apostat pel micromecenatge per poder finançar la investigació per curar aquesta malaltia. La Mireia Gómez, pacient d'atàxia, ha decidit lluitar contra la malaltia col·laborant en el projecte STOP-FA, iniciant la recollida de taps de plàstic, repartint cartells, flyers i guardioles als comerços de Calonge i Sant Antoni.

El projecte d'investigació contra l'atàxia està liderat pel doctor Antoni Matilla Dueñas, de la Unitat de Neurogenètica Bàsica i Traslacional de Germans Trias i Pujol. L'objectiu és generar uns virus modificats genèticament (virus adenoassociats) que, introduïts a les neurones, aconsegueixin que la frataxina es produeixi de manera normal. Per això el projecte compta amb la participació de la UAB, liderat pel doctor Miguel Chillón, investigador ICREA del Departament de Bioquímica i Biologia Molecular de la Universitat i del CBATEG, que s'encarregarà de la fabricació d'aquests virus. La investigació s'iniciarà amb ratolins i es preveu que, abans de 5 anys, es facin els assajos clínics en humans. Aquest tractament es preveu que comporti una important millora de la qualitat de vida en les persones que tenen la malaltia avançada, i que eviti el desenvolupament de la patologia en aquelles altres persones a les quals s'acabi de diagnosticar.

Aquesta malaltia té una incidència de 2 casos cada 100.000 persones en poblacions d'origen europeu, i en canvi no afecta els ciutadans d'origen africà o asiàtic. Per la seva baixa incidència és considerada una patologia rara o minoritària. A Catalunya la pateixen unes 500 persones i a l'Estat unes 3.000.


Autor: Redacció





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...