Notícies més llegides



Pla de l'Estany


Banyoles

Viggo Mortensen, Marlango, José González, Andrea Motis & Joan Chamorro Quartet, Maria Arnal i Marcel Bagés, Morgan i La iaia, al Festival (a)phònica

Pla de l'Estany  -  29/05/2017  -  23:37

El Festival de la Veu de Banyoles compta amb 2 estrenes i 10 espectacles que es veuran per primera vegada a les comarques gironines


Presentació a)phònica

Presentació a)phònica




El Festival de la Veu de Banyoles, (a)phònica, presenta tota la programació de la 14a edició, que tindrà lloc del divendres 30 de juny al diumenge 2 de juliol. Viggo Mortensen i Rafel Plana, Marlango, José González, Andrea Motis & Joan Chamoro Quartet, Morgan i La iaia són alguns dels artistes destacats d'entre les 44 propostes que es podran veure durant el cap de setmana. El 75% de les activitats són gratuïtes i pel que fa a les entrades i abonaments, es posaran a la venda el dimarts 30 de maig a les 10 h al web del festival.

Tres dies, una vintena d'espais repartits per la ciutat, 44 propostes entre actuacions i activitats paral·leles, veus consagrades i altres per descobrir, i estils musicals diversos (cançó d'autor, beatbox, pop, jazz, ska, reggae, música occitana, òpera, poesia, cants harmònics...). Aquesta és l'aposta de la 14a edició de l'(a)phònica, un festival assequible a la població, que compta amb 2 estrenes i 10 espectacles que es veuran per primera vegada a les comarques gironines.

El festival començarà el divendres 30 de juny amb la presentació a les comarques gironines de Ramas para un nido, espectacle de poesia i música a càrrec de l'actor nord-americà d'ascendència danesa Viggo Mortensen i el músic i compositor Rafel Plana (Auditori de l'Ateneu de Banyoles, 20 h, 10/13 €). Una hora i mitja més tard serà el torn de Maria Arnal i Marcel Bagés, que després de descobrir-los en la passada edició del festival en un format íntim, tornen a l'(a)phònica per presentar el seu primer disc, 45 cerebros y 1 corazón (Fina Estampa, 2017), (Teatre Municipal de Banyoles, 21:30 h, 10/13 €). A continuació tindrà lloc la presentació a les comarques gironines del nou treball d'Andrea Motis & Joan Chamorro Quartet, Emotional Dance (Impulse!, 2017). El concert tindrà lloc en un indret emblemàtic, amb l'estany de rerefons (Estrella Damm Club Natació Banyoles, 23:30 h, 15/18 €). Després d'aquest concert el festival ja es traslladarà a l'escenari Juanola La Muralla, on actuarà el beatboxer Fredy Beats, guanyador en dues ocasions del campionat estatal de beatboxers (Juanola La Muralla, 01 h, gratuït), i Auxili, la banda d'ska i reggae ontinyentina, que arribarà a Banyoles amb la gira Foc i vent per tancar la primera nit de festival (Juanola La Muralla, 01:30 h, gratuït).

L'endemà, el dissabte 1 de juliol, el festival començarà al migdia amb el concert de Jaume Arnella & Ferran Martínez, que presentaran el recull de cançons cantades a la Garrotxa Cançons aspres i de mala petja (autoeditat, 2016), (Fundació Lluís Coromina – Espai Eat Art, 12 h, gratuït). A la tarda, arribaran els cants harmònics de MuOM, una formació coral que presentarà el disc Ecstatic Voices (autoeditat, 2017) a les comarques gironines (Monestir de Sant Esteve, 17 h, gratuït). Més tard, Roc Casagran, Mireia Vives i Borja Penalba presentaran L'amor fora de mapa, també per primera vegada a les comarques gironines (Claustre del Monestir de Sant Esteve, 18:30 h, 8/11 €).

Seguidament, se sentiran les cançons tradicionals occitanes d'Aqueles, tres veus masculines a cappella que arribaran per primer cop a la província de Girona (Plaça del Teatre, 19:30 h, gratuït). La Barca Tirona acollirà el concert del músic i escriptor napolità Alessio Arena, que presentarà també en primícia a casa nostra el seu darrer disc, La secreta danza (Temps Record, 2016), (Barca Tirona, 20 h, entrades exhaurides). Poc després començarà el concert de Gemma Humet, una de les veus amb més projecció de l'escena actual (Juanola La Muralla, 20:30 h, gratuït). Seguidament, tindrà lloc l'estrena absoluta de l'espectacle Puges o baixes, de Paco Viciana, una òpera còmica sobre la riquesa humana i les seves misèries interpretada per una desena d'artistes (Auditori de l'Ateneu, 21 h, 10/13 €). A la mateixa hora, Marlango oferirà un concert a duo (Leonor Watling i Alejandro Pelayo), (Teatre Municipal de Banyoles, 21 h, 13/16 €). Més tard, el cantautor suec d'origen argentí José González, considerat un dels grans noms del pop-folk actual, presentarà per primera vegada a les comarques gironines el seu darrer disc, Vestiges & Claws (Imperial Recordings, 2015), (Estrella Damm Club Natació Banyoles, 23:30 h, 23/26 €). Tancaran la jornada els concerts de Renaldo & Clara (Juanola La Muralla, 01 h, gratuït) i Howlin'Dogs (Juanola La Muralla, 02 h, gratuït), amb la presentació oficial del nou disc.

L'últim dia de festival, el diumenge 2 de juliol, comptarà amb vuit actuacions. Al matí tindrà lloc un espectacle per a públic familiar a càrrec de 2princesesbarbudes (Juanola La Muralla, 11 h, gratuït). A la tarda, el primer concert serà de Morgan, considerat una de les últimes revelacions del pop independent de l'Estat espanyol (Claustre del Monestir de Sant Esteve, 18 h, 8 /11 €). Una hora més tard, actuarà amb totes les entrades exhaurides La iaia a la Barca Tirona (19 h). A la mateixa hora, el trio vocal femení Cocanha farà sonar els repertoris pirinencs, gascons i llenguadocians (Plaça del Teatre, 19 h, gratuït). Més tard, Clara Peya, una de les creadores més originals de l'escena musical del país, presentarà el seu últim treball, Oceanes (Temps Record, 2017) (Auditori de l'Ateneu, 19:45 h, 8/11 €). Seguidament, la banda Funkysteps & The Sey Sisters portarà el seu tornado de soul i funk (Juanola La Muralla, 20 h, gratuït). Steve Smyth, cantautor nascut a Austràlia, oferirà al públic una selecció dels seus clàssics, cançons noves del seu pròxim EP, Blood, i algunes versions (Fundació Lluís Coromina – Espai Eat Art, 21 h, gratuït). Tancarà el festival el trio osonenc La iaia, que presentarà per primera vegada a les comarques gironines el seu nou disc, recent sortit del forn, Tornar a ser u (autoeditat, 2017) (Juanola La Muralla, 22:15 h, gratuït).

Les entrades i abonaments es posaran a la venda dimarts 30 de maig a les 10 h al web www.aphonica.banyoles.cat i a l'Oficina d'Atenció Ciutadana de l'Ajuntament de Banyoles (Pg. Indústria, 25 / 972 57 00 50, de dilluns a dijous de 8:30 h a 18:45 h i divendres de 8:30 h a 14:45 h). Pel que fa a les entrades de José González i Andrea Motis & Joan Chamorro Quartet ja són a la venda, i les de La iaia i Alessio Arena a la Barca Tirona estan exhaurides.

Activitats paral·leles

Entre les activitats paral·leles del festival, possible gràcies a la col·laboració amb diverses entitats, col·lectius i establiments del Pla de l'Estany, destaca el Tast de concerts. Aquesta és la quarta vegada que es du a terme i comptarà amb els grups Màia, The Escarteen Sisters, Corrandes són Corrandes, Deux Clichés, David Mauricio, Chet i Alidé Sans. També es durà a terme la presentació del llibre El dolor de la bellesa de Roger Mas, amb el mateix autor; es podran visitar exposicions, com Banyoles il·lustrada i dues instal·lacions artístiques: Ursonate karaoke de cabosanroque i Veus de primera, i es podrà participar a un taller relacionat amb la imatge del festival: Personatges il·lustres de Banyoles, entre moltes altres activitats.

Pel que fa a la imatge del festival, aquest any es basa en les icones banyolines, com la Carpa Ramona, el monstre de Banyoles, el tren Pinxo... a càrrec dels creatius d'Enserio i amb il·lustració de Miguel Bustos.

El Festival de la Veu de Banyoles, (a)phònica, va néixer l'any 2004 com una de les propostes musicals que la ciutat va engegar en el marc de la capitalitat de la Cultura Catalana. La profunda tradició musical de la ciutat i l'auge dels darrers anys, així com la voluntat de la capital del Pla de l'Estany d'organitzar un esdeveniment de referència han fet que l'(a)phònica s'hagi consolidat, edició rere edició, com un festival de renom i popular sense perdre la seva identitat i que en les darreres edicions ha aplegat més de 18.000 assistents. Pel Festival hi han passat artistes i formacions de reconeguda trajectòria com Micah P. Hinson, Jorge Drexler, The Excitements, Maïa Vidal, Joan Margarit & Carles Margarit, Standstill, Juan Perro, Mishima, Las Migas, Joan Miquel Oliver, Quimi Portet, Cançons de la veritat oculta, Martirio, Najwa, Sílvia Pérez Cruz & Javier Colina Trio, Raimon, Pedro Guerra, Hanne Hukkelberg, Christina Rosenvinge, Nouvelle Vague, Roger Mas, Love of Lesbian, I Fagiolini, Jay-Jay Johanson, Lluís Llach, Amanda, Najwa, Ariel Rot, Albert Pla, Miguel Poveda, Feliu Ventura o Maika Makowski, entre molts d'altres. El Festival està organitzat per l'Ajuntament de Banyoles, i està gestionat integralment per l'empresa Alter Sinergies.



Autor: Redacció





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...