Notícies més llegides




La Selva


Santa Coloma de Farners

Santa Coloma de Farners aposta per l'ús de la llengua catalana

La Selva  -  23/05/2017  -  14:25

El consistori colomenc ha presentat el projecte de col·laboració amb el Consorci Per a la Normalització Lingüística


 A la Casa de la Paraula moment del conveni

A la Casa de la Paraula moment del conveni



L’alcalde, Joan Martí



Albert Piñeira





La Casa de la Paraula de Santa Coloma de Farners ha acollit l'acte de presentació del conveni que han signat l'Ajuntament i el Consorci Per a la Normalització Lingüística (CPNL). La col·laboració entre les dues institucions té l'objectiu de fomentar l´ús del català al conjunt del municipi. "El ciutadà tindrà resposta a les necessitats d'assessorament, de foment i de coneixement de la llengua catalana", ha assegurat l'alcalde de Santa Coloma de Farners, Joan Martí. L'escenificació de l'acord també ha comptat amb la presència del vicepresident de la Diputació de Girona, Albert Piñeira, que s'ha mostrat satisfet per la predisposició del consistori colomenc en tot allò que té a veure amb la defensa i promoció de la llengua i la cultura catalana. "Tenim una relació llarga de col·laboració amb Santa Coloma de Farners. Fins ara ja hi havia oferta en aquest àmbit, i ara cal sumar-hi l'assessorament lingüístic presencial que serveix tant per les administracions públiques com pels particulars", ha explicat Piñeira durant el seu parlament.

L'entesa entre l'Ajuntament de Santa Coloma de Farners i el CPNL farà que els ciutadans puguin disposar d'un punt de suport lingüístic -dos dies a la setmana- a la mateixa Casa de la Paraula. "El pas que fem avui ens ha de servir per consolidar i donar suport a l'ús del català en tots els àmbits. Creiem que la gent ho ha de veure com un avenç i no com una simple escenificació", ha afegit Joan Martí. En aquest sentit, l'alcalde ha assegurat que la col·laboració amb l'entitat lingüística s'explica per tres factors. "En primer lloc, pensem que hem d'aprofitar aquest espai. Un segon element és l'aposta que sempre s'ha fet des de la regidoria de Cultura per estrènyer lligams amb el CPNL, i finalment, sempre es pot fer més per potenciar l'ús de la nostra llengua", ha conclòs Martí.


Autor: Redacció





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...