Notícies més llegides



Baix Empordà


Palamós

El festival Palamós Terra de Mar, oferirà enguany navegacions pel litoral del municipi fins a les illes Formigues

Baix Empordà  -  10/05/2017  -  21:51

Durant el proper cap de setmana 13 i 14 de maig, Palamós obrirà al públic l'onzena edició d'aquest reconegut festival marítim


Terra de Mar

Terra de Mar




Durant el cap de setmana del 13 i 14 de maig, el port de Palamós serà l'escenari de l'onzena edició del festival mariner de la Costa Brava. Amb el nom de Palamós, Terra de Mar, el port de la vila acull un any més tot un seguit d'activitats relacionades directament amb l'àmbit marítim que tenen com a objectiu fomentar la cultura, el patrimoni i les tradicions marineres.

Conèixer des del mar la natura i el paisatge litoral
El festival dedicarà aquesta edició a posar en valor la natura i el paisatge litoral, convidant al públic visitant a poder fer recorreguts marítims per la costa del municipi amb diverses embarcacions.

Entre els vaixells participants d'aquestes navegacions es destaca la goleta Corsari Negre, de 23 metres d'eslora i dos pals i amb base al port de l'Estartit. Aquest vaixell, amb cabuda per unes 70 persones, permetrà una destacada experiència marinera amb recorreguts de 25 a 30 minuts per la badia.

Enguany també s'incorpora a aquests recorreguts el catamarà Atlàntida que amb una cabuda de 250 persones realitzarà navegacions d'uns 45 minuts pel litoral de llevant fins a arribar a Castell i les illes Formigues.

Des de les dues embarcacions el públic participant podrà gaudir de la imatge del litoral de Palamós des del mar, una perspectiva que no tothom té la possibilitat de conèixer.
En aquests batejos de mar també cal afegir-hi i principalment per als més menuts, la navegació amb embarcacions de vela lleugera mitjançant els vaixells "Raquero" del Club de Vela Palamós, o bé la possibilitat de provar les sensacions de navegar amb la força dels rems amb els caiacs de l'empresa Kayaking Costa Brava.

Visites als vaixells atracats al port
El Palamós Terra de Mar també oferirà la possibilitat de visitar els vaixells participants atracats al port, entre els quals es destaquen el remolcador Punta Mayor, de 60 metres d'eslora, propietat de la Direcció General de la Marina Mercant i dedicat a tasques de rescat.

Com a gran veler català es comptarà amb la presència del pailebot Santa Eulàlia que va ser construït l'any 1918. Es tracta d'un vaixell totalment de fusta, de 34 metres d'eslora, tres pals i aparellat a vela, amb un total d'11 veles, que al llarg de la seva trajectòria va fer transport de mercaderies.

A banda també es comptarà amb el vaixell Ciutat Badalona, on el públic del festival també podrà pujar per conèixer de primera mà aquest veler, aparellat de quetx, de 24 metres d'eslora i dos pals construït l'any 1929 amb la funció de cabotatge que va realitzar durant anys pel Bàltic i les Antilles. Aquest veler serà acompanyat per la goleta Far Barcelona d'origen noruec, que va ser construïda l'any 1874. Es tracta d'una construcció robusta i marinera aparellat amb dos pals i amb una eslora total d'uns 30 metres. A tots aquests vaixells si sumarà també el bergantí Sirius Dog Star, de dos pals i 31 metres d'eslora, un altre destacat veler que també serà visitable durant tot el cap de setmana.

Variada oferta d'activitats
A banda dels vaixells, els visitants del festival tindran l'oportunitat de participar i visitar els tallers mariners, la mostra de productes del mar, assistir a l'exhibició de curses de llanxes d'època, provar els jocs mariners per a la mainada, visitar el Museu de la Pesca, seguir les competicions de vela i les de llagut de rem, tastar la cuina marinera, gaudir d'un mercat artesanal, d'animació infantil i jocs tradicionals, o dels concerts i música, entre altres.

Per tal de poder fer qualsevol d'aquestes activitats l'organització posarà a disposició dels visitants la polsera de col·laborador del Palamós Terra de Mar, que al preu de 3 € donarà la possibilitat, durant tot el cap de setmana, de poder participar en totes les propostes incloses al programa del festival mariner palamosí.

Cal destacar enguany la participació de la banda de Cornetes i Tambors de l'Ametlla de Mar que el dia 14 al matí faran un recorregut pels carrers del centre del municipi acompanyant la formació de Majorettes d'aquest municipi del Baix Ebre amb el qual Palamós està ultimant un acord d'agermanament.


Autor: Redacció





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...