Notícies més llegides




Actualitat Girona


Girona

Presenten el llibre i l'exposició '30 anys de pintura' sobre l'obra de Toni Cassany

Actualitat Girona  -  28/04/2017  -  23:09

L'exposició es podrà visitar a la galeria El Claustre fins al dia 20 de maig


Presentació

Presentació




Aquest vespre a la galeria El Claustre – Galeria d'Art de Girona s'ha presentat el llibre i l'exposició que porten per títol "30 anys de pintura", amb motiu de la celebració dels 30 anys de l'inici de la carrera pictòrica de l'artista gironí Toni Cassany

El llibre "30 anys de pintura" compta amb un pròleg de Carles Duarte, poeta i president del CoNCA (Consell Nacional de la Cultura i de les Arts), i conté escrits del president de la Generalitat, Carles Puigdemont; el conseller de Cultura, Santi Vila; l'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas i també d'historiadors com Jaume Sobrequés i Joaquim Nadal, a més d'altres personalitats del món de l'art i la cultura. L'autor del text és David Pagès i Cassú, escriptor i activista cultural, qui també ha tingut cura de la selecció de textos literaris que acompanyen cadascuna de les 49 obres que s'hi reprodueixen.

L'exposició es podrà visitar a la galeria El Claustre fins al dia 20 de maig. Entre les obres de Cassany exposades destaca un oli sobre fusta que medeix 228x195cm, es tracta d'una panoràmica de l'Alt Empordà vista des del santuari de la Mare de Déu del Roure, i és un quadre emblemàtic i molt representatiu de l'estil pictòric de l'artista.

Toni Cassany

Toni Cassany (Girona, 1962) va començar a pintar de ben petit. Va estudiar a l'escola Bell-lloc del Pla, on va tenir mestres reconeguts com els pintors Josep Perpinyà, Julià Cutiller o Ramon Vila. Però no va ser fins que va acabar la carrera de Filologia, ara fa 30 anys, que es va dedicar professionalment a la pintura. En aquest inici, Maria Rosa Ferrer, pintora i historiadora de l'art, i el pintor Lluís Roura, hi van tenir molt a veure: "Maria Rosa Ferrer em va donar l'empenta necessària per començar a exposar, i Lluís Roura el mestratge per arrencar amb bon peu", assegura Cassany.

Després d'haver exposat per tot Catalunya i a moltes ciutats espanyoles, en els darrers anys la pintura de Toni Cassany ha traspassat fronteres i, des del 2015, té obra a galeries de Taiwan i Xangai.

L'Empordà, destacat en la seva obra

Un tema recurrent en la pintura de Toni Cassany és l'Empordà, com reconeix ell mateix. Cassany assegura que a partir de finals dels anys 80 va descobrir el paisatge de l'Empordà "com una imatge que reflectia millor que cap altra els sentiments de l'ànima, de la meva ànima". És per això, diu, que es sent "tan bé pintant aquest paisatge".


Autor: Redacció





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Salvador Vergés / GN

Salvador Vergés

Girona necessita un bon Govern. Catalunya necessita lideratge

Un moment en què cal definir quin model de país volem per a Catalunya...


alt - Feijóo en la campaña del PP

Carles Enric

Feijóo, la duda andante

Aunque Feijóo podría ser un mejor gestor y político que su adversario, las dudas constantes le at...