Notícies més llegides



La Selva


Santa Coloma de Farners

El 4t Mercat de les Herbes de la Ratafia els dies 6 i 7 de maig a Santa Coloma de Farners

La Selva  -  28/04/2017  -  19:45

El programa inclou el 64è Concurs i Exposició de Flors, xerrades, tallers i activitats per a tots els públics





La temporada ratafiaire es posa en marxa el proper cap de setmana, 6 i 7 de maig, a Santa Coloma de Farners amb la quarta edició del Mercat de les Herbes de la Ratafia, que tindrà lloc dissabte i diumenge a l'entorn de la plaça Farners i a d'altres indrets de la capital de la Selva. Hi haurà mercat d'herbes i concerts a la plaça de Farners, tallers i activitats a Les Mesures, conferències a la Casa de la Paraula, sortides de coneixença de les herbes, etc. El Mercat de les Herbes de la Ratafia, que obrirà les seves portes dissabte a 2/4 de 10 del matí, és organitzat per l'Ajuntament de Santa Coloma de Farners, la Comissió de Flors, la Confraria de la Ratafia i l'Associació de Comerciants.

La plaça Farners serà l'escenari del mercat de les herbes, on els visitants podran trobar-hi herbes i productes de proximitat, planta viva, planta seca, flors, etc. Al voltant d'aquesta activitat central, se n'han programat més d'una trentena que s'adrecen a tots els públics i que estan relacionades amb les herbes i flors i amb la ratafia. "El Mercat de les Herbes és una oportunitat per sentir i festejar la primavera i alhora per prendre consciència del nostre entorn, del que ens fa sentir feliços. Per aquest motiu trobarem un bon assortit d'activitats per a totes les edats, vivencials, participatives i festives, combinades amb activitats formatives i de caràcter més pedagògic", assegura Xavi Amat, secretari de la Confraria de la Ratafia, que afegeix que les entitats organitzadores del Mercat proposen activitats "perquè la gent pugui viure intensament la primavera i prendre consciència d'aquesta en relació amb la salut i la tradició remeiera, coincidint amb l'inici de la temporada per recollir les herbes amb les quals elaborar la ratafia".

Tallers i conferències

Un dels moments més destacats de dissabte arribarà a les 5 de la tarda a la Casa de la Paraula amb el taller gratuït de licoreria creativa "Farem una ratafia de primavera", que anirà a càrrec de l'enginyer agrònom i enòleg, Joan Carbó (Celler de Can Roca). Diumenge a les 4 de la tarda hi haurà una sortida al Parc de Sant Salvador per conèixer la vegetació ruderal i recol·lectar vegetació comestible, a càrrec de Marc Talavera i el col·lectiu Eixarcolant al parc de Sant Salvador, i posteriorment, a les 6 de la tarda, una xerrada i tast d'herbes silvestres a la Casa de la Paraula, moment en què es classificaran les herbes recol·lectades i se n'explicaran les propietats, com cultivar-les, com recol·lectar-les i com es poden utilitzar a la cuina. Hi haurà també un taller de cuina amb herbes silvestres (diumenge a 2/4 d'1 del migdia) a càrrec de Santi Soto i el Vergel de las Hadas, en què es podran tastar els plats cuinats. I, també per diumenge, hi ha organitzat un dinar popular de cuina silvestre, un àpat saludable amb sabors de natura salvatge, a les Mesures de la plaça Farners.

Pel que fa a conferències, Eva Moré del Grup de Plantes Aromàtiques i Medicinals del Centre Tecnològic Forestal de Catalunya, impartirà dissabte a 2/4 de 12 del migdia, una xerrada de "Bones pràctiques en la recol·lecció de les plantes" a la Casa de la Paraula; i diumenge a les 11 del matí el metge naturista Xavier Uriarte n'hi oferirà una altra sobre "Els 4 elements de la natura, l'autogestió en salut i els nostres remeis casolans".

Activitats per als infants

S'han programat diverses activitats adreçades als infants com ara una sortida al Parc de Sant Salvador per conèixer les herbes de la ratafia (dissabte a les 10 del matí), la segona Ruixada de les Essències amb la Confraria Jove (dissabte a 2/4 de 5 de la tarda) i una parada d'herbes dels Petits Confrares (diumenge a les 10 del matí), entre d'altres. A més a més, dissabte se celebrarà durant tot el dia (fins les 7 de la tarda) la tercera edició del Rejuga, el mercat infantil de venda i intercanvi de joguines de segona mà que organitza l'Associació de Comerciants de Santa Coloma de Farners a l'entorn de l'església parroquial. Diumenge al matí es farà un taller d'il·lustració d'un breu conte sobre la primavera, a càrrec de Lucia Soto, a la plaça Farners; i a la tarda hi haurà una passejada amb patinets engalanats amb herbes, pels carrers del centre, i animació infantil amb el grup Atrapasomnis i xocolatada aromatitzada amb menta, a la plaça Farners.

La programació del 4t Mercat de les Herbes de la Ratafia es completa amb la presentació de l'edició limitada de la millor ratafia local 2016, amb el seu autor, Lluís Piera, i el mestre ratafiaire Xavier Codina, que tindrà lloc a la Casa de la Paraula el dissabte a ¾ de 5 de la tarda; i el concert de presentació dels temes que formaran part del primer disc de Lakaste, grup guanyador del concurs Sona 9 2016, el dissabte a 2/4 de 9 del vespre a la plaça Farners; entre moltes altres activitats.

64è Concurs i Exposició de Flors

Considerat un dels més antics de Catalunya, tindrà lloc dissabte i diumenge a l'església de Sant Sebastià. El concurs que organitza l'Ajuntament de Santa Coloma de Farners té com a objectiu promoure l'ornamentació floral i exposar les flors i plantes que els veïns de la ciutat tenen als seus domicilis. Hi haurà premis al millor ram de flors, al millor ram silvestre, a la millor rosa, al millor cactus, a la millor planta interior, al millor test en flor, a la millor azalea, a la millor orquídia, al millor bonsai i al millor gerani. Els premis, una planta i un llibre relacionat amb Santa Coloma, es lliuraran el diumenge a 2/4 de 2 del migdia a la mateixa església.


Autor: Redacció





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...