Notícies més llegides



+ Notícies


CaixaBank tanca el primer trimestre amb un benefici de 403 milions d'euros

+ Notícies  -  28/04/2017  -  18:09

L'entitat presidida per Jordi Gual augmenta els crèdits i recursos un 11% després de la integració de BPI


Gual i Gortazar

Gual i Gortazar




CaixaBank ha tancat el primer trimestre del 2017 amb un benefici atribuït de 403 milions d'euros, és a dir, un 47,9% respecte als tres primers mesos de l'any passat. Entre gener i març, l'entitat presidida per Jordi Gual ha aconseguit el lideratge financer a la península, amb un volum de negoci de 564.000 milions i 15,8 milions de clients gràcies a la integració de BPI al febrer, que ha suposat la incorporació de 2 milions de clients, 34.037 de recursos de clients i 23.328 milions de crèdits bruts de clients.

Pel que fa al marge d'interessos, ha crescut un 13,1% fins als 1.153 milions gràcies a la incorporació del negoci de BPI, que ha aportat un 6,8% de creixement; i els ingressos per comissions han pujat fins al 20,3% (un 8,7% per BPI) fins als 588 milions.

Els recursos totals de clients s'han situat en els 338.053 milions, amb un augment de l'11,2%; un creixement pràcticament idèntic al que han tingut els crèdits bruts de clients (un 11,3%), que es comptabilitzen en 227.934 milions.

La contribució de BPI al primer trimestre ha estat de 50 milions i la integració ha produït un resultat
extraordinari de 159. Tenint en compte, però, que el procés de reestructuració de BPI que es durà a terme en els mesos vinents tindrà un cost d'uns 155 milions per a CaixaBank, l'impacte final de l'operació serà neutre, indica l'entitat.

La rendibilitat del grup CaixaBank ha millorat 65 punts bàsics entre el gener i el març d'aquest any i s'ha situat en el 6,2, mentre que el ROTE de negoci bancari i assegurador arriba al 9% amb un resultat de 557 milions.

L'evolució per segments presenta indicadors positius en el creixement de la nova producció de crèdit per a la compra d'habitatge (11,5%), empreses (46,9%) i consum (32%).

A més, l'activitat comercial de CaixaBank manté un ritme excel·lent, liderant els principals productes i
serveis retail, i destaca sobretot el fort creixement del negoci d'assegurances i gestió d'actius. En el cas de la domiciliació de nòmines, la quota és del 25,9%, mentre que conserva el lideratge en banca en línia a l'Estat, amb 5,4 milions de clients, i en banca mòbil, amb 3,7 milions.

En aquest sentit, cal remarcar que la tecnologia és un factor clau en el model de negoci de l'entitat, amb el 90% de processos digitalitzats, un 97% de signatures digitals i 26.511 smartPC operatius.


Autor: A.C/GN


Arxiu adjunt

Resultats





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...