Notícies més llegides



+ Notícies


Cassà de la Selva

Josep Roca, sommelier d'El Celler de Can Roca, donarà el tret de sortida a la Fira del Tap 2017

+ Notícies  -  28/04/2017  -  09:53

Hi ha programats una quarantena d'actes al voltant del suro, la indústria i la gastronomia


Presentació de la Fira

Presentació de la Fira




La Fira del Tap, que tindrà lloc del 16 al 18 de juny a Cassà de la Selva, comptarà amb una quarantena d'actes al voltant del suro, la indústria i la gastronomia, tal com recull el portal www.firadeltap.cat posat en marxa aquesta setmana. Josep Roca, sommelier d'El Celler de Can Roca, serà l'encarregat de donar el tret de sortida a la Fira amb una xerrada sobre les propietats del tap de suro, el divendres 16 de juny, a les 19 h, a la Sala Centre Recreatiu.

En aquesta primera edició de la Fira del Tap es desenvoluparan activitats al voltant de tres eixos principals: suro, indústria i gastronomia. Un circuit que permet anar des de les Gavarres fins a les taules de qualsevol restaurant o casa del món a través del tap de suro.

El suro: viure l'experiència a la sureda

La Fira del Tap permetrà viure l'experiència a la sureda, la matèria primera del tap de suro. Entre els actes destacats en aquest àmbit hi ha les dues peles del suro i el tast d'esmorzar de pelador del dissabte 17 i el diumenge 18 de juny, a les 8 del matí. A més, la pela del suro del dissabte 17 de juny comptarà amb una trobada d'instagramers i el diumenge 18 de juny es farà un taller de la pela del suro en família. Paral·lelament, del dijous 15 al dissabte 17 de juny, hi ha programat un curs de pelador de suro per a tots els que es vulguin iniciar en aquest món o ampliar les seves nocions sobre aquest àmbit. Totes aquestes activitats tindran lloc a la finca de Can Vilallonga, al massís de les Gavarres.

La indústria: el món dels tapers d'abans i d'ara

Un altre dels objectius de la Fira del Tap és apropar-se a la indústria surera i mostrar l'evolució del món dels tapers d'abans i d'ara. Per això, el divendres 17 de juny, s'organitzen visites a fàbriques de suro de Cassà i durant tot el cap de setmana hi haurà demostració d'oficis de tapers d'abans. Un altre dels actes destacats en aquest àmbit és la ruta literària Quan en dèiem xampany, guiada pel seu autor, Rafel Nadal. Durant el cap de setmana també hi haurà sessions de debat sobre la sureda de les Gavarres, la indústria surera i la gastronomia.

La gastronomia: maridatges i xefles

El tercer pilar de la Fira del Tap és la gastronomia, que es potenciarà a través dels maridatges i les xefles dels vells tapers. Al llarg de la Fira hi haurà tres sessions de maridatge a càrrec de Marta Arenas i Laura Masramon. Un altre dels elements singulars de la Fira seran els xic-xec, que reproduiran l'ambient dels àpats que feien els tapers amb els seus plats propis com el niu, la beguda i la bona música. Aquests àpats populars tindran lloc el dissabte per sopar i el diumenge per dinar, al pati de Can Trinxeria.

Una quarantena d'activitats

El detall de la quarantena d'activitats programades per la Fira del Tap es pot consultar a www.firadeltap.cat i s'anirà explicant a través de les xarxes socials de Facebook, Twitter i Instagram de la Fira. A través d'aquest portal també es pot veure la forma com inscriure's a algunes activitats, així com la venda de tiquets dels maridatges o els xic-xec.

Sobre la Fira del Tap

La Fira del Tap és un esdeveniment temàtic, sectorial i amb projecció internacional que celebra la seva primera edició aquest any a Cassà de la Selva. L'objectiu és que durant un cap de setmana es posi de rellevància el món del suro, un producte molt arrelat a la majoria de municipis del voltant de les Gavarres, especialment a Palafrugell i a Cassà de la Selva.

La Fira del Tap ha servit per unir en un mateix esdeveniment gran part dels actors que treballen per promocionar el món del suro com són l'Institut Català del Suro, Aecork, el Consorci de les Gavarres, el Museu del Suro de Palafrugell, Retecork o la DO Empordà. La Fira del Tap també ha permès la col·laboració amb altres agents vinculats al món del suro com són Sant Sadurní d'Anoia, el Patronat Costa Brava Pirineu de Girona, l'Associació Espanyola per la Sostenibilitat Forestal i la Diputació de Girona. La presència de les empreses sureres també és destacada i algunes d'elles patrocinen la Fira del Tap. El patrocinador principal és l'empresa cassanenca Oller i també hi ha altres patrocinadors com Costa Quer, De María, Frayle Casadevall, Manuel Serra, Parramon Exportap, Pere Xifre S.L. o Quality Suber.

Els organizadors de la Fira del Tap són l'Ajuntament de Cassà i l'Editorial Gavarres.


Autor: Redacció





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...