Notícies més llegides



Besalú, Vila Comtal


Besalú

Besalú s'omple aquest cap de setmana de forjadors i artistes del metall

Besalú, Vila Comtal  -  08/04/2017  -  20:27

La 23a edició de la Fira del Ferro homenatja Antoni Gaudí amb l'elaboració d'una escultura per a la Colònia Güell


La 23a edició de la Fira del Ferro

La 23a edició de la Fira del Ferro




Besalú ha donat aquest matí el tret de sortida a dos dies dedicats a donar a conèixer l'obra dels millors artistes del metall. Avui i demà, la vila acull la vint-i-tresena edició de la Fira del Ferro, que com Setmana Santa reuneix els millors forjadors i ferrers, que des d'aquest matí ja treballen al carrer, a la vista de tothom. La cita besaluenca engega amb bones perspectives, amb molta gent voltant pel nucli antic de la vila per veure la feina dels artesans i sense haver de patir gens pel temps, explica Joel Amat, de l'entitat Acunç, organitzadora de la trobada.

Tot i que els forjadors s'han posat mans a la feina des de primera hora del matí, la inauguració més formal ha estat a la 1 del migdia, amb participació de l'alcalde, Lluís Guinó, i l'especialista en l'arquitecte Antoni Gaudí, Manuel Medarde, ja que aquest any la cita reivindica la figura del geni de Reus. Medarde ha inaugurat l'exposició d'art a Can Llaudes, una casa particular al Prat de Sant Pere que com sempre, permetrà descobrir tota mena de peces de metall fins el proper 17 d'abril. En total, s'hi exposen una seixantena d'obres de quaranta artistes diferents.

L'activitat més destacada de la fira, la forja al carrer, es centra en l'imaginari gaudinià. Així, la quarantena d'artistes del metall d'arreu de Catalunya i la Catalunya nord que treballen de cara al públic a la plaça del Claustre elaboraran conjuntament una escultura dedicada a la Colònia Güell, obra de Gaudí. En aquests dos dies de fira, junts realitzaran una peça que combina les formes pròpies de l'estil gaudinià i un fus, en homenatge a l'activitat tèxtil de la colònia de Santa Coloma de Cervelló i a les dones treballadores que la feien possible.

Els artistes, explica Amat, treballen en petits grups elaborant diferents parts de la peça i unes lletres amb la paraula "Colònia Güell" i l'escultura hauria d'estar completada demà al migdia, abans de poder ser traslladada a Santa Coloma de Cervelló.

Gaudí serà també el protagonista d'una conferència aquest vespre a les 8 a la sala Gòtica. La xerrada, oberta a tothom, estarà impartida per l'enginyer i arqueòleg Manuel Medarde Sagrera, especialista en el creador de la Pedrera i la Sagrada Família i un dels fundadors del Gaudí Research Institut, ubicat precisament a la Colònia Güell.


Autor: A.C/GN





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...