Notícies més llegides



Pla de l'Estany


Banyoles

Una activitat de turisme cultural de Banyoles permet veure l'Arqueta i el Monestir de Sant Esteve

Pla de l'Estany  -  31/03/2017  -  16:52

Durant el 2017 hi haurà 3 noves propostes de turisme cultural: Banyoles Medieval, Exploradors de l'Estany i la Visita virtual a Vilauba


Jordi Bosch, presentant les tres novetats de turisme cultural

Jordi Bosch, presentant les tres novetats de turisme cultural




Els Museus de Banyoles ofereixen des d'aquesta primavera fins a final d'any aquestes noves activitats en forma de visites guiades i activitats familiars que completen i amplien l'oferta patrimonial ja consolidada que es presenta cada any. Aquestes activitats, dirigides al públic general i familiar. Per les tres activitats cal reserva prèvia. Els serveis educatius dels Museus de Banyoles, Arqueolític, es fan càrrec de la seva realització. Ho ha presentat el regidor de Cultura de Banyoles, Jordi Bosch, al Monestir de Sant Esteve.

De les 3 noves activitats de turisme cultural de Banyoles, una és reformada. Es tracta de la proposta Banyoles medieval: del carrer al campanar. La visita a la Banyoles medieval ja es feia durant els anys anteriors, però aquest any s'incorporen nous elements del Monestir de Sant Esteve. Després de passar pels edificis i conjunts més emblemàtics com la plaça Major, el Tint, la Muralla o la Pia Almoina (l'actual Museu Arqueològic), es visitarà el Monestir de Sant Esteve, el claustre, l'església amb el retaule gòtic de Santa Maria de l'Escala i es pujarà al campanar per l'escala de cargol obrada amb travertí ben treballat. Des de dalt es podrà gaudir d'unes vistes immillorables que donaran una visió gairebé a vista d'ocell del qual era la vila medieval i així comprendre com es va fundar Banyoles i com s'hi vivia durant l'edat mitjana. L'itinerari acabarà amb la visita a l'arqueta de Sant Martirià, una joia d'orfebreria del segle XV. Aquesta visita al Monestir de Sant Esteve de Banyoles es podrà fer el tercer dissabte de mes, d'abril a octubre, serà d'una hora i mitja de durada i costarà 4 euros (els més grans de 65 anys 2,5 euros i els menors de 6 anys gratuït).

Les altres propostes són els Exploradors de l'Estany i la nova visita virtual al jaciment de Vilauba en 3 dimensions. Exploradors de l'Estany va dirigida a famílies i recomanada per a nens majors de 6 anys. L'activitat, que té per finalitat descobrir què ens amaga l'Estany i el seu entorn, s'inicia al Museu Darder on es podrà explicar el funcionament de l'Estany, i la seva biodiversitat. Vorejant un dels recs l'activitat es dirigirà cap a l'Estany on, amb els materials de recerca, els participants podran descobrir i aprendre un munt de coses a través del joc i la didàctica. Aquesta activitat serà gratuïta, durarà una hora i es realitzarà alguns caps de setmana durant l'any.

Entrem a la vil·la romana de Vilauba (Camós) és la nova activitat dirigida al públic general que permetrà als visitants conèixer la vil·la com a centre d'explotació del territori que va funcionar des del segle II-I aC fins al segle VII dC quan pren forma de vilatge visigot. A través de la visita guiada, coneixeran com era la vil·la, amb la respectiva zona residencial i la pars rustica, i ens farem una idea de com era el sistema de vida i organització de la casa i la seva explotació. Al llarg d'aquest any s'implementaran recursos innovadors que faran de la visita una experiència única i enriquidora. Es tracta de la recreació 3D d'alguns espais de la vil·la que permeten la interacció entre el passat i el present ajudant a fer més comprensible el jaciment i els seus espais. Els visitants podran visitar la vil·la romana de Vilauba el segon dissabte de mes, d'abril a octubre, serà d'una hora de durada i costarà 4 euros (els més grans de 65 anys 2,5 euros i els menors de 6 anys gratuït).

El regidor de Cultura, Jordi Bosch, ha manifestat que "és la nova programació d'activitats guiades del 2017 en temes de patrimoni, cultura i medi ambient de Banyoles, volem donar valor a aquestes 3 noves visites, destacant que per primera vegada es podrà pujar al campanar del Monestir i fer una visita en 3D a Vilauba".


Autor: Redacció





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...