Notícies més llegides



El Ripollès


Ripoll

Les ‘Llavors de la Memòria’ s’escampen per Ripoll

El Ripollès  -  28/03/2017  -  20:44

Aquesta iniciativa, impulsada per Quim Falcó i Txell Tembleque, és una de les idees premiades en el concurs 'Ripoll, bressol de l'art i la creació'


Exemple de les ampolles de vidre que formen part del projecte

Exemple de les ampolles de vidre que formen part del projecte




La Biblioteca Lambert Mata de Ripoll va ser l'escenari ahir de la presentació del projecte 'Les Llavors de la Memòria' de Quim Falcó i Txell Tembleque, una de les iniciatives premiades en el concurs 'Ripoll, bressol de l'art i la creació'.

El projecte en qüestió convida a tots els vilatans de la capital del Ripollès, i a tothom que s'hi senti vinculat d'alguna manera, a completar l'expressió "Me'n recordo de..." inscrita en una butlleta. L'objectiu és que els participants deixin per escrit un record personal sobre el municipi, ja sigui per parlar dels seus indrets, la seva gent o les seves costums, a través d'un breu escrit de dues línies escrites a mà com a màxim, tot plegat guarnit amb el nom i l'any de naixement de l'autor.

El recull d'aquests papers es podrà fer físicament en bústies situades a diferents emplaçaments de la ciutat –Biblioteca Lambert Mata, Museu Etnogràfic, Piscina Municipal, Casal Cívic, Casal de la Gent Gran i Club Casal dels Avis- o a través d'una bústia virtual que recollirà els textos al correu llavorsmemoria@ajripoll.cat.

Instal·lació temporal
El recull d'experiències, vivències i records formarà part d'una instal·lació temporal ubicada a la Biblioteca Lambert Mata. En aquest sentit, cada record personal esdevindrà un missatge escrit que s'introduirà dins una ampolla de vidre que, juntament amb altres ampolles, emularan llavors voladores. Així, la representació donarà com a resultat un conjunt de llavors suspeses a l'aire sobre l'espai de lectura de la biblioteca, el que vindrà a ser una metàfora de com les paraules, les idees i les emocions individuals representen, conjuntament, un caràcter col·lectiu.

A més, tots els records personals amb els noms dels autors formaran part d'un recull on també s'indicarà la situació de cada text original en el conjunt de la instal·lació. D'aquesta manera, cada persona que participi al projecte sabrà on està dipositat el seu record textual.


Autor: Redacció





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...