Notícies més llegides



+ Notícies


Cassà de la Selva

Dolors Bassa destaca la promoció econòmica que es fa a Cassà com a exemple de col·laboració entre administracions

+ Notícies  -  17/03/2017  -  23:06

La consellera ha visitat aquest matí la nova oficina de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local i el Coworking Cassà


Aj.Cassà

Aj.Cassà




La consellera de Treball, Afers Socials i Famílies, Dolors Bassa, ha visitat aquest matí la nova oficina de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local i el Coworking de Cassà de la Selva, posat en marxa l'any passat. Bassa ha destacat la feina iniciada des de l'any passat a Cassà i ha remarcat que demostra la col·laboració que hi pot haver entre administracions per dinamitzar la promoció econòmica i les iniciatives locals.

Des de l'any passat que a Cassà de la Selva es treballa conjuntament amb el Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC). Concretament des d'aquest mes de gener el municipi compta amb una Agent d'Ocupació i Desenvolupament Local (AODL) finançada parcialment pel SOC que s'encarrega d'executar les polítiques d'ocupació i desenvolupament local a Cassà.

La consellera de Treball, Afers Socials i Famílies, Dolors Bassa, ha destacat a la visita d'aquest matí a Can Trinxeria que "el treball és la millor política social i, en aquest sentit, les administracions locals hi tenen un paper fonamental. Un treball digne i de qualitat és la millor manera de reduir les desigualtat socials i garantir la igualtat d'oportunitats".

Per la seva banda, l'Alcalde de Cassà, Martí Vallès, ha remarcat que "el foment de l'ocupació és una de les prioritats d'aquest equip de govern i per això vàrem tenir clar des del primer dia que havíem d'anar de la mà del SOC i de totes les iniciatives que es promoguéssin des d'administracions supralocals."

Un dels eixos de treball de l'àrea de Promoció Econòmica de Cassà és la col·laboració i la concertació territorial. En aquest sentit, ja s'han signat convenis amb els pobles veïns per tal de treballar conjuntament les iniciatives locals i optimitzar d'aquesta manera els recursos a través de la creació d'una xarxa de col·laboració i treball.

Inserció laboral de joves a través de 'Garantia Juvenil'

L'Ajuntament té contractats des de l'any passat a cinc joves del programa 'Garantia Juvenil' que treballen durant sis mesos a diferents àrees del consistori amb condicions equiperables a les dels treballadors en plantilla. La contractació d'aquests joves va ser possible gràcies a la dotació de 55.000 euros del SOC. A Cassà de la Selva s'ofereix assessorament setmanal als ciutadans que volen acollir-se al programa.

Pel què fa a tot Catalunya, un total de 19.940 persones joves inscrites al programa europeu de 'Garantia Juvenil' ja estan treballant i donades d'alta a la Seguretat Social. Fins ara, 55.803 joves s'han inscrit a Catalunya a la 'Garantia Juvenil', dels quals 43.259 han participat en alguna actuació del SOC. 'Garantia Juvenil' és un programa impulsat per la Unió Europea per combatre l'atur juvenil.

Reinserció laboral a través del programa 'Treball i formació'

El SOC també ofereix el programa 'Treball i formació' que busca fomentar la reinserció laboral de persones majors de 45 anys i en atur de llarga durada. Cassà de la Selva es va acollir també en aquest programa i des del mes de febrer disposa durant sis mesos de dos agents cívics i tres peons de neteja, finançats parcialment pel SOC.

A tot Catalunya, aquest 2017, un total de 3.725 persones es beneficiaran dels programes de 'Treball i Formació' del SOC. Entre aquests, 1.450 beneficiaris de la Renda Mínima d'Inserció.

La consellera també ha destacat que "hem apostat per dissenyar programes des del Servei Públic d'Ocupació de Catalunya per a totes les edats i pels col·lectius més vulnerables a l'hora de trobar feina: joves fins a 30 anys, persones d'entre 30 i 45 anys i aturats de llarga durada majors de 45 anys. A més, apostem per la qualitat del treball i per això els programes de 'Treball i formació' tenen un salari mínim de 1.000 euros mensuals".

Proposta formativa a nivell local

L'Ajuntament de Cassà ofereix des del mes de febrer trenta cursos totalment gratuïts finançats pel SOC i oferts a persones treballadores i aturades. L'oferta de cursos es pot consultar a www.cassa.cat/cursos. Aquest és un altre exemple de la tasca que desenvolupa el SOC a nivell local.

El Servei Públic d'Ocupació de Catalunya ofereix aquest 2017 cursos de formació a quasi 29.000 persones. Aquests cursos són destinats a la formació professional per a l'ocupació i a la formació contínua per a persones treballadores. En total a Catalunya s'ofereixen 1.958 cursos

Des de l'Oficina de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local de Cassà també es gestiona el Coworking Cassà, un espai posat en marxa l'octubre del 2016, i que permet que professionals, persones autònomes independents i microempreses de diversos sectors comparteixin una mateixa zona de treball on es fomenta la col·laboració i el treball en equip, a banda de rebre assessorament i sessions de formació i informació. El Coworking Cassà es localitza al primer pis de Can Trinxeria.


Autor: Redacció





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...