Notícies més llegides




Catalunya


Barcelona

Arenas: “La Comissió de Venècia assegura que les sentències del Tribunal Constitucional han de ser obeïdes”

Catalunya  -  16/03/2017  -  14:44

Arenas ha assegurat que "la sentència del 9N dóna la raó a Societat Civil Catalana" perquè en el seu moment, després de la sentència del Tribunal Constitucional, va demanar que no se celebrés la consulta perquè era "delicte"


SCC

SCC




Societat Civil Catalana ha realitzat aquest dijous una roda de premsa que ha comptat amb les intervencions del vicepresident de l'entitat, José Domingo, el vocal de la Junta Directiva, Rafael Arenas, i el coordinador dels joves de l'associació, Josep Lago.

Arenas ha assegurat que "la sentència del 9N dóna la raó a Societat Civil Catalana" perquè en el seu moment, després de la sentència del Tribunal Constitucional, va demanar que no se celebrés la consulta perquè era "delicte". En aquest sentit ha volgut destacar que el dictamen de la Comissió de Venècia assenyala que "les sentències del Constitucional han de ser obeïdes i acatades i qui no ho faci ha de ser forçat a complir-les". A més ha recordat que, abans que es publiqués el text, aquest òrgan va ser "lloat per la Generalitat i tot el bloc independentista". Per aquest motiu, ha assenyalat que aquest fet demostra no només que la Comissió de Venècia no està en sintonia amb el que defensen els secessionistes, sinó que "a Catalunya no es compleixen les sentències", de manera que "cal manifestar-se el proper dia 19 per reclamar que això canviï".

Josep Lago: "A la UAB, quan entrem a classe rebem insults, escopinades i cops de colze"

El coordinador de joves de l'entitat, que a més és estudiant de la Universitat Autònoma de Barcelona, durant la seva intervenció ha explicat que els atacs que han patit aquest dimarts per part d'un grup de radicals independentistes és "només una part de l'assetjament que rebem". Lago ha deixat clar que "quan entrem a classe rebem escopinades, cops de colze i insults" i ha lamentat que la rectoria de la UAB no hagi condemnat tots aquests fets. "Ens sentim desemparats, ha assegurat".

A més ha criticat el paper dels Mossos d'Esquadra aquest dimarts. Lago ha assegurat que encara no comprèn per què no van voler entrar al campus per protegir-los. El cos policial sosté que va ser perquè la rectoria no els deixava, però ha deixat clar que "no hi ha cap normativa que expressi que no podien entrar sense aquest permís", raó per la qual "demanarem responsabilitats".

José Domingo: "L'objectiu de la manifestació és recuperar la democràcia a Catalunya"

El vicepresident de Societat Civil Catalana, per la seva banda, ha assegurat que el gran objectiu de la manifestació del pròxim 19 de març a Plaça Urquinaona a les 12 del migdia és "recuperar la democràcia a Catalunya". Domingo ha explicat que "ens manifestem perquè volem alertar que el procés independentista està posant en risc la pau social". A més ha advertit que els impulsors del secessionisme estan plantejant "un escenari de conflicte per la declaració unilateral d'independència" i ha deixat clar que "el procés no pot ser pacífic perquè trenca la pau social".

D'altra banda, ha anunciat que la manifestació es realitzarà des de la Plaça Urquinaona i baixarà per Via Laietana fins a arribar a la Plaça Sant Jaume. Un cop allà el president de Societat Civil Catalana, Mariano Gomà, la directora d'institut que es va negar a obrir-lo el 9N, Dolors Agenjo, i el periodista, Albert Castillón, realitzaran una petita intervenció.


Autor: Redacció





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Salvador Vergés / GN

Salvador Vergés

Girona necessita un bon Govern. Catalunya necessita lideratge

Un moment en què cal definir quin model de país volem per a Catalunya...


alt - Feijóo en la campaña del PP

Carles Enric

Feijóo, la duda andante

Aunque Feijóo podría ser un mejor gestor y político que su adversario, las dudas constantes le at...