Notícies més llegides



Pla de l'Estany


Banyoles

Creixen els usuaris dels museus de Banyoles

Pla de l'Estany  -  27/02/2017  -  15:40

El Museu Darder i el Museu Arqueològic reben més de 48.000 usuaris dels quals més de 27.000 han anat al Darder i gairebé 20.000, a l'Arqueològic


Museu Darder

Museu Darder




El Museu Darder rep un 43% més d'usuaris que l'any passat mentre que el Museu Arqueològic, actualment en obres, en rep un 2% menys.

L'any 2016, el conjunt dels dos museus de Banyoles ha rebut un total de 48.023 usuaris, un 10% més que l'any 2015 (43.615). D'aquests, 27.531 persones són usuaris del Museu Arqueològic, 19.929 usuaris del Museu Darder i 563 persones han participat en les activitats organitzades conjuntament pels dos museus. Del balanç de l'any destaca el creixement d'usuaris del Museu Darder, el qual n'ha rebut un 43% més que l'any passat mentre que el Museu Arqueològic ha tingut un 2% menys d'usuaris que el 2015.

Des dels Museus de Banyoles es fa una valoració molt positiva de les xifres de visitants. En el cas del Museu Darder, la reobertura entre setmana, després de més de 5 anys de reducció horària, i la celebració del seu centenari han estat els factors responsables del creixement del nombre de visitants. Segons els responsables del museu, aquests factors no només han augmentat les xifres d'usuaris sinó que també han millorat altres aspectes a nivell de funcionament intern o d'atenció i dedicació al públic.

Pel que fa al Museu Arqueològic, els seus responsables valoren molt positivament les xifres d'usuaris tot i haver registrat un descens, ja que el Museu ha fregat els 20.000 visitants tot i trobar-se actualment en obres i només tenir visible una part de l'exposició permanent. Les obres d'aquest equipament cultural han suposat incorporar una nova sala d'exposicions temporals, uns nous serveis públics i millorar els accessos al museu.

525 activitats, 13 exposicions temporals i 76 investigadors
Al llarg del 2016 els dos museus han acollit, de forma conjunta o en solitari, 525 activitats pròpies, que han generat 22.033 usuaris. També han acollit 13 exposicions temporals, d'entre les que destaca Experiències matemàtiques, les quals han rebut 13.810 usuaris (8.820 usuaris i 12 exposicions el 2015). Pel que fa a les exposicions permanents, han registrat 9.470 visites, 4.957 de les quals corresponen al Museu Darder i 4.513, al Museu Arqueològic. Les exposicions permanents dels dos Museus de Banyoles el 2015 van rebre 8.136 visitants, entre el Museu Darder (4.047) i el Museu Arqueològic (4.089).

En relació al nombre d'investigadors externs que han consultat els centres de documentació dels dos museus, se n'han comptabilitzat un total de 76, 45 dels quals s'han dirigit al Museu Arqueològic i els 31 restants, al Museu Darder. Els primers han generat un total de 311 consultes i els segons, un total de 37, el que suposa, pel Darder, haver augmentat a més del doble el nombre de consultes de l'any passat com a conseqüència de la celebració del seu centenari.

El que ha registrat una activitat similar a l'any anterior és la cessió d'espais a tercers que han realitzat els dos museus i que ha continuat amb bona acollida: 2.362 persones han usat les instal·lacions dels dos equipaments per a 76 actes.


Autor: Redacció





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...