Notícies més llegides




La Selva


Sant Hilari Sacalm

L'arribada de famílies sense recursos encén l'alerta social a Sant Hilari

La Selva  -  24/02/2017  -  11:14

La carta d'un home de 60 anys que ha arribat al municipi selvatà per ocupar un pis de caràcter social torna a posar de manifest la problemàtica existent


Aj.Sant Hilari

Aj.Sant Hilari




La carta d'un home de 60 anys que ha arribat a Sant Hilari de Sacalm per ocupar un pis de caràcter social ha deixat palesa una problemàtica que, des de fa temps, preocupa a l'equip de Govern de l'Ajuntament del Partit Independent de Les Guilleries. El ciutadà en qüestió, que cobra una pensió de 488 euros mensuals, no pot habitar el pis que té adjudicat perquè no pot afrontar les despeses dels subministraments i comptadors d'aigua, llum i gas.

Des de la Regidoria de Serveis Socials del consistori selvatà ja s'han posat a disposició de l'home, malgrat que adverteixen que els recursos dels quals disposen són limitats i que el seu cas no és l'únic que han d'atendre al municipi. I és que degut a la quantitat de pisos de caràcter social que ofereix la localitat –un edifici gestionat pel Departament d'Habitatge de la Generalitat; 2 edificis gestionats a través d'Obra Social La Caixa i un edifici gestionat per la Fundació Família i Benestar a Sant Hilari–, són moltes les famílies que arriben al poble per acollir-s'hi, persones que sovint no tenen ni tan sols els recursos necessaris per poder donar d'alta serveis bàsics com la llum, l'aigua o el gas.

Totes aquestes persones són ateses per l'equip del Servei Bàsic d'Atenció Social de Sant Hilari, format per una treballadora social, una educadora social i una administrativa. L'objectiu d'aquest equip és el d'atendre aquestes famílies per tal de millorar la seva qualitat de vida i afavorir la seva integració a la societat.

A dia d'avui fa falta esperar uns quatre mesos per obtenir visita a uns Serveis Socials cada vegada més col·lapsats per les visites de famílies atrapades en un pis adjudicat però sense serveis bàsics. A tot això s'hi ha de sumar la reduïda oferta laboral existent a Sant Hilari, un fet que genera que aquestes famílies nouvingudes tinguin dificultats per a la reinserció sociolaboral.

Per fer front a aquesta situació, des de l'Ajuntament alerten que caldrà la implicació de les administracions supramunicipals per tal d'acompanyar als municipis en aquesta tasca de suport a les famílies més vulnerables.


Autor: Redacció





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...