Notícies més llegides




+ Notícies


Girona

La Diputació augmenta a 14,3 milions l'ajut als municipis mitjançant el Fons de Cooperació Econòmica i Cultural

+ Notícies  -  24/01/2017  -  16:04

L'objectiu del Fons és assegurar el finançament dels serveis municipals obligatoris, mantenir el nivell de les inversions municipals en tot el territori i promoure les activitats culturals fomentant els grups locals


Ple Diputació/E.K

Ple Diputació/E.K




El ple de la Diputació ha aprovat avui destinar un import de 14.320.000 euros al Fons de Cooperació Econòmica i Cultural als municipis, 1.300.0000 euros més que l'any passat. L'objectiu del Fons és assegurar el finançament dels serveis municipals obligatoris, mantenir el nivell de les inversions municipals en tot el territori i promoure les activitats culturals fomentant els grups locals.

El Fons constitueix des de fa anys la línia de subvencions als ajuntaments amb la dotació més elevada entre les que atorga la Diputació, i representa una important font de recursos econòmics per a tots ells. Els consistoris destinaran un 85% de l'import que rebin a finançar inversions municipals o despeses corrents en serveis obligatoris i el 15% restant a despeses culturals.

Les bases reguladores del Fons d'enguany modifiquen alguns aspectes del sistema de càlcul del repartiment, aconseguint que s'incrementi la subvenció de tots els ajuntaments, llevat el de la ciutat de Girona, el qual manté la mateixa subvenció de 850.000,00€ que tenia l'any passat.

La principal novetat és el repartiment de 650.000 euros en funció de la superfície de cada municipi, atenent la reivindicació dels ajuntaments amb més territori i que tenen més despeses derivades pel manteniment dels camins municipals. A més, el Fons garanteix un millor finançament pels municipis petits, i aquest any 2017 els 88 ajuntaments de menys de 500 habitants, que tenen una població total de 24.059 habitants, disposaran de 2.843.240 euros, el 19,9% de l'import total del Fons.

Durant la votació, que ha estat aprovat amb els vots a favor de CiU, ERC, PSC i IdS, i l'abstenció de la CUP, el president de la Diputació, Pere Vila, ha agraït a tots els grups polítics la seva dedicació a l'hora de trobar un criteri comú. "Hem fet alta política i, entre tots, hem aconseguit consensuar i fixar una regla que anirà en benefici de tots els ajuntaments" ha destacat Pere Vila.

Aprovació del Pla Estratègic de Subvencions 2017-2019

El ple també ha aprovat el Pla Estratègic de Subvencions 2017-2019. D'aquesta manera l'ens supramunicipal compleix l'objectiu de cooperació i assistència als municipis mitjançant la dinamització de l'economia i la millora de la qualitat de vida de les persones a través d'actuacions dirigides a l'equilibri territorial. Les subvencions són una de les activitats estratègiques de la Diputació, ja que constitueixen el mitjà legal per fomentar i col·laborar en totes les iniciatives sorgides en el territori que participen de les sinergies necessàries per optimitzar el treball conjunt de tots els agents socials i econòmics.

Aquest Pla estratègic engloba nombrosos ajuts, com ara el Fons de Cooperació aprovat avui; les aportacions de la Diputació als programes de la Generalitat, inclosos al Pla Únic d'Obres i Serveis de Catalunya (PUOSC); la cooperació econòmica amb els consells comarcals; les subvencions per a la inversió en rehabilitació d'habitatges destinats a polítiques socials; el suport a entitats esportives; les subvencions destinades a despeses de funcionament de les llars d'infants de titularitat municipals,...

El Pla ha estat aprovat amb els vots a favor dels grups de CiU, ERC, PSC i IdS i amb l'abstenció de la CUP

1 milió d'euros per a la restauració i conservació d'immobles de valor patrimonial

Avui també s'ha aprovat destinar 1 milió d'euros a subvencionar la restauració i conservació d'immobles d'interès patrimonial. Podran accedir a aquesta convocatòria ens locals de la demarcació de Girona, entitats i particulars. La mesura ha estat aprovada amb els vots a favor de CiU, ERC, PSC i IdS; la CUP s'hi ha abstingut.

190.000 euros per polítiques d'habitatge municipal

La Diputació també ha donat llum verda, amb el suport de tots els grups polítics, a destinar 190.000 euros a polítiques d'habitatge municipal. L'ens ha aprovat avui les bases reguladores d'aquest ajut, al qual podran accedir els ajuntaments gironins per a la redacció d'estudis, plans, programes i projectes locals en l'àmbit de polítiques d'habitatge.

Mocions debatudes al Ple

El Ple, en la sessió d'avui, també s'han votat les següents mocions:

- Moció de suport a la Marxa per la Dignitat de la Pagesia, que ha estat presentada per la CUP, i desestimada per la resta de grups polítics.

- Moció de suport al sector agroalimentari català que, entre d'altres, proposa establir un contracte de país entre el sector agroalimentari i la societat basat a reconèixer la importància del paper que juga el sector agrari dins del país. Aquesta moció, proposada per ERC, ha comptat amb el vot favorable de la resta de grups, excepte la CUP

- Moció per al cobrament de l'impost sobre béns immobles de l'autopista de pagament AP7, que s'ha presentat a iniciativa d'ERC i ha estat aprovada per unanimitat. La moció estableix que s'insti a XALOC, com a ens recaptador de la Diputació de Girona, que iniciï les actuacions necessàries perquè els ajuntaments afectats puguin determinar i incorporar les quantitats corresponents a l'IBI de les concessionàries d'autopistes al padró de l'any 2017.

- Moció per a la creació i posada en funcionament de mecanismes de transparència i participació en organismes i ens autònoms, que ha estat presentada per ERC i ha obtingut el vot favorable de CiU, PSC, IdS i l'abstenció de la CUP.


Autor: Redacció





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Salvador Vergés / GN

Salvador Vergés

Girona necessita un bon Govern. Catalunya necessita lideratge

Un moment en què cal definir quin model de país volem per a Catalunya...


alt - Feijóo en la campaña del PP

Carles Enric

Feijóo, la duda andante

Aunque Feijóo podría ser un mejor gestor y político que su adversario, las dudas constantes le at...