Notícies més llegides



Catalunya


Barcelona

Exclosos dels mitjans de Catalunya demanen tenir veu a l'espai públic com a catalans en igualtat de condicions

Catalunya  -  20/12/2016  -  20:53

Un debat sobre sectors de la societat catalana que són exclosos dels mitjans de comunicació públics a Catalunya per diversos motius


Grup de Periodistes Pi i Margall

Grup de Periodistes Pi i Margall




El Grup de Periodistes Pi i Margall ha organitzat, aquest dimarts, un debat sobre sectors de la societat catalana que són exclosos dels mitjans de comunicació públics a Catalunya per diversos motius.

Així, Santiago Trancón ha explicat com va viure a Catalunya els moments posteriors a la publicació del "Manifest dels 2.300", text que va redactar ell mateix. Trancón ha recordat que aquest text va suposar l'atemptat al periodista Federico Jiménez Losantos i, posteriorment, "la sortida de milers de ciutadans a altres llocs d'Espanya", després de la transferència d'ensenyament a la Generalitat de Catalunya.

Antonio Robles, que acaba de fundar un partit polític a nivell nacional, Centro Izquierda Nacional (CINC), ha indicat que "ni un sol mitjà de Catalunya m'ha cridat per preguntar-me per això"; i sí mitjans nacionals. En aquest sentit i malgrat això, Robles ha assenyalat que "estem millor ara que en els 80, ja que en aquella època ens ignoraven fins i tot en els mitjans de fora de Catalunya".

Dolors Agenjo, exdirectora d'un centre escolar públic de la Generalitat, ha dit que la pitjor exclusió social i mediàtica, però sobretot escolar, és la que està patint la meitat de la població de Catalunya que té com a llengua materna l'espanyol. Agenjo ha posat en dubte que valgui la pena sortir als mitjans de comunicació quan, per exemple, algú publica un llibre crític amb el poder institucional doncs, com li ha passat a ella mateixa, "tergiversen les paraules per exagerar el que s'ha dit o dir alguna cosa que no es diu".

Per la seva banda, el periodista Miquel Giménez ha posat l'accent en la manca de llibertat del sector periodístic a les tertúlies i a les redaccions: "El problema a Catalunya no és ser nacionalista, o no ser-ho, el problema és criticar la decisió o la consigna del Politburó". "Al poder, al sistema nacionalista, no li agrada la crítica. El poder és covard. I a Catalunya el que passa és que hi ha molta covardia. Ningú vol perdre les subvencions", ha afegit Giménez.

El debat ha estat moderat per Sergio Fidalgo, president del Grup de Periodistes Pi i Margall, i presentat pel president d'honor de l'entitat, Tomás Guasch. A l'acte han assistit diferents representants d'entitats civils de Catalunya.


Autor: Redacció





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...