Suscribirse
cerrar

Diputació de Girona
Disminuir text
Augmentar text
Girona

La Diputació aprova per unanimitat una moció contra la violència de gènere i a favor de la igualtat d'oportunitats

Diputació de Girona - 20/12/2016 - 13:46 | També han estat aprovades per unanimitat les bases reguladores de subvencions als ajuntaments per a la instal·lació de calderes i xarxes de calor de biomassa municipals

Ple Diputació de Girona
Ple Diputació de Girona
Ple Diputació de Girona

El Ple de la Diputació de Girona ha aprovat una moció presentada per tots els grups per una demarcació lliure de violència de gènere i a favor de la igualtat d'oportunitats entre homes i dones. La violència masclista, en les seves diferents expressions, continua essent una realitat en l'àmbit laboral, polític, sentimental, publicitari..., i en molts altres àmbits de la vida quotidiana. És per aquest motiu que des de la Diputació es treballarà per dotar de recursos, serveis i pressupostos les accions destinades a combatre la violència de gènere, especialment en el món local. En aquest sentit, cal recordar que SUMAR, òrgan dependent de l'ens supramunicipal, ja treballa per reforçar aquest àmbit, per exemple mitjançant el centre per a dones maltractades i els seus fills. A més, s'ha proposat reactivar la Comissió d'Igualtat d'Oportunitats de la Diputació de Girona per fer un seguiment de la implementació d'actuacions positives i correctores que s'havien d'adoptar des de la Diputació i ens que en depenen, per millorar la gestió dels recursos humans en termes d'igualtat d'oportunitats. També s'ha proposat actualitzar el Pla d'Igualtat de la Diputació de Girona per poder desplegar-ne les accions a partir del primer semestre del 2017 i garantir la perspectiva de gènere i del col·lectiu LGTBI en l'elaboració i aplicació de les polítiques que es portin a terme. El Ple s'ha iniciat amb un minut de silenci en record de les víctimes de l'atemptat a Berlín d'ahir.

A continuació, s'ha aprovat per unanimitat una segona moció, a proposta del grup d'IdS, contra la pobresa energètica i l'emergència habitacional. Així, la Diputació ha acordat estudiar la inclusió d'una partida d'urgència dins del programa «Salut i crisi» destinada a garantir subministraments bàsics, com ara la llum, l'aigua o el gas; reforçar i ampliar els ajuts destinats al lloguer en els casos d'emergència habitacional, i fer efectives aquestes mesures en els propers pressupostos.

Promoció i foment de l'activitat física i l'esport

A banda, el Ple també ha aprovat, amb l'abstenció del grup de la CUP, les bases reguladores de subvencions per al finançament de la promoció i el foment de l'activitat física i l'esport de les comarques gironines. Les subvencions s'atorgaran a municipis (per a la promoció de l'activitat fisicoesportiva, l'organització d'esdeveniments singulars, actuacions urgents en equipaments i renovació de gespa artificial), entitats esportives (esport base, esport d'alta competició, organització d'esdeveniments singulars i participació en esdeveniments federats) i consells esportius. A més, també se subvencionarà el programa «Neda a l'escola», d'adquisició i desenvolupament de les habilitats motrius bàsiques en el medi aquàtic. Aquestes subvencions posen en relleu la importància que la Diputació dóna als equips de base, de gent gran, femenins i de persones amb discapacitats.

Instal·lació de calderes i xarxes de calor de biomassa municipals

També han estat aprovades per unanimitat les bases reguladores de subvencions als ajuntaments per a la instal·lació de calderes i xarxes de calor de biomassa municipals. La Diputació obrirà dues línies de subvenció en funció de si la potència de la instal·lació és superior o inferior a 70 kw. La instal·lació i el manteniment seran gestionats per empreses o microempreses de serveis energètics.

Campanya «Del pla a l'acció»

La Diputació també ha aprovat, amb l'abstenció dels grups ERC i CUP, les bases de la campanya «Del pla a l'acció», dirigida als ajuntaments de la demarcació de Girona signataris del Pacte d'Alcaldes per a l'eficiència energètica i lluita contra el canvi energètic que hagin aprovat un PAES. Les subvencions s'atorgaran en diverses línies, com ara:

- Serveis de compatibilitat i gestió de subministraments i/o adquisició de programes informàtics i/o redacció d'informes.

- Adquisició i instal·lació d'un punt de càrrega públic per a vehicles elèctrics.

- Execució d'accions per millorar l'eficiència energètica.

Autor: Redacció
Comentaris (0)
La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats
Veure Reglament
Acceptar
Nom (requerit)
Direcció de correu electrònic (requerit)
Comentari (màxim 246 caràcters)

Comentaris a Facebook