Notícies més llegides




Maresme


Premià de Mar

Els veïns afectats per l'explosió de Premià no podran tornar a casa

Maresme  -  18/09/2016  -  21:23

Jané ha confirmat que "malauradament, a causa de l'explosió hem de lamentar la mort d'una persona i s'han hagut d'atendre a 17 persones més


Interior

Interior




El conseller ha qualificat l'explosió d'aquest matí a Premià de Mar "de potentíssima", ja que ha afectat l'estructura de tot l'edifici de manera greu, "Per tant fins que no es donin les condicions de seguretat els veïns afectats no podran tornar a casa", ha anunciat. Jané ha fet aquestes declaracions en finalitzar la reunió que ha mantingut aquesta tarda amb tècnics de Bombers, Protecció Civil, Mossos d'Esquadra, SEM, Creu Roja i membres del consistori.

Jané ha confirmat que "malauradament, a causa de l'explosió hem de lamentar la mort d'una persona i s'han hagut d'atendre a 17 persones més. Ara mateix queden ingressades encara 4 i la resta han estat donades d'alta".

Pel que fa a les causes de l'explosió, el titular d'Interior ha explicat que serà investigat per part de la policia científica dels Mossos d'Esquadra. "No es pot confirmar encara que hagi estat una explosió de gas, de moment sabem que segons la companyia totes les inspeccions estaven al corrent. La policia està investigant el motiu pel qual s'hauria produït l'explosió per saber si ha estat accidental o no. El cas està sota secret de sumari", ha insistit.

Els serveis socials han atès 146 persones i un total de 21 han manifestat voler accedir a un allotjament. "La nostra prioritat són les persones, per tant si no es donen les condicions, els afectats no podran tornar a casa", ha manifestat el conseller.

"Des del govern de Catalunya vull agrair la immediatesa dels equips d'emergències a l'hora d'atendre els afectats", ha destacat.

Els Bombers de la Generalitat han realitzat els apuntalaments d'emergència i han fet el sanejament d'objectes amb perill de caiguda, ja que l'estructura de l'immoble ha quedat molt malmesa. El bloc consta de set plantes, amb tres pisos per planta i té censades 48 persones. Els Bombers han acompanyat les famílies que vivien als pisos menys afectats per tal que fos segura l'entrada per recollir les seves pertinences bàsiques i objectes de primera necessitat (documentació, medicaments, etc...).

L'edifici del costat, situat a la Gran Via Lluís Companys, número 192-194, consta de diverses plantes de quatre pisos per planta. En aquest immoble s'han vist molt afectats els habitatges que estaven més a prop del bloc sinistrat. Així, tots els veïns de les portes 3a i 4a de cadascuna de les plantes podran tornar a casa, mentre que els veïns de les portes 1a i 2a no ho podran fer, almenys al llarg dels pròxims dies. Els Bombers han acompanyat tota la gent que així ho ha sol·licitat a recollir les seves pertinences.

D'altres blocs de pisos propers a la zona del sinistre també s'han vist afectats com a conseqüència de l'ona expansiva de l'explosió i han patit trencadissa de vidres o caiguda de falsos sostres. Els Bombers i un Tècnic Municipal han revisat tots els apartaments dels números 41, 43, 45 i 47 del carrer Unió i també els números 37 i 39 del carrer Elisenda Montcada. En aquests casos, podran tornar a casa la major part dels veïns, tots aquells que no tinguin cap afectació. Tanmateix, els veïns dels pisos que tinguin vidres trencats o d'altres afectacions interiors decidiran si volen o no quedar-se a casa. Val a dir que hi ha dos habitatges del c/ Elisenda Montcada, número 39 que han resultat molt malmesos (encara que no estructuralment) i on les famílies no podran fer nit.

PROCICAT en prealerta

Amb motiu de l'explosió a l'immoble de Premià de Mar, Protecció Civil de la Generalitat ha emès als grups operatius d'emergència un avís de prealerta del pla de Protecció Civil de Catalunya PROCICAT que es manté vigent fins que es resolgui completament la incidència i especialment l'atenció als afectats.

Des de la recepció de l'avís al 112 i les primeres actuacions d'emergència Protecció Civil de la Generalitat ha estat en contacte permanent amb els diferents responsables de l'ajuntament de Premià de Mar a través del Centre de Coordinació Operativa de Catalunya, CECAT, per garantir la coordinació en tot moment i avaluar específicament la necessitat de recursos extraordinaris en suport al consistori.

En aquest sentit, Protecció Civil de la Generalitat conjuntament amb l'ajuntament de Premià de Mar han desplegat un dispositiu específic per l'atenció als afectats de l'explosió. El dispositiu ha previst l'acollida dels evacuats al pavelló municipal amb l'ajuda de Creu Roja que ha mobilitzat mantes, llits i kits d'higiene personal per 50 persones. Un tècnic de Protecció Civil desplaçat in situ dóna suport al tècnic municipal de protecció civil pel desplegament del dispositiu i la cap del Servei Territorial de Protecció Civil de la Generalitat a Barcelona dóna suport in situ a l'alcalde com a autoritat local de protecció civil. Els recursos assistencials mobilitzats atenen als evacuats i avaluen possibles necessitats especials. En total, a l'Ajuntament s'han inscrit un total de 52 famílies afectades per l'explosió, tot i que no totes s'han desplaçat al pavelló. Les dades registrades permetran informar-los a través del telèfon mòbil i el correu electrònic de les possibles novetats. L'ajuntament ha habilitat els telèfons de la policia local i de l'ajuntament (93.741.74.01) per a informar i donar assistència telefònica als ciutadans que ho requereixin.

D'altra banda, el telèfon d'emergències 112 ha rebut un total de 32 trucades relacionades amb aquest incident, i la primera trucada s'ha rebut a les 8:22h. La majoria de trucades s'han rebut en els primers minuts posteriors a l'explosió i totes eren de veïns informant de la mateixa. Més endavant hi ha hagut alguna trucada més demanant informació.

Des del CECAT, Protecció Civil de la Generalitat s'ha mantingut en coordinació amb la companyia de gas. També ha rebut diverses trucades de consolats sol·licitant informació sobre possibles afectats de les seves nacionalitats.






Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...