Notícies més llegides




El Ripollès


Ripoll

Territori i Sostenibilitat licita les obres de dos trams de la via ciclista del Ter, al Ripollès

El Ripollès  -  16/08/2016  -  19:23

La via ciclista del Ter discorrerà en un entorn molt sensible ambientalment i paisatgística: la capçalera del Ter, envoltada de prats i boscos, amb nuclis urbans singulars





El Departament de Territori i Sostenibilitat ha obert la licitació de les obres de dos trams de la via ciclista del Ter (Ripollès), que donarà continuïtat a la ruta del Ferro (Ripoll – Sant Joan de les Abadesses) fins a Setcases. En concret, s'impulsen el tram de Sant Joan de les Abadesses i el que transcorrerà entre el nucli urbà de Camprodon i Llanars. Els treballs que es liciten sumen una inversió d'1,4 milions d'Euros.

La via ciclista del Ter discorrerà en un entorn molt sensible ambientalment i paisatgística: la capçalera del Ter, envoltada de prats i boscos, amb nuclis urbans singulars. A més, connectarà amb la via cicloturística Pirinexus, que utilitza un tram d'enllaç per accedir a la ruta del Carrilet (Olot - Girona), a Sant Joan de les Abadesses i a Camprodon.

2,3 quilòmetres a Sant Joan de les Abadesses

El projecte preveu la formació d'un vial per a vianants i ciclistes que connecta el nucli urbà de Sant Joan de les Abadesses (rambla de Bernat Guillem de Samassó) amb la Colònia Llaudet, resseguint la carretera N-260 pel costat nord.

Aquest tram té una longitud d'uns 2,3 quilòmetres, amb un pendent màxim del 6,3%, i una amplada de tres metres.

L'itinerari té un paviment amb acabat asfàltic i compta amb baranes de fusta als punts on es presenten desnivells importants. A causa de l'orografia en aquest tram, el traçat inclou la implantació de quatre passos superiors, de 21, 40, 30 i 40 metres de longitud, respectivament, per creuar diversos torrents.

Millora d'un camí

L'actuació també inclou la millora del camí d'accés de l'N-260 al pont del Reixac, tot segregant el trànsit de vianants i bicicletes amb el dels vehicles motoritzats (especialment vehicles pesants) que l'utilitzen. El pressupost previst per a les obres en aquest tram de la via ciclista del Ter és d'1,1 milions d'euros i un termini d'execució de sis mesos.

El segon tram que s'impulsa, entre els nuclis urbans de Camprodon i Llanars, té una longitud d'uns 1,3 quilòmetres –950 metres al tram urbà de Camprodon i 800 metres en el tram interurbà. S'inicia al pont de la carretera GIV-5254 que travessa el riu Ter, on es preveu l'eixamplament de la vorera existent. També es condicionarà el tram de vorera fins al encreuament amb el passeig de Maristany, que aquí formarà part del recorregut de la via verda en convivència amb els vehicles motoritzats.

L'ampliació del pont sobre el Ter permetrà un pas per a vianants i ciclistes de 2,5 metres d'amplada. Un cop superada la trama urbana de Camprodon, la via verda discorrerà en paral·lel pel marge esquerre de la GIV-5264, fins a connectar amb la trama urbana de Llanars, al parc de mossèn Lluís Suriñach. El tram interurbà tindrà una amplada de 3 metres, amb un paviment de sòl-ciment. Les obres corresponents a aquest tram tenen un pressupost previst de 311.000 euros i una durada de dos mesos.


Autor: Redacció





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...