Notícies més llegides



Entrevistes


Girona

Concepció Veray (PPC): 'Pel 2020 volem crear 2 milions de llocs de treball'

Entrevistes  -  18/06/2016  -  11:24

La candidata dels populars a Girona ha afirmat que "amb Rajoy la situació va canviar i Girona va entrar a l'agenda de prioritats del Govern espanyol"


Concepció Veray

Concepció Veray



Concepció Veray



Concepció Veray





Concepció Veray (Girona,1976) repeteix al capdavant de la llista del PPC de Girona al Congrés dels Diputats amb la intenció de recuperar l'escó perdut el 20-D. "Estem molt animats perquè la campanya està funcionant. Estem fent una campanya de proximitat, parlem amb la gent i fugim dels grans mítings", ha explicat Veray. La candidata a la Cambra baixa parla de les propostes del seu partit per combatre l'atur i per reactivar l'economia a les comarques de Girona. En aquest sentit, per Veray; el turisme, el sector primari i la indústria han de ser els motors de l'economia gironina. "Des de l'Administració hem de fer tot el possible perquè hi hagi les condicions idònies per crear ocupació. Hem de donar suport a les petites i mitjanes empreses, els autònoms i els emprenedors per tal que creïn nous llocs de treball, i ho farem possible amb una rebaixa d'impostos", ha indicat la cap de llista a Girona pel 26-J. Pel que fa a les infraestructures, Veray assegura que amb l'arribada del PP de Mariano Rajoy, "la província de Girona ha rebut més inversió de la que va rebre amb Zapatero".

Durant l'entrevista, Concepció Veray repassa alguns dels equipaments que s'han portat a terme durant el mandat dels 'populars' i ha assegurat que "els Pressupostos Generals de l'Estat del 2016 ja preveuen inversió tant per l'Arxiu Provincial a la ciutat de Girona com per la rehabilitació de la Casa Natal de Salvador Dalí. Tot suma i estem molt satisfets en com s'estan fent les coses, i els gironins també penso que en són conscients". Ja a la part final de l'entrevista, Veray també ha parlat del model educatiu que defensen des del PP, ha analitzat la situació política que viu Catalunya i finalment ha assenyalat que "esperem obtenir una majoria sòlida que ens permeti governar. Les majories absolutes s'han acabat i això ens obliga a pactar amb altres formacions", i ha conclòs augurant que no hi haurà noves eleccions.

Ja portem uns dies de campanya, quines sensacions teniu de cara el 26-J?

Doncs estem molt animats perquè la campanya està funcionant. Estem fent una campanya de proximitat, parlem amb la gent i fugim dels grans mítings. Les persones s'acosten a les carpes i ens expliquen els seus problemes. Hi ha de tot, però la majoria estan preocupats per les mateixes qüestions: la recuperació econòmica, que es garanteixi l'Estat del Benestar i la creació d'ocupació. I precisament aquestes són les nostres prioritats i esperem que els ciutadans ens donin la seva confiança. Estem molt esperonats i creiem que podem recuperar el diputat per Girona.

Des del PPC teniu la prioritat de seguir creant llocs de treball, quina és la fórmula?

Ens hem marcat un objectiu que és arribar el 2020 amb 20 milions d'espanyols d'ocupats, per tant, 2 millons més dels que tenim a dia d'avui. L'objectiu és creïble i perfectament realitzable sobretot tenint en compte que hem remuntat el vol des del 2011. El PP va arribar al capdavant del Govern quan estàvem prop de l'abisme, i des d'aleshores hem capgirat la situació. Els darrers dos anys hem creat més d'1 milió de llocs de treball, i això ens dóna motius per creure en l'objectiu establert. Des de l'Administració hem de fer tot el possible perquè hi hagi les condicions idònies per crear ocupació. Hem de donar suport a les petites i mitjanes empreses, els autònoms i els emprenedors per tal que creïn nous llocs de treball, i ho farem possible amb una rebaixa d'impostos. El nostre partit proposa mesures concretes com: els aturats que trobin feina no hauran de pagar l'IRPF durant el primer any i pels contractes indefinits hi haurà una bonificació a la cotització de la Seguretat Social dels primers 500 euros. Aquestes mesures ajudaran a crear llocs de treball, i estem segurs que també hi haurà un estímul de l'economia. Ho farem possible com ja va passar el 2011.

Quins sectors han de ser decisius pel creixement de l'economia a les comarques gironines?

El turisme és un dels àmbits amb més importància i que té més pes dins del PIB de la nostra província. Sempre hem defensat que les marques Costa Brava i Pirineus han d'estar presents amb el Govern espanyol. La marca Espanya és molt potent, i encara ho serà més amb la integració de tots els actius que tenim a Girona. L'arribada de l'AVE a la província ha donat una obertura que no teníem fins al dia d'avui. Actualment connectem amb 14 ciutats franceses i això permet que des de fa temps ens visitin tants turistes francesos. En el seu dia, des del PP, vam fer una aposta clara per l'AVE i el temps ens ha donat la raó. També s'ha de potenciar la indústria, és més, no hem de deixar que llocs on han tingut una gran tradició acabi desapareixent. Per fer-ho possible, des del PP proposem que les indústries o les PIMES que tinguin un creixement i el reverteixi, podran duplicar fins a 10 punts la bonificació de l'Impost de Societats. I finalment, també hem d'impulsar l'agricultura, la ramaderia i la pesca perquè el sector primari és essencial a les comarques gironines. En aquest sentit, hem de ser forts a Europa i aprofitar els recursos que ens arriben des de la PAC (Política Agrària Comuna).

Considera que la província de Girona està oblidada pel que fa a la inversió en infraestructures?

Els últims quatre anys de Zapatero sí que va haver-hi aquest oblit. A partir del 2011 la situació va canviar i vam posar Girona a l'agenda de prioritats del Govern espanyol. Ens vam comprometre a prioritzar el desdoblament de la N-II i així ho hem fet, ja que a la part sud hi ha un dels trams que funciona des de fa un any i a la part nord, en el tram de Vilademuls-Orriols, es van aturar les obres amb el govern de Zapatero i això va tenir un cost de més d'1 milió d'euros d'indemnització. Actualment també estem treballant en dos trams importantíssims del desdoblament de la N-II, que són la variant de Pont de Molins i la de Bàscara. És cert que l'Eix Pirinenc hagi quedat alentida però hem fet allò que vam dir que faríem, que era prioritzar la N-II. Actualment estem treballant en els projectes tècnics i quan la situació ens ho permeti la podrem portar a terme. Des del PPC també hem ajudat a desbloquejar la variant d'Olot, hem invertit amb el litoral gironí arranxant alguns trams del Camí de Ronda, hem fet una nova Llei de Costes perquè la que teníem fins ara no donava cap mena de seguretat jurídica i medi ambiental al litoral gironí. Aquesta Llei no és una infraestructura en si però sí que ajuda a crear determinades infraestructures a la Costa Brava. En aquest sentit, també hem treballat en el retrocés de les platges com és el cas de la platja de Sabadell de Blanes i la de Griells. També hem inaugurat el Pont del Ter a la ciutat de Girona, i un dels projectes més potents de la comarca com és la Biblioteca en la qual el Govern del PP ha fet una inversió de més de 15 milions d'euros. Els Pressupostos Generals de l'Estat del 2016 ja preveuen inversió tant per l'Arxiu Provincial a la ciutat de Girona com per la rehabilitació de la Casa Natal de Salvador Dalí. Tot suma i estem molt satisfets en com s'estan fent les coses, i els gironins també penso que en són conscients.

Quin model educatiu defensen des del PP?

Es tracta d'assegurar una Educació pública i de qualitat. En aquest sentit, nosaltres defensem que les famílies tinguin la llibertat a l'hora d'escollir els tipus d'escola que volen pels seus fills. També defensem que en els pròxims 10 anys, la meitat de les escoles espanyoles siguin bilingues. Evidentment a Catalunya seguirem apostant pel trilingüisme. També relacionat amb l'educació, des del PP volem que la formació dual sigui una realitat a Espanya, ja que també és un reclam que fan les pròpies empreses. Finalment a la Generalitat de Catalunya, que és a qui li correspon, també li hem demanat la rebaixa de les taxes universitàries. És molt fàcil dir que tot és culpa de Madrid però el cert és que la Generalitat també té competències i a vegades no predica amb l'exemple.

Com veu la situació a Catalunya?

Quan un depèn d'un partit radical i antisistema com la CUP, doncs es tenen problemes. Suposo que el senyor Carles Puigdemont s'ha adonat de l'error que va cometre a l'hora de triar-los com a parella de ball. Nosaltres sempre estem disposats a seure a una taula i tirar endavant els Pressupostos sempre i quan abandoni el carreró sense sortida que suposa basar-ho tot en el procés independentista. Ens sap greu que no s'aprovin uns pressupostos que podrien servir per allò que realment importa als ciutadans. Esperem que rectifiqui sobretot pel bé de tots els catalans.

I a Espanya?

Aquí la situació és diferent. El 20-D vam guanyar les eleccions amb el vot de més de 7 milions de persones, i en aquest cas el partit que va perdre no es va asseure i només va donar negatives. És un tancament en banda, i el mínim que has de fer si ets responsable, és asseure's amb el candidat que ha guanyat les eleccions. Des d'aleshores, Pedro Sánchez ha demostrat que no està capacitat per governar un país.

Creu que aquesta vegada hi haurà diàleg entre els partits?

Primer s'ha de votar el 26-J i a partir d'aquí, tota la família del partit popular esperem obtenir una majoria sòlida que ens permeti governar. Les majories absolutes s'han acabat i això ens obliga a pactar amb altres formacions. En aquest sentit, esperem que els partits no es tanquin en banda com va fer el PSOE. No s'han volgut asseure amb el partit que ha guanyat les eleccions i sí amb els extrems. Aquest impàs de temps ha servit per demostrar qui està preparat per governar Espanya amb un projecte sòlid, i aquest és Mariano Rajoy.


Autor: Redacció





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...