Notícies més llegides



Actualidad España


Madrid

Teresa Romero dóna negatiu d’Ebola i s’encamina cap a la fi del calvari.

Actualidad España  -  20/10/2014  -  20:54

La darrera prova PCR confirma que l’auxiliar d’infermeria infectada ja no té càrrega viral.


GIRONANOTICIES.COM

GIRONANOTICIES.COM




Javier Limón, espòs de l’auxiliar d’infermeria contagiada d’Ebola, Teresa Romero, va evidenciar ahir a través d’un vídeo difós als mitjans de comunicació que el malson que està patint la seva família està a punt d’arribar al final. El marit va apuntar, concretament, que la seva dona “havia superat la malaltia”, i no es va tallar a l’hora de llançar un clar missatge als responsables de la gestió d’aquesta crisi sanitària, amb la ministra de Sanitat, Ana Pastor, al capdavant: “Em deixaré fins la meva última gota de sang per defensar la seva honorabilitat i dignitat, i demostraré davant dels tribunals el gran nyap que ha suposat la gestió de l’Ebola a Espanya”.

La portaveu de la família, Teresa Mesa, va concretar ahir que l’optimisme de la família neix dels resultats de la darrera prova practicada a Romero, on es va registrar “zero càrrega viral”. Les paraules de Mesa van ser corroborades pel Comitè Especial per a la gestió de l’Ebola, organisme creat a corre-cuita pel Govern després de confirmar-se que el primer cas d’infecció del virus fora del continent africà s’havia produït a Espanya. “El seu estat de salut evoluciona favorablement. Ha donat PCR negativa i se li repetirà en les pròximes hores”, resava el comunicat del Comitè Científic.

L’organisme, gestat el passat 10 d’octubre i presidit per la vicepresidenta del Govern, Soraya Sáenz de Santamaría, també tenia bones notícies respecte a la resta de persones ingressades per un hipotètic contagi. “A més, les quinze persones que romanen a l’hospital per haver mantingut contacte amb la pacient segueixen asimptomàtiques”, deia. “Respecte a les dues persones que estan en investigació a l’hospital Carlos III –contacte de baix risc i viatger procedent de Nigèria- han donat negatiu en la segona PCR”, afegia el comunicat.

Un malson de dues setmanes
L’arribada del missioner espanyol Manuel García Viejo, contagiat d’Ebola a Sierra Leona, va suposar, la matinada del 6 d’octubre, el posterior contagi de Romero, auxiliar d’infermeria de 44 anys i natural de Becerreá, a Lugo, que formava part de l’equip sanitari que atenia el religiós.Durant el seu ingrés a l’Hospital del Alcorcón, l’auxiliar presentava els primers símptomes del virus: malestar, miàlgies, erupció cutània i tos.

Un dia després, el 7 d’octubre, Romero és traslladada a l’Hospital Carlos III, on se li administra el mateix sèrum rebut per una religiosa que va aconseguir superar la malaltia. Tot i una lleugera millora, el dijous 9 d’octubre Romero pateix un fallo multiorgànic greu que li afecta el pulmó i el fetge, la seva situació és crítica. Una mascareta d’oxigen i els bons resultats analítics indiquen un progrés favorable en la situació dels dos òrgans, respectivament, tot i que la situació de la sanitària, que continua rebent dosis del sèrum hiperimmune, es manté greu.

El cap de setmana del 11 i el 12 d’octubre la càrrega viral de Romero comença a baixar. De fet, aquells dies suposen un punt d’inflexió que s’encaminen cap a una millora progressiva que la condueix a superar la fase crítica, a protagonitzar una lenta recuperació orgànica i a mostrar una actitud cada vegada més optimista. El passat dissabte, l’auxiliar va deixar de prendre l’antiviral per primera vegada i va a començar a ingerir aliments per la via oral.


Autor: Jordi Nierga/GN





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...