Notícies més llegides



Política


Olot

Més recursos per al manteniment de carrers, la millora dels espais verds i enjardinats i l’inici del Pla de renovació dels barris, propostes de Junts per als propers 4 anys

Política  -  26/05/2023  -  13:56

L’equip de Pep Berga vol impulsar la reforma de places, zones enjardinades i espais verds, a més de continuar amb el programa de renovació dels parcs infantils


Junts Olot

Junts Olot



L’ampliació dels recursos econòmics destinats a l’execució de les obres de millora i renovació d’asfalts i voreres, el repintat dels passos de vianants i la millora de la il·luminació és una de les prioritats que des de Junts s’apunta per poder continuar renovant l’espai públic de la ciutat. L’apartat de Serveis Urbans preveu les reformes de la plaça Clarà, la plaça Major, la plaça de la Pia Almoina i passeig de la Muralla (Nucli Antic), a la plaça de Sant Francesc, a la Plaça de Sant Miquel i a la plaça de Mas Baix per tal de posar al dia aquests espais de la ciutat.

Una altra de les prioritats de Junts és la renovació de les zones de joc per infants i joves. Després de posar en marxa dels parcs del Firal petit, la Faja (Xiprer), la plaça Vidal i Forga (Montolivet), el parc de Renart (Les Fonts) i el de l’Hostal del Sol, a més de la renovació de la plaça Picasso (Sant Roc), el dels pisos de la Caixa i el recent parc de les Mores (Eixample Malagrida), el compromís dels propers 4 anys és la renovació, del parc dels Nius (les Tries) i de la Plaça Pequín. També les millores dels parcs juvenils Miquel Martí i Pol (Sant Cristòfor – Mas Bernat), plaça del Pla de Dalt (El Cassés), la Faja, Malatosquer (Sant Roc) i Bonavista. Amb aquestes actuacions Junts vol que l’espai públic esdevingui un espai de trobada i de relació veïnal.

A les tasques de conservació i millora de l’espai públic, Junts aposta per un Pla de rehabilitació de barris. L’objectiu és donar resposta a les necessitats detectades als barris que es van construir fa més de seixanta anys i requereixen de millores en el seu conjunt. En aquest sentit, es planteja iniciar la reurbanització integral de Montolivet d’acord amb el veïnat, una actuació que ha de continuar amb la resta de barris d’Olot. Al mateix temps, Junts també planteja la redacció del projecte de millora del carrer Fontanella i Sant Ferriol i l’inici del procés per a la urbanització dels carrer Pinetell i Vaqueta (Pequin), Bastet (Les Planotes) i l’avinguda Pere Badosa (Les Tries).

La millora dels espais verds i enjardinats d’acord amb l’estratègia definida al Pla Director d’espais Verds d’Olot, que ara s’ha de renovar, és una altra de les propostes de Junts per als propers anys. Aquest àmbit també inclou la millora dels accessos al volcà Montsacopa i l’ordenació de l’espai d’horts del seu voltant, així com el projecte de recuperació del Parc Nou, la revisió del projecte de millora del tram urbà del riu Fluvià i la realització progressiva de les actuacions que s’hi recullen.

El compromís de Junts és també el de continuar plantant una mitjana anual de 200 arbres a diferents espais d’Olot, com s’ha fet cada any en l’últim mandat. Així, com a continuar fent actuacions de conservació i millora d’espais naturals (com a la zona d’aiguamolls de la Moixina) que, junt amb l’augment de l’arbrat en els carrers i parcs de la ciutat, ajudin a mitigar els efectes del canvi climàtic.

Junts també aposta per planificar una nova zona d’esbarjo de gossos a la zona oest de la ciutat, seguint el model que es va posar en marxa a principis d’any a la llera del riu Fluvià, entre el carrer Josep Maria Folch i Torres i la Ronda de les Fonts.

L’equip de Junts Olot ha explicat avui les principals propostes relacionades amb els Serveis Urbans. Bona part de l’equip de Junts ha acompanyat Pep Berga a la presentació que ha tingut lloc aquest divendres al matí al Parc de les Mores.


Autor: Redacció


#olot


#olot





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...