Notícies més llegides



Política


Girona

Sílvia Paneque: «El canvi que vol la gran majoria de la gent de Girona és tenir un Ajuntament obert a tothom i al servei de les persones»

Política  -  23/05/2023  -  15:11

«Em comprometo de manera solemne a governar amb la gent i a utilitzar els consells municipals per dialogar», apunta la candidata socialista a l’alcaldia de Girona


Sílvia Paneque / GN

Sílvia Paneque / GN



 

La diputada al Parlament de Catalunya, Sílvia Paneque, és la candidata socialista a l’alcaldia de Girona per a les eleccions municipals del 28 de maig. Mare de tres fills i llicenciada en Ciències Químiques a la Universitat de Girona, es mostra confiada en la seva proposta electoral i en la victòria del PSC al consistori de la capital de la demarcació: «En aquests dies de campanya, constato que el canvi ha anat guanyant cada vegada més força».

 

Com afronta les eleccions del pròxim 28 de maig?

Estic preparada per ser alcaldessa de Girona si la gent em fa confiança i, en aquests dies de campanya, constato que el canvi ha anat guanyant cada vegada més força i es fa imparable en aquests últims dies. Tinc la voluntat completa de servir a la gent de Girona, de fer un Ajuntament obert a la gent i de preocupar-me de donar solucions i estar al costat de les persones. Il·lusionada.

Té la sensació que el PSC ha recuperat empenta -més enllà de Girona, a la demarcació- de cara a aquestes eleccions?

A les últimes eleccions de Catalunya, Salvador Illa va ser la persona que més catalans i catalanes varen votar com a president. Vaig acompanyar-lo des de la candidatura a les Comarques Gironines i, en aquest temps al Parlament, he pogut comprovar de primera mà tant la voluntat de treballar per als catalans i catalanes, com que Illa ha anat guanyant cada vegada més consens per ser el pròxim president de la Generalitat. Tant el treball seriós, com l'afany de voler servir el país ajuden a donar aquest mateix missatge en els pobles i ciutats catalanes, ara, a les municipals.

Durant aquests dies de campanya quins missatges principals li ha fet arribar la ciutadania?

Girona votarà a favor de la ciutat i de resoldre els problemes enquistats els últims anys. Tenir un govern que sigui capaç de treballar amb humilitat i proximitat serà un gran canvi, perquè la gent trobi suport, per exemple, si vol obrir un negoci o trobi companyia quan ensopegui amb un problema. La gent de Girona també votarà tenint en compte el projecte cultural, educatiu o de drets socials per a Girona. La nostra candidatura parla d'aquests temes. També d'apostar per la qualitat de l'espai públic en seguretat, civisme, sostenibilitat, cura del detall. Això és important en la gestió del dia a dia. Emprendre, també, transformacions i reformes que permetin enfortir que Girona és una ciutat de primera i que excel·leix en molts àmbits. Crear un centre de ciutat adaptat al segle XXI i construir espais de trobada de gran qualitat a tots els barris són camins que il·lusionen a la gran majoria de la gent de Girona.

Com definiria la llista que l'acompanya?

En Pere Parramon és una persona clau en el món de la cultura a Girona. La Bea Esporrín ha estat una regidora de matrícula d'honor en el rigor administratiu i en el control del bon funcionament de l'Ajuntament. En Maxi Fuentes és un dels joves professors de la UdG amb més trajectòria intel·lectual. La Cristina Cots té una immensa expertesa en el món econòmic i del comerç. L'Àngel Martínez ha arribat a primera divisió del món de l'esport. La Carla Aguilera ha estat activista en el Medi Ambient i la sostenibilitat des de sempre. En Josep Palouzié és el màxim expert en seguretat a Girona. La Safi Balde és una excel·lent estudiant de Dret. I en Ferran Rafa és expert en gestió d'esdeveniments. Em sento molt ben acompanyada. Tots han estat escollits per la seva expertesa en àmbits diversos.

Si arriba a l'alcaldia, quins són els primers reptes i prioritats que voldria entomar?

Posar en marxa un Ajuntament al servei de la gent. Prioritzar la cultura i l'educació com a valors claus de ciutat per viure junts de la millor de les formes possibles. Mantenir una política constant de tolerància zero contra la inseguretat. Pacte de ciutat per a l'habitatge i situar l'objectiu de tornar a uns preus raonables per viure a Girona. Espai públic de qualitat: Girona, cara neta! Impuls al comerç braç a braç amb la gent que obre cada dia la persiana a la nostra ciutat. I fer una ciutat del segle XXI en ser sostenible, sobirana energèticament, verda i compromesa en contra de l'escalfament global. El Medi Ambient, a més, és més econòmic i té oportunitats en el món econòmic de la innovació.

Considera que Girona ocupa el rol que li pertoca com a capital de la demarcació gironina o ha d'assumir encara més responsabilitat o protagonisme?

Girona és una ciutat de primera i excel·leix en àmbits diferents. Té entorns privilegiats, a l'àmbit cultural té un valuós patrimoni d'intel·lectuals, escriptors i poetes. En esports, som a l'avantguarda. En cuina hi ha nivell mundial. La ciutat funciona bé i el govern de l'Ajuntament, en canvi, hi ha d'acompanyar. Tenim possibilitat d'unir zones comercials i construir un centre modern i atractiu. Això ha de fer que Girona articuli les comarques gironines encara més al seu voltant. L'Àrea Urbana seria bo estudiar fórmules d'institucionalitzar-la i actuar junts amb tots els municipis del voltant. Amb consens i ganes d'entendre's.

Sota el seu mandat quines inversions s'esperen?

L'inici de les reformes del centre per fer-lo més gran i unir zones comercials, avui, allunyades les unes de les altres. Donar aire al Barri Vell i créixer en espai públic de qualitat a l'Eixample. Ampliar la transformació que va suposar el carrer de Santa Clara a la riba oest de l'Onyar. L'inici d'un treball lleial per construir el nou Arxiu provincial amb el govern de Pedro Sánchez i un nou CAP a l'Eixample amb el govern de la Generalitat. Tinc el propòsit de buscar col·laboracions amb el món privat per tenir una Estació 2030 de l'esport i del ciclisme al voltant de l'actual Trueta. El repte més important és del govern de Catalunya que ha de construir el nou campus de Salut Trueta.

Quin paper hauria de tenir la participació ciutadana en un govern municipal amb vostè al capdavant?

Les associacions de veïns i veïnes i les entitats de Girona formen part del patrimoni immaterial de la ciutat. També el coneixement especialitzat al voltant de persones molt preparades en àmbits concrets. Em comprometo de manera solemne a governar amb la gent, i a utilitzar els consells municipals per dialogar, acordar i emprendre accions transformadores que beneficien la gran majoria de la gent de Girona. Governar amb la gent a partir d'un diàleg constant i de la presa de decisions a partir de buscar el consens. Amb la unitat, Girona pot ser més ambiciosa i és més forta.

Amb Sílvia Paneque a l'alcaldia es prioritzaria una gestió política de ciutat per davant d'una gestió política de partit?

Sí. Sense cap dubte.

Finalment, quina Girona s'imagina i voldria veure a mitjà termini?

El canvi que vol la gran majoria de la gent de Girona és tenir un Ajuntament obert a tothom i al servei de les persones. Que treballi de manera incansable per aconseguir objectius de progrés que beneficiïn tothom i que es preocupi per carrers i places on s'estigui bé. Estic convençuda que tenir una Girona amb més arbres, parcs i vegetació ens farà viure millor i ens oferirà oportunitats econòmiques per progressar. El comerç i la restauració de Girona són meravellosos i, si ens esforcem per acompanyar-los, enfortirem una aposta seriosa, sostenible i competitiva. La cultura i l'educació són claus en la definició de ciutat com a projecte comú on viure junts.


Autor: Redacció


#girona


#girona





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...