Notícies més llegides




Besalú, Vila Comtal


Besalú

El fervor es passeja pels carrers i places de Besalú

Besalú, Vila Comtal  -  31/03/2023  -  00:53

La vila comtal ha celebrat avui la icònica Processó dels Dolors, el punt àlgid de la Festa dels Dolors


Processó dels Dolors a Besalú / GN

Processó dels Dolors a Besalú / GN



Besalú ha celebrat avui un dels seus esdeveniments més representatius. Els carrers de la vila comtal han aixoplugat la devoció de la Processó dels Dolors de la Venerable Congregació de la Mare de Déu dels Dolors de Besalú, una de les més antigues i icòniques de Catalunya.  

Així doncs, la Venerable Congregació, que enguany celebra el seu 324è aniversari, ha marcat el tret de sortida dels actes del Quinari i la Festivitat dels Dolors. Un programa d’actes que s’allargarà durant tota la Setmana de Passió, tot i que avui s’ha festejat l’acte cabdal amb la celebració de la festivitat de la Mare de Déu dels Dolors, que aquest 2023 ha tingut com a Prior a Núria Roura (Besalú, 1962), qui ha rellevat a Maria Gratacós (Banyoles, 1958).

Com ja és habitual, la Processó besaluenca s’ha desenvolupat enmig d’una atmosfera on han confluït el seu fervor únic i excepcional i el fort component espiritual i històric que l’envolta. Concretament, la jornada s’ha iniciat amb una missa solemne (11h), acte que ha esdevingut l’avantsala del lliurament del penó a la Prior. Ja a la tarda, l’església de Sant Vicenç ha acollit la conclusió del Quinari amb Corona dels Dolors, sermó i cant de La Salve pel Cor d’Apòstols, acompanyats per l’orquestra La Principal de la Bisbal, i tot seguit han entrat en escena els Novicis i la Professió dels Congregants. Al vespre, abans de la processó, ha tingut lloc una missa amb mossèn Miquel Oliveras i una desfilada dels Estaferms i el Maniple de Manaies, actes que han arribat just abans que la comitiva anés a cercar a la Prior i a les autoritats locals. 

Ha estat al voltant de les nou del vespre quan ha arribat el plat fort d’aquest divendres. La Processó ha arrencat des de l’església de l’antic monestir de Sant Pere i ha resseguit amb el seu ritme profund i pausat l’itinerari habitual pels carrers, places i entorns de la localitat garrotxina.

Concurs i guardons

A banda de la Processó, la jornada d’avui també ha esdevingut el context del dotzè Concurs de Dibuix de la Processó de la Mare de Déu dels Dolors, que s’ha fet a la tarda a la plaça de la Llibertat. I també ha estat un dia de reconeixements, tenint en compte que s’han lliurat guardons a Quim Quintana, Marc Cortada i Sasha Falgueras, del Maniple de Manaies, i a Júlia Masmitjà, del Cos d’Estaferms, pels seus 15 anys de participació en l’emblemàtica Processó.

 


Autor: Redacció


#besalu


#besalu





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Salvador Vergés / GN

Salvador Vergés

Girona necessita un bon Govern. Catalunya necessita lideratge

Un moment en què cal definir quin model de país volem per a Catalunya...


alt - Feijóo en la campaña del PP

Carles Enric

Feijóo, la duda andante

Aunque Feijóo podría ser un mejor gestor y político que su adversario, las dudas constantes le at...