Notícies més llegides



Esports


Torroella de Montgrí

Vera Vilaça (Massi-Tactic), cinquena a la general i millor de la categoria Elit en una prova de la Copa d’Espanya a Beasain

Esports  -  20/03/2023  -  19:11

La ciclista portuguesa és la més ràpida a les metes volants de la cursa, en què Adèle Normand acaba setena i Patri Ortega, la corredora catalana més ben classificada, és setzena


Vera Vilaça, del Massi-Tactic

Vera Vilaça, del Massi-Tactic



El Massi-Tactic UCI Women’s Cycling Team, de Torroella de Montgrí, va participar aquest passat diumenge al III Gran Premi Igartza, la segona cita puntuable de la Copa d’Espanya Femenina Cofidis. Dues de les seves corredores van acabar la prova, de 83 quilòmetres, entre les deu primeres classificades i una d’elles, la portuguesa Vera Vilaça, va ser la millor de la categoria Elit. Va ser cinquena a la general, creuant la línia d’arribada amb el grup capdavanter, i també va ser la més ràpida a les metes volants. La seva companya d’equip, la canadenca Adèle Normand, va ser setena aconseguint el segon lloc de la muntanya. La cursa la va guanyar la càntabra Lucía Ruiz (Eneicat) i el podi el van completar Justyna Czapla (Canyon) i Claudia San Justo, també de l’Eneicat. També hi va participar Patricia Ortega, setzena a la general i millor corredora catalana. Íngrid Ruiz, del Massi-Tactic Academy, el filial del conjunt empordanès, va ser divuitena. 

Pel que fa a la classificació per equips, el Massi-Tactic va ser tercer, just per darrere del Team Groupe Abadie, segon, i de l’Eneicat, primer. Aquest diumenge, 26 de març, tindrà lloc la tercera prova puntuable de la Copa d’Espanya amb la disputa del Gran Premi Cidade de Pontevedra 2023. 

Sergi Güell, president del Club Ciclista Baix Ter, explica que “a Beasain vam tornar a ser protagonistes. La Vera (Vilaça) va estar a l’escapada amb tres corredores més i va acabar en el primer grup, sent cinquena de la general i primera de la categoria Elit. A més, també va ser la millor en les metes volants. L’Adèle (Normand) va passar-se una estona escapada i una altra amb el grup perquè estava molt vigilada. Va aconseguir quedar segona de la muntanya i setena de la general. La Patri, va ser la setzena i millor catalana”.

 Cinquè any competint a l’elit dins d’un club fundat l’any 1990

El Massi-Tactic és el primer equip femení del Club Ciclista Baix Ter, està dirigit per Manel Gonzalo i Àngel González i aquest 2023 disputa la cinquena temporada consecutiva com a conjunt continental. El seu principal objectiu per aquest any és professionalitzar-se al cent per cent. Està format per 12 ciclistes, 4 d’elles catalanes (Patricia Ortega, Iris Gómez, Elisabet Escursell i Estefania Jiménez), per encarar un curs que s’allargarà fins el mes de setembre. L’equip correrà una trentena de curses nacionals i internacionals, algunes de les quals de categoria UCI WorldTour, el primer nivell, competint per Espanya i també a Itàlia, Bèlgica, França i Suïssa.

El CC Baix Ter es va fundar el 1990, compta actualment amb 110 ciclistes i més de 200 socis. Va crear el seu primer equip fa més d’una dècada per donar projecció a tres noies de l’entitat que deixaven l’etapa de formació. El salt a la Unió Ciclista Internacional (UCI) es va produir el passat 2019, encara que el club empordanès ha continuat apostant amb força pel creixement del seu planter. Disposa d’una escola i també d’un segon equip, el nou Massi-Tactic Academy que substitueix l’antic Catema.cat. Aquest filial està concebut per ascendir promeses catalanes en un període d’entre sis mesos i dos anys i poder tenir, en un futur, un primer equip format per gairebé la totalitat de ciclistes de Catalunya.


Autor: Redacció


#massitactic


#massitactic





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...