Notícies més llegides




Esports


Girona

L’atleta Jana Brusés i la pilot de motocròs Daniela Guillén s’uneixen com a ambaixadores de l’onzena Jornada de l'Esport Femení

Esports  -  01/03/2023  -  16:17

L’esdeveniment tindrà lloc aquest diumenge, dia 5 de març, a la plaça de Salvador Espriu, a la plaça de Calvet i Rubalcaba, a la llera del riu Onyar i a la plaça de Catalunya


Jana Brusés

Jana Brusés



L'atleta Jana Brusés i Cortada i la pilot de motocròs Daniela Guillén Garcia són dues de les ambaixadores de l'onzena Jornada de l'Esport Femení, que tindrà lloc aquest diumenge, dia 5 de març, a la plaça de Salvador Espriu, a la plaça de Calvet i Rubalcaba, a la llera del riu Onyar i a la plaça de Catalunya. Les dues esportistes completen la llista d’ambaixadores d’aquesta edició juntament amb l’esportista de rem Aina Arteman i l’exentrenadora de gimnàstica artística Montse Hugas.

Jana Brusés, de 18 anys, competeix en el Club Atletisme Figueres en les modalitats de 60 i 100 m tanques. Fa sis anys va iniciar-se en l’atletisme, tal com ella diu va començar “tard”, però amb esforç i ganes ha arribat a ser reconeguda com a esportista d’alt nivell, tant en l’àmbit espanyol com en el català. Ha competit amb la Federació Catalana d’Atletisme i amb l’Espanyola, i és campiona de Catalunya i d’Espanya Sub18.

Actualment, estudia becada als Estats Units d’Amèrica i competeix en la University of Pittsburgh (Pennsilvània), a Divisió I de la NCAA. Tanmateix, s’està recuperant d’una lesió per sobrecàrrega i ha hagut de renunciar a la temporada de pista coberta i centrar-se en la pista a l’aire lliure.

"És molt important donar visibilitat i posar en valor l’esport femení. Les esportistes ens dediquem en cos i ànima a la nostra disciplina. Constància, sacrifici, frustracions... valors que està molt bé posar en comú entre nosaltres i amb les petites esportistes que vindran a la jornada, que espero que siguin moltes", afirma Jana Brusés sobre la Jornada de l’Esport Femení. "Aquest esdeveniment aporta comunitat, i això sempre és benvingut. És molt important poder transmetre a les nenes el que hem viscut i après, i encoratjar-les a fer l'esport que vulguin, sense prejudicis”, ha afegit la jove esportista.

L'atleta relata que actualment l'esport femení es troba en un moment de creixement i d'expansió, gràcies a l’empenta del futbol femení. “En el cas de l’atletisme, ja fa anys que s’han fet passes bastant interessants, com incloure els relleus mixtos als Jocs Olímpics”, explica. Tanmateix, afirma que encara hi ha desigualtats entre esportistes. "En el cas de les dones, viure de l’esport encara és molt difícil. Això suposa un doble sacrifici que estem massa acostumades a permetre. A més, el cicle menstrual a la vida de l’esportista no es té en compte; moltes atletes els desapareix la menstruació a causa dels entrenaments i en això no s’hi posa atenció”, afirma.

Per la seva banda, l’esportista de Lloret de Mar, Daniela Guillén, de 17 anys, competeix com a pilot de motocròs. Des que va pujar a una moto per primera vegada amb 3 anys, no n'ha tornat a baixar. Actualment, ostenta el títol de campiona d'Europa per haver guanyat el Motocròs de les Nacions 2022. Guillén ha marcat un abans i un després en aquesta disciplina per ser la primera espanyola que ha aconseguit guanyar una mànega en un mundial i pujar en el podi dels grans premis d’Espanya i de Sardenya. Actualment, és la campiona d'Espanya de Motocròs, i s’està preparant per al campionat del món, on té possibilitats de guanyar.

Sobre la Jornada de l’Esport Femení, la jove opina que l’esdeveniment “aporta visibilitat a l’esport femení i permet donar-se a conèixer en aquest àmbit que durant tants anys ha sigut tradicionalment masculí". “Gràcies a esdeveniments com la Jornada de l'Esport Femení estem millorant en igualtat, però encara hi ha molta desigualtat sobretot en els salaris quan les esportistes són professionals". Malauradament, aquest diumenge no podrà estar present a la jornada perquè aquest cap de setmana participa en una cursa puntuable pel Campionat d’Espanya femení a València.

La Jornada de l'Esport Femení, que va néixer el 2013, està organitzada per l'Ajuntament de Girona i la Diputació de Girona, en col·laboració amb la Generalitat de Catalunya i el Consell Esportiu del Gironès. L’objectiu de la proposta és posar a l’abast de la ciutadania un seguit d’actes, accions i activitats físiques i esportives, així com formatives i divulgatives, per fer visible l'esport femení i fomentar la pràctica esportiva entre les nenes, noies i dones.


Autor: Redacció


#girona


#girona





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...