Notícies més llegides




La Selva


Vidreres

Vidreres impulsa la iniciativa 'deu nens, un arbre' per lluitar contra el canvi climàtic

La Selva  -  17/02/2023  -  18:28

El mes de març s'iniciarà la plantada dels primers arbres en una iniciativa per donar la benvinguda als nadons vidrerencs, que també vol conscienciar sobre el medi ambient establint un vincle entre infants i natura




Les famílies dels nadons nascuts entre el 2021 i el 2023 podran visitar el seu arbre plantat a principis de març en la zona verda de Mas Flassià.

Aquesta iniciativa pretén establir un vincle entre les criatures i la natura, alhora que es construeix progressivament un refugi climàtic. Els refugis climàtics són espais que proporcionen confort climàtic i que ajuden a combatre situacions d'emergència climàtica, com la calor, entre d'altres.

L'Ajuntament de Vidreres inicia així una nova iniciativa que consisteix a plantar un arbre per cada deu naixements al municipi. Els arbres plantats, en aquest cas s'espera poder plantar més d'una desena de freixes, duran una xapa commemorativa.

La iniciativa s'espera poder repetir-se cada any i que els arbres es plantin amb l'arribada de la primavera, entès aquest com el moment òptim per fer aquest tipus de plantacions.

L'alcalde Jordi Camps explica que: "estem molt preocupats per l'emergència climàtica que viu el planeta. Aquesta és una iniciativa que, a banda de ser una llavor per una futura zona verda i refugi climàtic que serveixi de pulmó al municipi, servirà també per vincular els nens i nenes amb el poble i amb la natura."

Un arbre és capaç d'absorbir entre 10 i 20 kg de CO2 l'any, i també serveix per donar protecció a nombroses espècies d'animals, fixa el sòl i produeix oxigen net.


Autor: Redacció


#vidreres


#vidreres





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...