Notícies més llegides





Pla de l'Estany


Banyoles

Banyoles reivindica els cineastes locals en la 4a edició del cicle ‘Cinc cèntims de creació local’

Pla de l'Estany  -  30/01/2023  -  14:36

Albert Serra, Isaki Lacuesta o Christophe Farnarier seran alguns dels creadors dels que es parlarà al llarg del cicle. Es faran una desena d’activitats, amb col·loquis i projeccions, a partir de demà dimarts a l’Auditori de l’Ateneu


Ajuntament de BaN

Ajuntament de BaN



El cinema centrarà la quarta edició del cicle Cinc cèntims de creació local que es farà a partir de demà dimarts a l’Auditori de l’Ateneu de Banyoles. El cicle, organitzat per la Biblioteca i coordinat en aquesta ocasió pels crítics de cinema Josep Mir i Pep Prieto, analitzarà l’obra de set realitzadors locals a partir de converses amb ells mateixos o entre persones que els han conegut o que han treballat la seva obra.

Cinc cèntims de creació local vol reivindicar la producció cultural de Banyoles i comarca en diferents àmbits. Autors i autores, artistes o personatges vinculats a Banyoles centren el cicle, que arriba aquest any a la quarta edició i que té ara caràcter bianual. El cicle es vertebrarà a partir de les converses que es faran cada dimarts a les 8 del vespre a l’Auditori de l’Ateneu. A més, el cicle de col·loquis es complementarà amb projeccions que es faran al mateix auditori d’obres dels mateixos realitzadors. 

El regidor de Cultura de l’Ajuntament de Banyoles, Miquel Cuenca ha destacat que “el Cinc cèntims de creació local és un reflex del talent i la creativitat de Banyoles i comarca i ho fem acostant-nos als creadors amb profunditat” i ha afegit que “i si parlem de creació local, hem de reivindicar la capacitat de Banyoles d’atreure creadors d’altres poblacions que s’estableixen aquí”. Per la seva banda, la directora de la Biblioteca de Banyoles, Eva Martí, ha destacat que “el cicle ha anat creixent edició rere edició”.

La quarta edició del Cinc cèntims de creació local està comissariada pels crítics de cinema Josep Mir i Pep Prieto. En la roda de premsa de presentació, Josep Mir ha destacat que “hem apostat per parlar de realitzadors no només perquè visquin a Banyoles i comarca, sinó també per coherència per la relació que hi ha entre ells i perquè continuen estant en actiu en el món de l’audiovisual”.

El cicle s’obrirà demà dimarts amb un col·loqui sobre l’obra del cineasta Isaki Lacuesta que va passar part de la seva infantesa i adolescència a Banyoles. En el col·loqui, Lacuesta parlarà de la seva obra juntament amb la seva companya de vida i de creació Isa Campo i el periodista i crític de cinema Pep Prieto.

El dimarts 7 de febrer serà el torn del realitzador Christophe Farnarier, establert al Pla de l’Estany, que conversarà sobre la seva manera d’entendre el cinema i la vida amb la periodista Maria Rovira i amb Íngrid Guardiola, investigadora cultural i professora de la Universitat de Girona. El dimarts 14 de febrer, la productora i actriu Montse Triola i els crítics de cinema Imma Merino i Àngel Quintana parlaran de l’obra del cineasta banyolí Albert Serra, enmig de l’impacte internacional per la seva darrera obra Pacification. I el cicle es tancarà amb el col·loqui entre els realitzadors Miquel Casadevall, Francesc Font, Xavier Pérez i Juli Suárez que treballen l’audiovisual des d’àmbits i propostes diverses a conversar sobre les seves obres i el seu procés creatiu.

Paral·lelament als col·loquis, setmanalment es projectaran alguns dels treballs dels cineastes. Aquest dijous es podrà veure Murieron por encima de sus posibilidades d’Isaki Lacuesta i el dijous 9 de febrer es podrà veure La primavera de Christophe Farnarier i el dijous 16 de febrer es projectarà Liberté d’Albert Serra. El cicle es tancarà amb les projeccions de Carnaval de Cap Verd i Boi Bumbá, el Festival Folklòric de Parintins d’Amazònia a Brasil de Miquel Casadevall, el dijous 23 de febrer; El quadern autotèlic de Francesc Font, el dimarts 28 de febrer, i Odradek, de Juli Suárez, el dijous 2 de març.

Cinc cèntims de creació local està organitzat per la Biblioteca de Banyoles i compta amb la col·laboració del Centre d’Estudis Comarcals de Banyoles, l’Arxiu de Banyoles i el Consorci de Normalització Lingüística. 


Autor: Redacció


#banyoles


#banyoles






Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...


alt - Pedro Sánchez / PSOE

Carles Enric

¿Los socialistas, los nuevos franquistas de España?

El socialismo de Sánchez es la versión del S.XXI de las políticas de Franco...