Notícies més llegides





+ Notícies


Barcelona

imagin llança la tercera edició de l'imaginPlanet Challenge, el programa de creació d'idees d'emprenedoria en sostenibilitat

+ Notícies  -  07/12/2022  -  20:31

Al gener està previst que arrenqui la fase de formació, que rebran tots els participants que es vagin inscrivint al programa durant els pròxims mesos




imagin, la plataforma de serveis digitals i estil de vida impulsada per CaixaBank, inicia la tercera edició de l’imaginPlanet Challenge, un programa adreçat a joves que vulguin desenvolupar idees d'emprenedoria que ajudin a combatre el canvi climàtic. El principal objectiu de l’imaginPlanet Challenge és contribuir a crear projectes que busquin generar un impacte positiu en el planeta i donar veu i eines a una generació de joves amb consciència mediambiental i inquietuds emprenedores.

L’imaginPlanet Challenge, que s'inicia ara amb la convocatòria d'inscripcions, està organitzat en diverses fases i s'estendrà fins a setembre del 2023. Els interessats a participar poden inscriure's a través de l'app i de la web d’imagin fins al 31 de maig del 2023, i hauran de presentar-se organitzats en equips de tres persones.

El programa compta amb la col·laboració d'emprenedors en l'àmbit de la sostenibilitat i fundadors de projectes d'èxit com Gloria Gubianas, de Hemper; Diana Ballart, de The Smart Lollipop; Sara Werner, de Cocunat; Sana Khouja, de Zeena; entre altres perfils que han creat i lideren iniciatives en l'àmbit de la sostenibilitat.

Itinerari de formació i incubació de diversos mesos

Al gener està previst que arrenqui la fase de formació, que rebran tots els participants que es vagin inscrivint al programa durant els pròxims mesos. Durant aquesta fase, imagin oferirà sessions telemàtiques i píndoles de formació sobre sostenibilitat i emprenedoria, així com accés a eines i recursos que els ajudin a donar forma a les seves idees a través del mètode Lombard, basat en el Design Doing.

Finalitzada la formació, els equips presentaran les seves idees. Les 10 millors passaran a una fase de presentació formal de les propostes, que podran ser votades tant pel públic com per un jurat d'experts.

L'equip amb millor valoració tindrà l'oportunitat de gaudir d'una estada a Silicon Valley, concretament en el centre d'innovació d’Imagine Creativity Center, dirigit per l'emprenedor Xavier Verdaguer, on durant 10 dies participaran en un programa d'incubació del seu projecte i visitaran empreses com Netflix, Google HQ, Instagram, Twitter, IDEO, entre altres, i rebran formació de les universitats de Stanford i Berkeley.

Al setembre, l'equip guanyador presentarà el seu projecte en una sessió format Demo Day davant inversors i organitzacions de referència de l'ecosistema emprenedor. El projecte comptarà amb el suport d’imagin també en la fase d'acceleració per a aconseguir que tiri endavant i es converteixi en una iniciativa capaç de generar impacte positiu en el planeta.

'Students', nou servei amb avantatges per a estudiants

Com a cada edició, durant tot el període d'inscripcions es duran a terme sessions a universitats per promoure la iniciativa entre els estudiants. En aquest sentit, coincidint amb l'inici d'aquesta tercera edició, imagin llança 'Students', un nou servei a la seva app amb descomptes i avantatges en eines vinculades a la formació que s'ofereixen en col·laboració amb partners com GoStudent, Wuolah, Founderz, o ISDI, entre altres.

A través de ‘Students’, tots els usuaris d'imagin podran accedir i beneficiar-se, per exemple, de descomptes de fins a un 50% en opcions formatives i serveis que els ajudaran en el desenvolupament de les seves carreres acadèmiques i professionals. Tots els inscrits a l'imaginPlanet Challenge també tindran accés a 'Students', on trobaran eines en què es podran recolzar per desenvolupar els seus projectes.

Gran èxit de les primeres edicions

Més de 2.500 joves han participat ja en l’imaginPlanet Challenge, que enguany celebra la seva tercera edició. ecoDeliver i Kidalos van ser els dos projectes escollits al juliol del 2021 com a guanyadors de la primera edició, dues iniciatives que tenen l'objectiu de fer més sostenible el sector del transport de paqueteria (ecoDeliver) i el consum de joguines (Kidalos). Al juliol del 2022, Atom, un projecte de generació d'energia a través de l'hidrogen verd, va ser l'equip guanyador de la segona edició del programa impulsat per imagin. Actualment ja formen part de l'ecosistema emprenedor i s'han constituït com a empreses.

Amb l'objectiu de continuar donant suport a l'evolució dels projectes que han format part de l’imaginPlanet Challenge, imagin ha posat en marxa una comunitat Alumni perquè tots els equips participants puguin seguir vinculats al programa. Aquest Alumni permetrà continuar donant suport al desenvolupament dels projectes, fomentar el futur laboral dels participants i generar interacció entre tots els agents implicats en l’imaginPlanet Challenge.

imaginPlanet, una aposta per la sostenibilitat

Amb aquesta iniciativa, imagin reforça la seva clara aposta per la sostenibilitat, que constitueix un dels pilars de la seva estratègia. L’imaginPlanet Challenge forma part del conjunt de productes, serveis, continguts, acords i iniciatives basades en la sostenibilitat que imagin, a través de imaginPlanet, desenvolupa per a generar un impacte positiu en el planeta i en el conjunt de la societat. A través d’imaginPlanet s'activen projectes de suport a causes socials i mediambientals pròpies o impulsades per persones o organitzacions a les quals imagin dona el seu suport.

El pla de sostenibilitat d’imagin implica que tot el model de negoci i la seva organització al complet estiguin compromesos amb criteris de coherència, compromís social i mediambiental, transparència i innovació. En aquest sentit, per exemple, els incentius per a nous clientes substitueixen el tradicional obsequi per accions sostenibles, com reforestacions o donacions a causes solidàries. Així mateix, a banda d'impulsar la consciència per la sostenibilitat entre els seus usuaris, imagin promou internament l'adopció d'hàbits sostenibles en els seus espais físics i la implicació dels seus empleats en causes socials i mediambientals a través de programes de col·laboració amb organitzacions de referència.

Aquest model de sostenibilitat d’imagin ha aconseguit la certificació B Corp, que garanteix el compliment dels més alts estàndards d'acompliment social i ambiental, transparència pública i responsabilitat empresarial de la companyia per a equilibrar el benefici econòmic amb el propòsit social. imagin ha estat la primera plataforma de serveis financers mobile only a aconseguir aquesta certificació.

4 milions d’imaginers

imagin és una plataforma d'estil de vida impulsada per CaixaBank que ofereix serveis digitals, financers i no financers, que ajuden als seus usuaris, majoritàriament joves menors de 30 anys, en la seva vida diària i en els seus projectes de futur. Actualment compta amb una comunitat de 4 milions d'usuaris, una xifra en constant creixement gràcies a l'àmplia oferta de continguts i serveis –en bona part, d'accés gratuït-, la facilitat de registre i la creació de diversos nivells de vinculació, que, a diferència dels bancs tradicionals, no necessàriament impliquen l'alta com a client financer.

Els continguts digitals d’imagin s'organitzen al voltant de cinc grans verticals: música (imaginMusic), videojocs (imaginGames), tendències (imaginCafé), tecnologia (imaginShop) i sostenibilitat (imaginPlanet). Així mateix, imagin ofereix experiències i avantatges especials en àmbits com els viatges, la mobilitat urbana i la formació.

A més, l'aplicació imagin desenvolupa una oferta de productes financers per a cobrir les necessitats d'estalvi i de finançament dels joves que han entrat en l'edat adulta i que comencen a tenir els seus primers ingressos i els seus propis projectes d'estil de vida. En aquest sentit, imagin manté les característiques que l’han convertit en líder bancari per al públic jove: operativa mobile only (els serveis es presten exclusivament a través de l'app, sense oficines i sense web, que compleix només funcions informatives), sense comissions per a l'usuari i amb un llenguatge propi, senzill i clar, especialment adequat per a una comunicació directa amb els joves.


Autor: Redacció


#imagin


#imagin






Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...


alt - Pedro Sánchez / PSOE

Carles Enric

¿Los socialistas, los nuevos franquistas de España?

El socialismo de Sánchez es la versión del S.XXI de las políticas de Franco...