Notícies més llegides



Política


Lloret de Mar

Jordi Martínez: “Volem que els ciutadans de Lloret es mostrin orgullosos de pertànyer a aquest meravellós poble”

Política  -  13/10/2022  -  18:19

El nou alcaldable de Junts a Lloret de Mar considera que el govern municipal “ha perdut la iniciativa”


Jordi Martínez

Jordi Martínez



Amb les eleccions municipals de l’any vinent a l’horitzó, moltes candidatures ja preparen el terreny per arribar a les alcaldies. És el cas de l’alcaldable de Junts a Lloret de Mar, Jordi Martínez, i el seu equip, que afronten el repte amb el ciutadà situat a l’epicentre del projecte: “El que serà Lloret ho decidiran els lloretencs. Els lloretencs i lloretenques tenen moltes idees, i bones. La gent, a vegades, no se sent prou escoltada, i és per això que hem presentat el programa ‘Escoltem’, on ens estem reunint amb persones conegudes i anònimes que tenen coneixement de diversos temes com són el turisme, la seguretat, el comerç, el medi ambient...”, diu Martínez, qui ja va ser regidor entre 2011 i 2015, durant el mandat de Romà Codina. 

Per què ha decidit tornar a la política? 

Sincerament, el mes de febrer res em feia indicar que iniciaria un nou projecte, però amb l’arribada de la primavera i al prendre consciència de diferents circumstàncies d’algunes situacions existents a Lloret, tot plegat em va fer prendre la decisió de tornar. Em sento fort, amb ganes de fer i ajudar, i ara estic en disposició de dedicar-me el cent per cent al meu poble.

Com ha canviat Lloret de Mar des de llavors

Creiem que el govern municipal ha perdut la iniciativa. Lloret necessita marcar-se horitzons ambiciosos a mitjà i llarg termini. Hem de tenir clar cap a on anem, i alhora estar a sobre de les petites coses del dia a dia que faran de Lloret un lloc millor per viure i perquè ens visitin més turistes. Volem turisme de més qualitat? Millorem Lloret. Volem comerç de més qualitat? Millorem Lloret. En aquest aspecte, el sector privat crec que ens ha agafat avantatge els darrers anys i l’Ajuntament té deures pendents.

Durant la seva presentació com a alcaldable defensava una gestió “de les petites coses”. A què es referia, concretament?

No hem d’oblidar que Lloret, per damunt d’una destinació turística de primer nivell, és un poble amb la seva gent, un poble que viu, treballa, menja, passeja i compra a Lloret. Per tant, hem de facilitar tots aquests factors perquè la gent ho aconsegueixi i visqui còmodament sense necessitat de marxar, que tot estigui endreçat, ordenat, net, segur, amb una àmplia oferta de tot.

En tot cas, la política municipal té lloc també pels reptes més majúsculs, a Lloret? 

Sí. Hem de repensar el nucli antic i fer-hi les inversions necessàries per tal de tornar a tenir un argument de prestigi i que sigui visitable tot l’any. Això implica un nucli antic amable pels seus veïns, segur i atractiu perquè les famílies hi visquin, perquè s’hi generi un eix comercial potent i sigui atractiu per al públic de proximitat durant tot l’any.

Durant la presentació també va posar èmfasi a la seguretat del municipi. Lloret és un lloc insegur, avui

La percepció que té el ciutadà així ens ho demostra. Per tant, hem de treballar en aquesta línia. Els lloretencs han de sentir-se segurs i tranquils. Hi ha punts sensibles durant tot l’any que mereixen més atenció i s’han de posar mitjans per recuperar el benestar dels veïns.

També va situar el comerç com un dels altres eixos. Quina oferta comercial hauria de tenir, el nucli? 

M’agradaria un Lloret de Mar amb uns eixos comercials ben definits, amb comerç de qualitat que faci que els lloretencs puguin comprar de tot al nostre poble i que ciutadans de pobles veïns vinguin aquí a comprar durant tot l’any. Hem d’ajudar als emprenedors que aixequen la persiana cada dia.

Lloret es vincula amb força amb el turisme, però això no sempre ha generat una sensació positiva. Un objectiu és canviar el model turístic per fer-lo més familiar i de qualitat?

El que serà Lloret ho decidiran els lloretencs. Els lloretencs i lloretenques tenen moltes idees, i bones. La gent, a vegades, no se sent prou escoltada, i és per això que hem presentat el programa ‘Escoltem’, on ens estem reunint amb persones conegudes i anònimes que tenen coneixement de diversos temes com són el turisme, la seguretat, el comerç, el medi ambient… El resultat d’aquestes converses ens ajudarà a definir el programa i el futur de Lloret. El meu objectiu és que els ciutadans i ciutadanes de Lloret es mostrin orgullosos de pertànyer a aquest meravellós poble i que ens ajudin a definir el seu futur.

En clau electoral, creu que la situació de la política catalana es podria extrapolar a les municipals? 

A les darreres eleccions municipals es varen presentar fins a dotze llistes, a Lloret. En aquestes vinents sembla que també hi haurà moltes candidatures, fins i tot més. L’objectiu del meu equip és el de guanyar per poder governar amb suficient força per poder fer front a tots els reptes que tenim davant. Estem treballant molt per fer la millor proposta de Lloret i esperem que la gent ens ajudi.


Autor: Redacció


#lloret #junts


#lloret #junts





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...