Notícies més llegides



La Selva


Vidreres

L’Ajuntament de Vidreres participa en el projecte “Els camins de la història de la comarca de la Selva”

La Selva  -  07/10/2022  -  13:22

El projecte, liderat pel Consell Comarcal, pretén integrar els elements del patrimoni històric de la Selva i millorar la xarxa de camins de la comarca




El municipi de Vidreres participa en el projecte "Els camins de la història de la comarca de la Selva". El projecte, que vol integrar elements del patrimoni històric de la Selva i millorar la xarxa de camins de la comarca, inclou diverses actualitzacions de senyalització d'itineraris turístics, tant direccional com interpretativa, que en el cas del municipi es concreten en:

1) Unificar i adequar la senyalització dels itineraris dels Grans Camins de l'Aigua (GCA): aquesta actuació es concreta en la renovació de la senyalització de 4,6 quilòmetres de la xarxa de Grans Camins de l'Aigua comarcal, que en el cas de Vidreres pertanyen a part de la Via Augusta i del Camí dels Segadors, que tenen lloc per la plana selvatana. Amb el projecte s'instal·laran al municipi de Vidreres noves banderoles de seguiment i s'actualitzaran les existents per adequar-les a les noves normatives d'itineraris que indica la Generalitat de Catalunya.

2) Senyalitzar els camins de Sant Jaume a la comarca de la Selva: el camí de Sant Jaume és una ruta que recorren els pelegrins per a arribar a la catedral de Santiago de Compostel·la, on es veneren les relíquies de l'apòstol sant Jaume. A la Selva podem trobar camins de Sant Jaume en les tres grans realitats territorials de la comarca: la muntanya, la plana i el litoral. Concretament a Vidreres, es senyalitzen 12,9 kms del camí de Sant Jaume de la via de marina, és a dir, el tram que va de la plana Selvatana cap al litoral, que travessa la serralada litoral per la zona de Caulès, i que incorporarà la coneguda petxina identificativa dels camins de Sant Jaume.

3) Incorporar la senyalització del patrimoni que es troba proper i accessible des de la xarxa dels GCA: en el projecte també s'inclou la senyalització, tant des dels Grans Camins de l'Aigua, com des del Camí de Sant Jaume, de fins a 5 punts d'interès propers. Concretament, es senyalitzarà com arribar a punts com la Petja de Sant Martí, les trinxeres del bosc de Can Puig, o la mateixa església de Santa Maria de Vidreres, entre d'altres.

4) Dissenyar i instal·lar 3 tòtems interpretatius amb continguts sobre els elements del patrimoni de la Selva: finalment, el projecte incorpora la instal·lació de 3 tòtems interpretatius col·locats a la Torre d'en Llobet, la Petja de Sant Martí o l'antic camp d'aviació de Vidreres, els quals estaran disponibles en 4 idiomes. A més, cada tòtem incorporarà uns codis QR que aportaran informació extra de cada element, per aquells usuaris que vulguin saber més coses més secretes de cada punt.

Actualment, tota la senyalització està en procés d'instal·lació i es preveu que s'allargui durant les properes setmanes, pel que possiblement s'observin canvis en els itineraris turístics comarcals.

Per al regidor de turisme, Gerard Morgado: "qualsevol actuació que ens permeti tenir cura del patrimoni històric de Vidreres és una bona iniciativa. En aquest cas formem part d'un projecte més ambiciós, a nivell comarcal, que estem segurs que portarà turisme de qualitat al municipi que s'interessa per saber i aprendre al voltant del territori".

Aquest projecte està liderat pel Consell Comarcal de la Selva i finançat amb el suport del Departament d'Empresa i Ocupació (per mitjà d'un Pla de foment del turisme), la Diputació de Girona i els diversos ajuntaments participants.


Autor: Redacció


#vidreres


#vidreres





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...