Notícies més llegides




La Selva


Brunyola

Més de 2000 persones visiten la Fira de l'Avellana de la Selva que ha acollit Brunyola durant el cap de setmana

La Selva  -  03/10/2022  -  12:04

Aquest any, a la Fira de l'Avellana s'ha destacat el protagonisme de la dona a l'hora de preservar i mantenir el cultiu de l'avellana en aquest territori


Fira de l'Avellana

Fira de l'Avellana



Més de 2000 persones han visitat la Fira de l'Avellana de la Selva que ha acollit la població de Brunyola durant tot el cap de setmana. Enguany aquesta Fira s'ha destacat el protagonisme de la dona a l'hora de preservar i mantenir el cultiu de l'avellana en aquest territori. Després de dos anys de celebració d'aquesta Fira amb restriccions, en l'edició d'aquest any la Fira ha recuperat el 100% de les activitats i de l'afluència de visitants, convertint-se un any més en el punt de trobada d'agricultors i productors d'aquest cultiu tan important a la comarca de la Selva.

La fira recupera el 100% de les activitats

El tret de sortida oficial de la Fira es va fer dissabte al migdia amb la inauguració de la fira, que va comptar amb la presència de la directora dels Serveis Territorials del DARP, Elisabeth Sànchez, el diputat de Promoció i Desenvolupament Econòmic i Local, Jordi Camps, l'alcaldessa de Brunyola, Anna Mascort; i el conseller de cultura, Pere Fernàndez. L'acte es va celebrar a la plaça de l'Església i va comptar amb l'assistència de diversos alcaldes selvatans.

Seguidament, va ser el torn del pregó inaugural "Tres dones, representants de tres generacions d'avellaners a Brunyola", a càrrec d'Assumpció Tomàs, Raquel Dana i Marta Planella. Enguany, la Fira ha posat una atenció especial al paper que ha tingut la dona en el sector de l'avellana.
A la tarda, es van celebrar diverses activitats paral·leles com una caminada per les explotacions d'avellaners amb demostració d'eines del camp, un taller de manualitats infantils: estampació amb vegetals a càrrec de Rosa Rios, una visita guiada per a nens a càrrec de Lourdes Serra i una animació infantil amb el grup Xancleta.

El darrer acte del dissabte va ser el Sopar Popular, que enguany arribava a la vuitena edició. Es va celebrar a la plaça de Brunyola, a partir de dos quarts de nou del vespre, i va comptar amb l'espectacle de màgia a càrrec del Mag Nani.

El segon dia de Fira, l'activitat es va iniciar a les deu del matí amb una conferència tècnica "Avellanes: realitat, problemes i perspectives", a càrrec de Claudio Sonnati, doctor agrònom, tècnic expert en el cultiu de l'avellana i representant de taula de fruita en clova del Ministero delle Politiche Agricole Alimentari e Forestale d'Itàlia. En aquesta xerrada hi van assistir més d'una quarantena de productors d'avellana.

Paral·lelament, a dos quarts d'onze del matí, es va fer una visita guiada al castell de Brunyola, mentre que al migdia hi havia una missa amb l'acompanyament musical de la coral Retorn Planenc a l'església parroquial. Seguidament, es va fer un concert a càrrec de la mateixa coral. A la tarda, a partir de les quatre, es faran les darreres visites al castell, i poc després es farà una audició de sardanes a càrrec de la cobla La Principal de l'Escala a la plaça de Brunyola.

Com a novetat, el diumenge a la tarda es farà un programa en directe des de la mateixa plaça de l'Església a càrrec de Ràdio Marina. Durant més de tres hores, passaran pels micròfons d'aquesta emissora diverses persones vinculades amb la Fira de l'Avellana, entre els que hi ha en Joan Carles Codolà, artífex de la Fira; l'alcaldessa, Anna Maria Mascort i el president del Consell, Salvador Balliu; diversos productors i representants del Col·lectiu Avellana de Brunyola i, també, les dones que enguany protagonitzaran el pregó inaugural.

Èxit de participants en el concurs de collir avellanes i, també el d'esclovellar avellanes
A partir de les sis de la tarda, es van iniciar els tradicionals concursos que es van fer com cada any a la plaça de Brunyola amb el VI Concurs de collir avellanes, Memorial Joan Horta; el XX Concurs internacional d'esclovellar avellanes, Memorial Joan Mascort; i la XIII Cursa amb sacs a l'esquena, Memorial Pere Parera.

Pel que fa a el concurs de collir avellanes, en la categoria sènior en Lluís Serramitja va quedar primer classificat, seguit de l'Isidre Valls, que va quedar en segona posició i la Dolors Sidera en tercer lloc. Pel que fa a la categoria júnior, la Lídia Coll va guanyar i la Mercè Aniento va quedar segona classificada. La Iona Casas quedar en la tercera posició.

Pel que fa a el concurs d'esclovellar avellanes, en la categoria sènior en Joaquim Subirana va quedar primer; en Lluís Serramitja, segon; i en Pitu Valls, tercer.

En la categoria júnior, l'Elan Armengol va quedar en primera posició, seguida de la Mercè Aniento i la Iona Cassà.
Finalment, en la cursa de sacs a l'esquena, que enguany només es van presentar dos participants, en Sergi Parès i en Marc Vilalta van competir frec a frec en les dues eliminatòries proclamant-se guanyador en Sergi Parès.

Abans de l'arribada del vespre els visitants van poder gaudir d'una cantada d'havaneres amb el grup Els Pescadors de l'Escala, i també podran beure rom cremat, totes dues activitats es van fer a la plaça de Brunyola. La cloenda de la fira d'enguany es va fer poc després de les nou del vespre.
Les propostes del programa d'aquest 2022, però, encara no ha acabat del tot. El dissabte 8 d'octubre la plaça de Brunyola serà l'escenari del 17è Concert Avellana Jove amb les actuacions musicals de Germà Negre, Masovera Barbuda i Animal's dj's. Serà a partir de les onze del vespre.


Autor: Redacció


#brunyola #fira #avellana


#brunyola #fira #avellana





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...