Notícies més llegides



+ Notícies


Barcelona

SIP-FEPOL critica la falta de plantilla a la Guàrdia Urbana de Barcelona

+ Notícies  -  14/07/2022  -  14:39

El cos apunta que durant els mesos d’estiu hi ha un 120% de la plantilla treballant en servei ordinari




El Sindicat Independent de la Policia Local (SIP-FEPOL) ha criticat avui la falta de plantilla a la Guàrdia Urbana de Barcelona, lamentant alhora que el cos és subjecte de “batalletes de campanya electoral”. “Estem farts que s’utilitzi la Guàrdia Urbana per a distreure l’atenció eludint la responsabilitat de les seves errònies polítiques de seguretat i prevenció, el que està generant, si encara és possible, més malestar a la plantilla aprofitant situacions desvirtuades o manipulades en benefici propi”, apunta el sindicat a través d’un comunicat. 

“Amb la inseguretat com el problema més important per als ciutadans, vostès donen la culpa a la Guàrdia Urbana, creant polèmica i centrant les crítiques en el fet que durant els mesos de juliol i agost hi ha un 80% de la plantilla de vacances”, afegeix la nota, que, d’altra banda, es mostra molt crítica amb aquesta informació: “Aquesta situació no és certa i està manipulada malintencionadament, tenint en compte que el límit diari de personal en situació de vacances no pot superar el 40% durant els mesos de juliol i agost”. 

Segons SIP-FEPOL, “les xifres es poden manipular de moltes maneres”, i avisen que durant aquests mesos d’estiu “hi ha un 120% de plantilla treballant en servei ordinari”. “I hi ha una xifra important per tenir en compte: el 90% de la resta de funcionaris i el 95% dels dirigents polítics de l’Ajuntament estan de vacances cada mes de juliol i agost. Durant l’estiu hi ha un 190% de polítics i de resta de personal laboral de vacances”, assenyalen. 

En aquest sentit, però, el sindicat distingeix les vacances dels treballadors del consistori -“les fan en ple dret”- de les que fan els càrrecs polítics: “Desapareixen dos mesos i mig de les seves tasques per, després, carregar les responsabilitats a la Guàrdia Urbana i ocultar la seva desastrosa gestió en tots els àmbits que afecten el govern de la ciutat”. 

A la nota, SIP-FEPOL posa èmfasi que el problema “radica a la falta de plantilla”, una xifra que situen al voltant dels 1.500 efectius. “Efectius que durant anys venim reclamant i denunciant des de la nostra organització sindical”. En aquest sentit, el comunicat recorda que quan a finals d’aquest any, quan surti la promoció que es troba a l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya, “serem uns 2.850 efectius operatius, quan hauríem de ser-ne al voltant de 4.000”.


Autor: Redacció


#barcelona #guardiaurbana


#barcelona #guardiaurbana





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...