Notícies més llegides




+ Notícies


Salt

La Festa Major de Salt se celebrarà del 21 al 26 de juliol

+ Notícies  -  06/07/2022  -  15:58

Els pregoners seran l’Associació Kinbédeball i La Banda del Rec que celebren el seu 25è i 20è aniversari respectivament


Presentació Festa Major de Salt 2022

Presentació Festa Major de Salt 2022



La Festa Major de Salt 2022 se celebrarà del 21 al 26 de juliol, una edició que  recupera tota la seva programació després de dues edicions marcades per la Covid i la suspensió o reducció dels actes que s’hi duien a terme. En total està previst que s’organitzin una cinquantena d’activitats que ja es poden consultar a la web www.viladesalt.cat

El dijous 21 de juliol es donarà el tret de sortida a la Festa Major des de la plaça Lluís Companys, amb el tradicional pregó que aquest 2022 anirà a càrrec de l’Associació Kinbédeball i la Banda del Rec, dues entitats de la vila que enguany celebren el seu 25è i 20è aniversari, respectivament.

Entre les novetats d’enguany cal destacar que el mateix dijous 21 a la nit no hi haurà concerts a l’Era de Cal Cigarro, però sí que s’organitzarà la inauguració de barraques a càrrec de les entitats que hi participen i de la Comissió de Festes. En aquest sentit, es vol que l’espai sigui un punt de trobada pels saltencs i saltenques que s’hi desplacin a sopar i que la vetllada es converteixi en un preludi de la Festa Major i de tota l’activitat que s’hi durà a terme.

Una altra de les novetats serà la MonarFest del 22 de juliol, de les 17 a les 21 hores, i que s’ha programat com un espai per als joves amb una zona lúdica, concerts amb DJ’s i barra sense alcohol.

L’alcalde de Salt, Jordi Viñas, explica que “estem molt il·lusionats i amb moltes ganes de celebrar la Festa Major d’enguanynperquè es tracta d’una edició on podrem recuperar tots els actes emblemàtics d’aquests dies i que, per les restriccions imposades per la Covid, no en vam poder gaudir ni el 2020 ni el 2021”.

“La programació inclou propostes per a totes les edats amb activitats amb les quals tots els saltencs i saltenques ens sentim identificats com els emblemàtics concerts a l’Era de Cal Cigarro i les ‘barraques’, els sopars de carrer, les cercaviles o els castells”, afegeix Viñas.

Per la seva banda, la regidora de Cultura i Festes de l’Ajuntament de Salt, Núria Heras, ha volgut destacar que “aquest any hem volgut guanyar noves ubicacions on s’hi celebraran activitats. En aquest sentit, els concerts de format gran es continuaran fent a l’Era de Cal Cigarro, però hi afegim altres com el Parc Monar, la Plaça Llibertat o el Teatre de Salt”.

 Pel que fa al cartell de la Festa Major de Salt, la guanyadora del concurs ha estat la il·lustradora, Marina Montenegro, que a l’hora de definir la seva proposta explica que “representa un ventall de diversitat de perfils tenint en compte el gènere, la orientació sexual, l’origen, l’edat, la cultura, la classe social… En resum, el meu objectiu era fer sentir part d’aquesta festa major a tothom de Salt, sense excepcions.”

Cal recordar que el Concurs de Gots de Barraques el va guanyar Pau Ventura. Es un certamen adreçat a joves d’entre 18 i 35 anys, de Salt o que estudien en algun centre educatiu de la vila.

Activitats familiars i per a tots els públics

L’Era de Cal Cigarro tornarà a ser un dels punts neuràlgics de la Festa amb una programació de concerts nocturns amb Lo de Marras, Roba Estesa, Black Músic Big Band i altres propostes com l’Orquestra Maravella o l’Orquestra Selvatana que, en aquest cas, se celebraran per la tarda. Precisament a l’Era s’instal·larà durant la Festa Major un Punt Lila, una carpa que serà un espai d’informació, atenció i denúncia davant d’agressions sexistes i que està impulsat per l’Ajuntament, el Consorci de Benestar Social Gironès-Salt i el Servei d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD).

 La programació també inclou cercaviles, activitats infantils i esportives, tallers, exposicions i el dissabte 23 de juliol, hi haurà el tradicional acte de les Matinades amb els Grallers dels Marrecs de Salt que sortiran del Passeig Països Catalans (davant el pavelló municipal) i que arribarà a la plaça 1 d’octubre.

Destacar, un any més, que ja a partir del divendres 15 de juliol hi haurà tota una sèrie d’activitats que sota el nom Escalfant Motors per a la Festa Major inclouen, entre altres, els tradicionals sopars al carrer de Salt dels quals se n’organitzaran 21.


Autor: Redacció


#salt #festamajor


#salt #festamajor





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...