Notícies més llegides



Política


Santa Coloma de Farners

El Parlament aprova una proposta de resolució per a una nova seu dels jutjats a Santa Coloma de Farners

Política  -  06/05/2022  -  16:19

El diputat Òscar Aparicio i la regidora de Santa Coloma Bea Ventura, consideren que l'estat actual dels jutjats perjudica a professionals i ciutadans


Òscar Aparicio

Òscar Aparicio



La comissió de Justícia del Parlament ha aprovat una proposta de resolució del grup parlamentari dels Socialistes-Units per Avançar per millorar les condicions dels jutjats de Santa Coloma de Farners, traslladant-los a una nova ubicació, primer a un espai de lloguer i més tard abordant la construcció d'una nova seu.

En concret, la proposta de resolució preveu "continuar cercant possibles ubicacions immobiliàries per als jutjats del municipi, en col·laboració amb l'Ajuntament i endegar, abans d'acabar l'any, un procés de licitació per a l'arrendament d'un bé immoble destinat a equipament judicial, que doni cabuda als quatre jutjats mixtes de Santa Coloma de Farners". A més d'aquesta aposta d'urgència per llogar un nou espai per als jutjats, un segon punt de la resolució, també aprovat, preveu "sol·licitar al Departament de Justícia que requereixi a l'Ajuntament de Santa Coloma de Farners que en el termini màxim de 6 mesos posi a disposició un solar adient per la construcció dels nous Jutjats".

La portaveu del PSC a l'Ajuntament de Santa Coloma, Bea Ventura, i el diputat Òscar Aparicio, que ha impulsat la Proposta de Resolució a la Comissió de Justícia del Parlament, s'han mostrat satisfets amb aquest resultat, al qual es va arribar després de transaccionar el primer punt amb Junts i ERC i que aquests dos mateixos grups votessin en contra del segon punt, que posava terminis concrets a la cessió d'un terreny per part de l'Ajuntament.
Bea Ventura ha explicat que ha portat en diverses ocasions al Ple de Santa Coloma la necessitat d'un nou edifici per als jutjats, "per l'evident falta d'espai, els problemes per treballar amb comoditat, la manca d'espais adients per tractar les qüestions més delicades, la falta de condicions adequades en el jutjat que tracta la violència masclista i les males condicions en què es troba un dels edificis".

Justament en la proposta de resolució s'explica que els jutjats de Santa Coloma estan situats en dos edificis distants uns 500 metres l'un de l'altre i que "els jutjats mixtes 1 i 3 es troben a la carretera de Sant Hilari, en un edifici antic que no compleix amb cap de les disposicions que ha de tenir un edifici judicial i que dificulten molt la tasca de professionals i usuaris". Per al grup parlamentari socialista, "el mal estat de les instal·lacions i la dispersió dels jutjats provoquen una disfunció en el servei de Justícia de la comarca, afectant als professionals, però principalment als ciutadans i ciutadanes que han de patir un servei molt deficient".


Autor: Redacció


#scfarners #jutjats


#scfarners #jutjats





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...