Notícies més llegides



Política


Girona

El PSC vol recuperar els premis Athenea i la distinció a la Ciutadania a Girona

Política  -  15/12/2021  -  13:54

El grup municipal demana que es tornin a editar aquests premis que des de 2009 han quedat en suspensió


PSC

PSC



El grup municipal socialista vol recuperar els premis Athenea i la Distinció a la Ciutadania que no s'atorguen des del 2009. Els socialistes han presentat una moció al plenari de desembre que es discutirà el proper 20 de desembre on posen en valor aquestes distincions. "Els premis Athenea tenen dues modalitats: institucions i persones. En el cas de les institucions s'atorgarà al col·lectiu, organisme o institució que per la seva trajectòria i la seva vinculació a la ciutat s'hagi distingit per fer una aportació renovadora o d'impuls de la personalitat de Girona. I una segona categoria dedicada a la persona que s'hagi distingit per la seva aportació a la vida cultural i/o artística de la ciutat", han explicat Sílvia Paneque i Mònica Ferrer. Aquests premis, a més, comptaven amb una Distinció ciutadana que es concedia a persones que haguessin establert un compromís cívic amb Girona o que hagin realitzat alguna acció o adoptat alguna actitud exemplar per a la col·lectivitat. Aquesta distinció rebia una edició facsímil personalitzada de l'edició de l'any 1933 del Breviari de Ciutadania de Carles Rahola.

La portaveu del PSC a la ciutat de Girona, Sílvia Paneque, ha explicat que els premis Athenea tenen "arrelament a la ciutat" i que són un reconeixement "del treball, el mèrit i el prestigi" de gironines i gironins amb trajectòries exemplars. "Estic convençuda que recuperar-los és una bona idea que la regidora Mònica Ferrer, responsable de cultura en el nostre grup municipal, portarà al pròxim plenari de desembre i tenim tota la il·lusió que es puguin recuperar". La regidora socialista Mònica Ferrer, al seu torn, ha explicat que la recuperació de la Distinció Ciutadana "es tracta, en definitiva, de reconèixer l'esforç, la dedicació i la consecució de mèrits en àmbits com l'associacionisme, la cultura, la salut, l'esport, el civisme, la defensa dels drets ciutadans i, també, en el desenvolupament de projectes que fomentin el desenvolupament de la ciutat o que projectin Girona cap a l'exterior, ja sigui a nivell individual o col·lectiu".

Entre els anys 1995 i 2009 l'Ajuntament de Girona va atorgar distincions Athenea a institucions com l'Escola Normal de Mestres de Girona, l'Institut Jaume Vicens Vives, el Grup Excursionista i Esportiu Gironí (GEiEG), la Polifònica de Girona, l'Associació Arqueològica de Girona, el Centre d'Art Contemporani Espais, l'Associació Amics de les Flors i dels Jardins, l' Associació d' Amics de la Girona Antiga i Ràdio Girona. I Athenea Persones a Xavier Montsalvatge, Francesc Riuró, Francesc Torres Monsó, Dolors o Modest Prats Domingo. Francesc Pararols, Narcís-Jordi, Enric Mirambell Belloc, Josep Tarrés i Feliu Matamala Teixidor van rebre la distinció de Ciutadania.

"Des de llavors, els premis no han tornat a concedir-se. I nosaltres pensem que ara és un bon moment per a recuperar-los" ha comentat Ferrer. "La situació crítica provocada per la pandèmia ha posat encara més en relleu el valor de la feina que entitats, associacions i/o persones a nivell individual fan i han fet en benefici de Girona i els gironins, per contribuir a minimitzar l'impacte de la crisi a la ciutat. I pensem que aquests tipus de premis i distincions són una manera de distingir-los, perquè signifiquen el reconeixement del paper que tenen les persones i les entitats que els reben, com a promotores d'accions comunitàries o individuals que generen un impacte positiu bé als àmbits social, educatiu, cultural, econòmic o de projecció, en el territori. Un reconeixement que posa en valor i ajuda a difondre projectes, propostes o trajectòries d'especial rellevància per a la ciutat i la ciutadania i d'un indubtable interès públic. Són, en definitiva, un impuls, gràcies al reconeixement de la ciutat, a les iniciatives destinades a sostenir primer i reconstruir, després, Girona a tots els nivells", han indicat la portaveu socialista Sílvia Paneque i la regidora Mònica Ferrer.

Els punts d'acord que contempla la moció socialista són recuperar els premis Athenea Institucions, Athenea Persones, així com la Distinció Ciutadania, i fixar-ne una periodicitat anual; fer una campanya prèvia de difusió per donar a conèixer l'existència d'aquests premis i el seu significat. "Els premis Athenea i la Distinció Ciutadania són una celebració pública i participada, un acte d'agermanament entre institucions, entitats i ciutadania per reconèixer el treball, la trajectòria o les contribucions col·lectives que gironines i gironins han fet per a la ciutat", han conclòs les dues regidores.


Autor: Redacció


#girona #psc


#girona #psc





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...