Notícies més llegides




+ Notícies


Barcelona

SAP-FEPOL reclama a Aragonès 'defensa i seguretat jurídica' per als Mossos

+ Notícies  -  10/12/2021  -  09:50

El president de la Generalitat ha participat per primer cop en una sessió del Consell de la Policia




El sindicat policial SAP-FEPOL ha reclamat al president de la Generalitat "defensa i seguretat jurídica per al cos de Mossos d'Esquadra". Per primer cop en la història, el president català ha existit a una sessió del Consell de la Policia en suport al cos en moments difícils.

En aquest sentit, expliquen des del sindicat, Pere Aragonès "és conscient (i així ho ha traslladat) que el cos de mossos d'esquadra està obligat a ser molt exigent amb si mateix, en tant que desenvolupa una feina extremadament complexa".

És per això que SAP-FEPOL li ha traslladat la necessitat d'apartar el cos del focus mediàtic i li ha recordat que fa "massa anys que aguanta una càrrega excessiva de treball amb una manca absoluta d'efectius i de recursos materials". Des dels atemptats del 17 d'agost, seguint pel judici del qual en va ser objecte a l'Audiència Nacional i acabant pels «fets gravíssims de desordre públics de l'octubre del 2019», els mossos han "patit una situació d'estrès constant que ens obliga encara més, a exigir la necessitat de defensar el cos i preservar-lo dels continus intents de politització del qual n'ha estat objecte".

"La retirada com acusació particular d'algunes causes judicials, el sentiment de pèrdua d'autoritat i alhora, l'esmentada instrumentalització que s'ha fet del cos són qüestions que ens preocupen", diu el sindicat en un comunicat en el qual reclama que "no es pot permetre el sentiment de desatenció i d'inseguretat que, respecte a aquestes qüestions, ha patit el cos de mossos d'esquadra en general i han experimentat alguns efectius en particular".

Pel que fa a la comissió que debatrà al Parlament de Catalunya el model policial, des del SAP-FEPOL van recordar a Aragonès que, després que l'any 2013 finalitzés la Comissió d'Estudi dels Models de Seguretat i Ordre Públic, el cos de mossos d'esquadra ha continuat estant al focus del debat polític. "I ho ha estat per interès particular de certs sectors, l'objectiu dels quals és posar contínuament en tela de judici les intervencions policials", diuen.

En aquest sentit, des de l'organització sindical anuncien que veuen la comissió com una oportunitat per debatre i millorar el model policial. "No obstant i ja ho hem advertit, caldrà finalitzar aquesta comissió amb mesures que ofereixin garantia jurídica al cos de mossos d'esquadra en l'exercici de les seves funcions, però amb mesures també, que el treguin del soroll polític que històricament ha vingut patint", remarquen, perquè "no fer-ho així, ens abocarà de nou a un conflicte".


Autor: Redacció


#sapfepol #mossos #seguretat


#sapfepol #mossos #seguretat





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...