Notícies més llegides



Alt Empordà


Figueres

L'hospital de Figueres ha de derivar pacients i suspendre visites i operacions per l'augment de casos de covid i de turistes

Alt Empordà  -  03/08/2021  -  20:15

El centre ha de cancel·lar activitat de Consultes Externes i quiròfan per alliberar professionals i destinar-los als serveis més pressionats


Hospital de Figueres

Hospital de Figueres



L'hospital de Figueres ha començat a derivar pacients a altres centres gironins i suspendre visites i operacions per fer front a la pressió assistencial, una pressió provocada per la nova onada de la Covid-19, així com l'augment de les urgències derivat del turisme. A tot això cal afegir-hi la falta de professionals, tant per les baixes per coronavirus com per les vacances del personal.

Aquesta onada ha registrat el pic d'ingressos per coronavirus a Figueres el dimecres 28 de juliol amb 39 pacients hospitalitzats, dels quals quatre eren a la Unitat de Monitoratge (UMO) del Servei d'Urgències (semicrítics). Havent començat el mes sense cap malalt de covid ingressat, el centre ha tancat el juliol amb 32: 24 a la planta de Medicina Interna, tres a la de Pediatria i 5 a la UMO. Es tracta sobretot de pacients no vacunats i d'una edat més baixa que en altres moments de la pandèmia.

Per afrontar la situació, el centre pot derivar pacients a Olot i a la Clínica Onyar de Girona, on avui mateix s'han traslladat dos malalts.

Pel que fa al servei d'Urgències de Figueres, actualment registra unes 300 entrades per dia, amb punts de màxima demanda de 80 persones. La xifra no dista de la dels estius d'abans de la pandèmia, però l'assistència és més lenta pels protocols contra la covid.

Pel que fa als professionals, avui n'hi ha 10 de positius, però han arribat a ser 15. Com que hi ha part del personal de vacances, s'han incorporat més professionals i s'han prorrogat tots els contractes dels reforços fins al 6 de gener del 2022.

A més, s'ha suspès activitat de Consultes Externes, quiròfans i sales d'endoscòpies per alliberar professionals que puguin donar suport als serveis més pressionats. Des del centre remarquen que no es tracta de "desprogramacions massives" sinó que es revisa cada dia per mantenir al màxim l'activitat ordinària.

D'altra banda, la setmana passada es van habilitar fins a 15 llits més dels habituals, arribant als 150 llits, que és la capacitat màxima del centre, i també s'han derivat pacients lleus o altables a la Clínica Santa Creu, per tal d'alliberar habitacions.

En referència als acompanyants dels pacients ingressats, no s'han fet canvis en el règim de visites del Centre Sociosanitari Bernat Jaume, però sí en el de l'hospital, en què cada franja s'ha reduït una hora. Ara és de 12 a 14 i de 17 a 18.


Autor: Redacció


#figueres #covid


#figueres #covid





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...