Tot i que la pandèmia del coronavirus pugui comportar una gran dificultat per al desenvolupament de l’activitat comercial, a Ripoll les dades en aquest sector són especialment positives. Des de l’Àrea de Projecció Econòmica de l’Ajuntament s’ha fet un recompte de les altes i baixes d’activitats econòmiques a la vila durant el primer semestre del 2021 i el saldo net suposa un total de 18 activitats més.

Des de principis d’aquest any, hi ha hagut un total de 20 comunicacions d’altes efectuades a l’Ajuntament. D’aquestes, 5 són d’activitats comercials, una és una activitat empresarial i la resta (14) són relacionades amb la restauració, serveis… També hi ha hagut 11 comunicacions de canvis de titularitat o de traspassos, a més de dos canvis.

Pel que fa a les baixes, han estat molt poques si tenim en compte la situació de pandèmia i la crisi econòmica que aquesta provoca. Només s’han comunicat dues baixes, una d’activitat comercial una altra de serveis. Per tant, com s’ha dit, el saldo net d’altes i baixes és molt positiu, amb 18 noves activitats.

Des de les xarxes socials de l’Ajuntament de Ripoll es va informant puntualment d’obertures de nous negocis a la vila. De fet, està previst que properament se’n puguin obrir més. La voluntat del consistori és que l’activitat segueixi creixent a la vila. La comissió municipal per a l’impuls social i econòmic va realitzant accions directes de suport i acompanyament a tots els sectors afectats per la pandèmia.