Notícies més llegides




Pla de l'Estany


Banyoles

La Biblioteca de Banyoles dedica la segona edició del 'Lletres al claustre' a la literatura russa

Pla de l'Estany  -  02/07/2021  -  10:54

Es farà tots els dimarts de juliol al Claustre del Monestir i se celebra en ocasió del bicentenari de Dostoievski




La Biblioteca de Banyoles celebrarà aquest juliol la segona edició del cicle 'Lletres al claustre'. Sota el títol 'Les nits blanques: Dostoievksi i la literatura russa', el cicle commemorarà aquest any el bicentenari de Fiodor Dostoievski i versarà sobre alguns dels grans autors i temes de la literatura russa, amb la participació d'eslavistes i traductors de les últimes edicions dels autors de qui es parlarà. 'Lletres al claustre' es farà tots els dimarts de juliol a les 7 del vespre al Claustre del Monestir de Sant Esteve i totes les conferències són gratuïtes.

La directora de la Biblioteca de Banyoles, Eva Martí, ha destacat que el cicle "és una aposta per parlar de literatura en profunditat però de manera accessible a tothom en ple estiu i en aquesta edició acostarem els principals autors russos de la literatura al públic general".

'Lletres al claustre' s'iniciarà el proper dimarts 6 de juliol amb una conferència sobre 'Xalàmov i la literatura del Gulag', que anirà a càrrec del banyolí Pau Freixa, doctor en Filologia Eslava i traductor i que se centrarà en els Relats de Kolimà de Varlam Xalàmov, segurament el testimoni literari més impressionant del Gulag.

El cicle continuarà el dimarts 13 de juliol amb la xerrada 'Crim i càstig: Dostoievski i la Rússia del segle XIX'. Aquesta sessió anirà a càrrec de Miquel Cabal Guarro, lingüista i traductor del rus i que recentment ha publicat una versió en català d'un dels llibres que més influència han tingut en la literatura moderna.

'El Mestre i Margarita de Bulgàkov, una novel·la de culte' és el títol de la tercera conferència del cicle que tindrà lloc el dimarts 20 de juliol i que anirà a càrrec de Xènia Dyakonova, poeta i traductora. En la conferència, es parlarà sobre un dels llibres de culte de la literatura russa El Mestre i Margarita, on sàtira, tragèdia, misticisme i crítica social es fonen en una obra xocant, divertida i provocadora.

'Lletres al claustre' es tancarà el dimarts 27 de juliol amb la conferència 'Así era Lev Tolstói'. En aquesta conferència, la professora mexicana i gran traductora de l'obra de Tolstói Selma Ancira acostarà els assistents a la figura polièdrica del comte Lev Tolstói, l'escriptor més influent de la literatura russa i un dels grans novel·listes de tots els temps.

'Lletres al claustre' es farà tots els dimarts de juliol a les 7 del vespre al Claustre del Monestir de Sant Esteve i totes les conferències són gratuïtes. La primera edició del cicle es va celebrar l'any passat, es va dedicar a Josep Carner en l'any del cinquantè aniversari de la seva mort amb una gran acollida.


Autor: Redacció


#banyoles


#banyoles





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...