Notícies més llegides




+ Notícies


Girona

La programació de l’EscèNit s’allargarà durant quatre setmanes i incorporarà noves disciplines artístiques

+ Notícies  -  07/06/2021  -  21:48

El Teatre Municipal de Girona ha acollit avui la presentació de l’edició d’enguany de l’esdeveniment, que tindrà lloc del 29 de juny al 22 de juliol




La programació d’arts escèniques al carrer EscèNit 2021 s’allargarà durant quatre setmanes i incorporarà noves disciplines artístiques aquest estiu. El vicealcalde i regidor de Cultura de l’Ajuntament de Girona, Quim Ayats, i la directora del Teatre Municipal de Girona, Elena Carmona, han presentat aquest matí la nova edició de l’esdeveniment, que enguany tindrà lloc del 29 de juny al 22 de juliol, i que cada dimarts i dijous mostrarà el treball de vuit companyies artístiques.

Com a principal novetat, la programació d’aquest any anirà més enllà del circ i incorporarà altres llenguatges artístics, com el teatre de carrer o la dansa contemporània. També sortirà de la plaça del Pallol, al centre de Girona, per tancar l’esdeveniment des del Parc de les Ribes del Ter.

L’EscèNit durà a la ciutat una programació fresca, en clau d’estiu, que persegueix apropar el llenguatge de les arts escèniques a la ciutadania amb una selecció d’espectacles de qualitat per a tots els públics”, ha explicat el vicealcalde i regidor de Cultura Quim Ayats.

L’esdeveniment arrencarà el 29 de juny amb la proposta de teatre familiar Full House Eléctrico 28, i tancarà des del Parc de les Ribes del Ter amb Perceptions, un espectacle amb una impressionant estructura quadrangular a càrrec de la companyia francesa Bivouac. També es podran veure al carrer alguns espectacles que van tenir molt bona acollida per part de la crítica i del públic en algunes fires i festivals estratègics del país, com l’obra MDR, de la companyia Los Galindos, que es va presentar a la Fira Trapezi de Reus el passat mes de maig, o [kórps], de Miquel Barcelona, que es va estrenar a la Fira de Tàrrega el 2019.

Durant la roda de premsa d’avui també s’ha donat a conèixer la nova direcció de l’equipament, encapçalada per Elena Carmona. “Iniciem una altra etapa al Teatre Municipal i vull destacar la feina que està fent tot l’equip en aquest procés, especialment la de la seva directora, Elena Carmona, un perfil que ens ajudarà a créixer i a reforçar la línia de treball dedicada a la creació artística”, ha explicat Ayats.

Per la seva banda, Carmona s’ha mostrat receptiva davant aquest nou repte i ha destacat la seva voluntat de fer créixer projectes com l’EscèNit. “Aquest any, la programació enceta una nova línia d’intencions, la d’estendre l’EscèNit en altres barris de Girona, una voluntat que volem mantenir i ampliar en els propers anys”, ha dit. .

Totes les activitats de l’EscèNit són gratuïtes però cal reservar entrada prèvia a través del web www.girona.cat/teatremunicipal o presencialment a les taquilles del Teatre Municipal o de l’Auditori de Girona, en el seu horari habitual.


Autor: Redacció


#girona


#girona





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...