Notícies més llegides




La Selva


Sils

La població de Sils capgira els resultats de reciclatge amb el nou sistema de recollida porta a porta durant el primer mes

La Selva  -  30/03/2021  -  09:46

El porta a porta incorporarà una millora en la recollida de la nit del dissabte al diumenge




Amb el lema "Felicitats gent de Sils", el Consell Comarcal de la Selva i l'Ajuntament de Sils han donat a conèixer els resultats de reciclatge de les primeres cinc setmanes de la posada en funcionament d'aquest nou sistema de residus a aquesta població.

I és que, tal com ha explicat el conseller de Medi Ambient del Consell Comarcal de la Selva, Quim Vivas, poblacions com les de Sils on la participació dels veïns i veïnes ha estat clau durant la campanya de comunicació –xerrades, punts informatius i altres activitats- ha repercutit favorablement en la resposta d'aquests a l'hora de reciclar. En aquest sentit, Vivas ha assenyalat que passar d'un 23 per cent, a un 82 per cent amb només un mes és un molt bon resultat. I és que la població de Sils reciclava un 23% abans del porta a porta i ara la xifra ja és d'un 82%. Tot sembla indicar que en les pròximes setmanes les xifres milloraran fins arribar gairebé al 100%, igual que ja ha succeït en altres poblacions selvatanes com Breda, Riudellots de la Selva i Vilobí d'Onyar.

La fracció orgànica ha experimentat el canvi substancial més important, passant d'un 17,55% al 76,26%, això representa que quintuplicarà la seva arribada a la planta de compostatge comarcal per convertir-se en compost. Històricament, la fracció orgànica ha estat el residu que menys s'ha reciclat a Sils, i a la comarca de la Selva. A Sils ha passat de 23 tones mensuals a 63 tones, suposant un increment del 170%.

Canvis a la recollida dels barris residencials el dissabte a la nit

L'alcalde de Sils, Eduard Colomé, s'ha mostrat molt satisfet dels resultats obtinguts per part dels veïns i veïnes d'aquesta població. Amb tot, Colomé ha assegurat que "no tenia cap dubte que els silencs i silenques farien les coses bé". En aquest sentit, i després del primer mes de la posada en funcionament i entenent que el servei es pot anar adaptant en funció de les necessitats del municipi, s'ha previst un canvi que ha de permetre la millora del servei. Així, a partir del 27 de març, a la recollida dels dissabtes a la nit de les zones residencials ( King Park, Vallcanera i Les Comes) s'implantarà un sistema de dos torns. D'aquesta manera, la recollida d'envasos i orgànic començarà a les deu de la nit, en compte de fer-ho al matí, tal com ha explicat el mateix Colomé. Això possibilitarà reduir un trajecte que s'allargava molt i per tant farà que el servei acabi més aviat diumenge.

Aquesta mesura excepcional s'introdueix només per la nit de dissabte a diumenge, la resta de recollides seguiran amb el mateix sistema, fins a entrar en la temporada alta.

Tal com ha recordat Colomé sempre s'ha dit que el servei de recollida porta a porta havia d'admetre algunes millores sobre la marxa i en aquest cas tant Consell com Ajuntament consideren que amb aquest petit canvi es milloraran els resultats.

Nous punts informatius i recollida de kit de reciclatge

Durant la Setmana Santa, l'Ajuntament de Sils ha organitzat dos nous punts de repartiment de kits de reciclatge per facilitar l'entrega a les persones de segona residència que vinguin a passar aquests dies festius a la població i fer-los partícips en el manteniment d'aquests bons resultats.

Els punts informatius es faran el dilluns 29 de març de les deu del matí a les dotze del migdia al davant l'Ajuntament; i el diumenge dia 4 d'abril de les dotze del migdia a les dues del migdia, al Centre Cívic de Sils.


Autor: Redacció


#sils #laselva


#sils #laselva





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Salvador Vergés / GN

Salvador Vergés

Girona necessita un bon Govern. Catalunya necessita lideratge

Un moment en què cal definir quin model de país volem per a Catalunya...


alt - Feijóo en la campaña del PP

Carles Enric

Feijóo, la duda andante

Aunque Feijóo podría ser un mejor gestor y político que su adversario, las dudas constantes le at...