Notícies més llegides



Esports


Calella

L'elit del ciclisme mundial es reuneix en una edició 100 de la Volta plena d'al·licients i amb la major cobertura mediàtica

Esports  -  21/03/2021  -  18:16

La cursa, que enguany estableix uns protocols sanitaris que tanca l'accés de públic a les sortides i arribades, està a punt per iniciar demà des de Calella una setmana de ciclisme amb majúscules, que es podrà seguir amb detall per televisió i altres canals de comunicació


Pas del pilot per la zona del Far de Calella durant la primera etapa de a Volta 2019

Pas del pilot per la zona del Far de Calella durant la primera etapa de a Volta 2019



La presència de l’elit del ciclisme mundial, un recorregut molt variat i exigent i el pas per espais emblemàtics del territori català defineixen la 100a Volta Ciclista a Catalunya, que arrenca demà 22 de març des de Calella i s’allargarà fins al 28 amb la tradicional etapa final a Barcelona. Una setmana de ciclisme amb majúscules distribuït en set etapes que prometen grans emocions. 

Es tracta d’una Volta molt especial per tractar-se d’una  edició tan simbòlica com la 100;  xifra que mostra el gran llegat històric de la cursa dins del ciclisme internacional, així com pel fet de reprendre la marxa després de l’obligat ajornament de l’any passat a causa de la pandèmia de Covid-19. Precisament, aquest context ha fet que enguany l’organització hagi preparat un estricte protocol consensuat amb les autoritats sanitàries per tal de disputar una cursa amb les majors  garanties. Entre altres actuacions, s’ha establert una bombolla de cursa per aïllar els corredors, el personal dels equips i de l’organització i que es tradueix amb el tancament al públic de les zones de sortida i arribada d’etapa per evitar aglomeracions. 

Per compensar aquestes limitacions, l’organització de la Volta ha potenciat la seva difusió mediàtica perquè tothom pugui seguir la cursa des de casa. De fet, serà la Volta més global, arribant a 190 països dels cinc continents. La retransmissió en territori estatal anirà a càrrec d’Esport3, Teledeporte i Eurosport, elevant-se fins a les dues hores diàries les connexions de les televisions amb drets.      

Aquesta gran cobertura permetrà als aficionats al ciclisme i a l’esport en general seguir tots els detalls de l’evolució de la cursa, que com cada any reuneix una àmplia nòmina d’estrelles distribuïdes en 24 equips. Entre els candidats a vestir el tradicional mallot blanc amb tres franges verdes que identifica al líder de la Volta hi ha noms com el de Richard Carapaz, vencedor del Giro d'Itàlia 2019 i segon en la passada Vuelta; Chris Froome, quatre vegades vencedor del Tour de França; Peter Sagan, tres cops campió del món i que enguany s’estrena a la Volta; Geraint Thomas, vencedor del Tour 2018; Alejandro Valverde, campió del món el 2018 i tres vegades vencedor de la Volta (2009, 2017 i 2018); Enric Mas, cinquè en l'últim Tour o Marc Hirschi, bronze en el mundial de 2020. Els corredors catalans també aspiren a ser protagonistes, com Marc Soler, amb una París-Niça i un podi a la Volta 2017 en el seu palmarès, i David de la Cruz, que en la seva llarga trajectòria dins del circuit de l’UCI WorldTour ha assolit triomfs en proves tan destacades com la Vuelta (2016), la Itzulia (2017) i la París-Niça (2017 i 2018).  

A tots els corredors presents a la 100a edició de la Volta els espera una setmana ben intensa, en la qual hauran de fer front a etapes de mitja i alta muntanya; una contrarellotge al Pla de l’Estany (Banyoles); dos finals en alt a Vallter 2000 i Port Ainè; i trams propicis perquè els velocistes juguin les seves cartes. Precisament, i coincidint amb una edició tan especial, l’organització ha posat especial èmfasi en oferir un recorregut molt variat i que fomenta l’espectacle en cada jornada. En aquest sentit, la disputa de la crono individual en la segona etapa suposa la recuperació d’una especialitat que la Volta no organitzava del 2007.  

A més, el recorregut inclou el pas per espais tan reconeguts dins la geografia catalana com el Canal Olímpic de Catalunya, des d’on s’iniciarà la tercera etapa; la muntanya de Montserrat, present en el tram final de la cinquena etapa, o el Circuit de Barcelona-Catalunya, on s’hi disputarà un esprint bonificat durant la sisena etapa.  

Com és tradicional, Barcelona, i més concretament la muntanya de Montjuïc, serà l’escenari de l’última etapa, també propícia per mantenir l’emoció pel desenllaç de la Volta fins els quilòmetres finals. De fet, enguany les sis pujades a Montjuïc es faran per la banda del Castell, amb rampes exigents que obligaran els corredors a estar molt atents als últims moviments que hi hagi entre els candidats al triomf final.     

 

Etapes 100a Volta Ciclista a Catalunya 

Etapa 

Data 

Sortida 

Arribada 

Km 

1a  

22/03/21 

Calella 

Calella 

178,4 

2a 

23/03/21 

Pla de l’Estany (Banyoles) 

Pla de l’Estany (Banyoles) 

18,5 

3a 

24/03/21 

Canal Olímpic de Catalunya 

Vallter  2000 / Setcases /Vall de Camprodon 

203,1 

4a 

25/03/21 

Ripoll 

Port Ainé (Pallars Sobirà) 

166,5 

5a 

26/03/21 

La Pobla de Segur 

Manresa 

201,1 

6a 

27/03/21 

Tarragona 

Mataró 

193,8 

7a 

28/03/21 

Barcelona (Montjuïc) 

Barcelona (Montjuïc) 

133 

 


Autor: Redacció


#calella #lavolta


#calella #lavolta





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...